Cauta
«Atelierele vacantei» la Biblioteca Municipala «Radu Rosetti» din Onesti11/08/2017


Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" a fost si este in continuare "inundata" de zambetele si rasetele celor mici. Atmosfera imbibata de tinerete se datoreaza atelierelor de vacanta organizate in perioada 3 iulie - 28 august. Acestea au la baza activitati educative prezentate copiilor sub forma de jocuri sau provocari. Atelierele de origami (arta de a plia hartia) si Quilling (arta de a rula hartia), de Limba franceza, de desen, sah si de creatie si interpretare literara sunt doar cateva dintre optiunile pe care parintii impreuna cu cei mici le pot face. Aici, la Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" participantii la aceste ateliere interactioneaza cu ceilalti, socializeaza, invata lucruri noi si isi fac repede prieteni. "Pe cea mai buna prietena a mea am cunoscut-o anul trecut la acelasi atelier!", a spus o fetita de numai 8 ani.

Activitatile au loc atat in spatiile special amenajate din biblioteca, cat si la Filiala "Cosanzeana" si la Muzeul Municipal de Istorie. Acestea sunt coordonate de oameni dedicati, inarmati cu rabdare si pricepere in orice domeniu, gata oricand sa raspunda la "intrebarile fara raspuns" ale copiilor. Angajati ai bibliotecii, profesori sau educatori, toti au un singur scop: sa ii invete pe cei mici tainele educatiei prin joc. Atmosfera difera de la un atelier la altul, deci fiecare participant poate alege cu usurinta ce i se potriveste. Daca la atelierul de creatie din ludoteca agitatia si distractia sunt in toi, la atelierul de cultura generala sau sah "disciplina" este cuvant de ordine.

De asemenea, organizarea este una exemplara. Copiii au la dispozitie materiale, loc suficient sa se desfasoare si informatii din partea coordonatorilor. Cei de varste mai fragede sunt ajutati cu grija si nimeni nu ramane exteriorizat sau singur. Micutii care deja au incercat aceasta experienta spera ca si vara viitoare biblioteca onesteana ii va gazdui in cadrul acestor activitati si spun ca nu vor renunta la prieteniile legate aici.
Adda Pricope, Eleva a Colegiului National «Grigore Moisil» Onesti


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu