Cauta
«Ape tulburi» in politica onesteana25/01/2015


Inceputul anului 2015 a venit cu unele "schimbari" mai putin asteptate in politica onesteana. Prima dintre ele a fost data de decizia deputatului Valerian Vreme, care a hotarat ca sa "dezerteze" din Partidul Miscarea Populara, optand pentru UNPR "pentru a face echipa cu primarul municipiului Onesti, Laurentiu Neghina" (dupa cum s-a exprimat parlamentarul onestean). Acesta a mai mentionat: "Am mai multe proiecte cu primarul municipiului Onesti, intre care si unul aflat in derulare, cel privind infratirea cu un oras din Republica Moldova. Vreau sa devin mai eficient pentru comunitatea locala din Onesti" (?!?) Diversi comentatori au ironizat ca "mare proiect" infratirea Onestiului cu un oras de peste Prut si au mentionat si faptul ca primarul Laurentiu Neghina are déjà o condamnare iar "Dosarul Microsoft" (in care la 13 octombrie procurorii DNA au inceput urmarirea penala), este posibil ca sa-i aduca si lui Valerian Vreme una. Daca unii comentatorii noteaza ca "nici Elena Udrea nu se simte prea bine in alt dosar" intrebandu-se daca nu pleaca si ea din PMP, in Onesti "unpr-istii" isi pun multe intrebari la care deocamdata nu gasesc un raspuns, una dintre acestea fiind "care este «miza» venirii lui Valerian Vreme in acest partid?" Ca de «schimbat partide», a facut de multe ori acest lucru! Blog-erul bacauan Ionut Avram a notat la aceasta schimbare ca "e jenant, «Vali» Vreme a cotit-o la stanga! Asta dupa ce mai acum cateva luni ne explica despre cat de bun este Traian Basescu si ce lider de talie mondiala este Elena Udrea!? …Atunci cand a plecat din PDL, Vreme a spus ca nu se mai regasea alaturi de colegii care se indepartasera de Traian Basescu. De cand a intrat in politica si pana acum, Vreme a activat in PNL, PLD, PDL, PMP si UNPR. Nu cred ca am uitat vreun partid. Daca am omis vreo halta doctrinara a lui Vreme, imi cer scuze. Is prea multe. E doar un traseist jenant."

O schimbare pe care (probabil) si-o doreste primarul Laurentiu Neghina … bate spre presa onesteana, prin propunerea de a se afla pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local din ziua de 29 ianuarie Proiectul de hotarare privind acreditarea reprezentantilor mass - media pe langa autoritatile administratiei publice locale si Primaria municipiului Onesti. In vederea sustinerii si prezentarii acestui regulament pe ordinea de zi a consilierilor locali zilele trecute a avut loc o intalnire a administratorului municipiului Onesti, Ionut Tenie, a secretarului municipiului Onesti, Daniel Spanu si a juristului Robert Ionut Chiriac cu reprezentantii mass- mediei onestene, care au reinterat faptul ca "exista un mare grad de inutilitate a regulamentului mentionat". In timp ce Ionut Tenie a amintit ca "regulamentul nu va afecta cu nimic relatia dintre institutiile administratiei publice locale si presa onesteana", secretarul municipiului Daniel Spanu a declarat ca "astfel de acte normative se regasesc si la alte primarii", dand ca exemplu cele din orasele Botosani, Ramnicu Sarat, Tecuci, Ramnicu Valcea. "Este o premisa gresita ca am fi rau intentionati, la inceputul lunii decembrie lovindu-ne de trei cereri de acreditare, depuse de Eugen Ungureanu. Pentru Consiliul Local nu este prins in regulamentul acestuia cine semneaza o acreditare de presa. Nu am limitat si nu vom limita accesul in primarie ci doar se stabilesc niste reguli", a declarat juristul Daniel Spanu, invocand faptul ca "acreditarea pe langa autoritatile locale este buna, indiferent cine va veni la aceste institutii, DNA, SRI". Mentionand ca "autoritatile publice au obligatia, conform legilor in vigoare, de a acorda fara discriminare acreditare" reprezentantii mass- mediei din Onesti au aratat ca "regulamentul este ilegal si nu are nici un scop". Intre carentele gasite acestui regulament, ce au creat dispute aprinse se afla mai multe articole. Astfel, articolul 3 precizeaza ca "pentru obtinerea unei acreditari institutia de presa solicitanta va prezenta ca documente curriculum vitae al ziaristilor propusi pentru acreditare, copie dupa cartea de identitate…" in conditiile in care acestia detin déjà legitimatii de presa! Articolul 6 releva ca "ziaristii acreditati au obligatia sa respecte normele deontologice din domeniu (a se vedea normele Clubului Roman de Presa)"… care nici nu mai exista in fapt… Discutabil a fost si articolul 10 in cadrul caruia se mentioneaza ca "retragerea definitiva a acreditarii se decide de catre primar, in cazul nerespectarii de catre ziaristii acreditati a prevederilor prezentului Regulament"(!?!) Multe dintre inadverdentele acestui regulament i-au fost aduse la cunostinta si lui Cristian Bibire, referent in cadrul Primariei Onesti in relatia cu presa, care nu a acceptat ideea ca regulamentul in cauza poate deveni "o monstra de manipulare ce nu are nici o legatura cu jurnalismul!"

In "apele tulburi" ale politicii onestene de la inceput de an se inscrie si demisia din functia de consilier local a lui Mihai Sova (foto). Ea a survenit in ziua in care judecatorii Curtii Constitutionale au publicat motivarea deciziei de a declara neconstitutionala Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei prin care alesii locali au putut migra, timp de 45 de zile, de la un partid la altul, fara sa isi piarda mandatul castigat la alegeri. Mihai Sova a inaintat cererea de demisie din Consiliul Local secretarului municipiului Onesti Daniel Spanu, mentionand ca retragerea sa se datoreaza unor motive personale. Considerand ca aceasta cerere este "ultima sa interventie in Consiliul Local" Mihai Sova aduce multumiri "intregului personal al Primariei Onesti pentru buna colaborare avuta pe parcursul a aproape trei mandate ca si consilier local si pentru o scurta perioada ca viceprimar". El a mai multumit colegilor din Consiliul Local cat si executivului pentru toate proiectele in care a fost sustinut si in mod deosebit pentru proiectul cu «Clubul Pensionarilor» si le doreste acestora ca si pe viitor sa aiba in vedere interesele prioritare ale comunitatii onestene. Desi dupa "Ordonnanta traseistilor" a activat in Consiliul Local Onesti ca independent, retragandu-se din randul membrilor Partidului National Liberal (pe listele acestui partid fiind ales in 2012 consilier local), ca o "enigma" a cererii de retragere a lui Mihai Sova din Consiliul Local raman randurile in care mentioneaza ca "din 5 ianuarie 2015 am redevenit membru PNL". Faptul mentionat in cererea de retragere ii ia prin surprindere pe liberalii onesteni, care au declarat ca nu a fost primita nici o adeziune la PNL de la Mihai Sova. "Fara a spune nimic despre aceasta el a plecat de la PNL cu «Ordonanta traseistilor» si este bun plecat! Nu stim de nici o cerere de reinscriere a sa in partid" a declarat consilierul local Ciprian Zarzu. Atat liberalii onesteni cat si mai multi jurnalisti bacauani de investigatii inclina sa declare ca Mihai Sova si-a dat demisia din Consiliul Local datorita faptului ca fiul sau (Mihai Sova, secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne din mai 2014, anterior el fiind secretar general al Ministerului Apararii Nationale si consilier parlamentar), a fost eliberat din aceasta functie fiind vizat intr-un dosar DNA in care s-au facut mai multe perchezitii.
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
DiDiNa
#3 : 21/06/2015, 01:19
NU E CHIAR NEMERNIC.
MONCHER, CE ZICI DE CEILALTI UNII DESTUL DE BETIVANI, CA SĂ NU ZIC ALCOOLICI.
andrei
#2 : 28/01/2015, 17:32
In expunerea de motive pr.5 sedinta CL Onesti din 29.01.2015 se vorbeste de suma de 1.684.000 lei alocata mun Onesti de la bugetul de stat prin H.G. nr. 1139/2014 pentru repornirea sistemului centralizat de termoficare!!! Iata Nota de fundamentare a Guvernului Romaniei:
Nota de Fundamentare -HG nr.1139/23.12.2014
http://gov.ro/ro/guvernul/procesul-legislativ/note-de-fundamentare/nota-de-fundamentare-hg-nr-1139-23-12-2014&page=11
moncher
#1 : 27/01/2015, 21:34
un nemernic mai putin in consiliul primariei.DUMNEZEU sa-l rasplateasca dupa fapte.pe el,pe cetean,pe dragoi,pe paval,pe sapca,s. a. m. d.


IMAGINEA SAPTAMANII