Cauta
ATITUDINI - Viata onesteana10/05/2015


Spre bucuria noastra, semn ca suntem cititi si am reusit ca sa castigam si increderea cititorilor nostri, primim la redactie scrisori, e-mailuri. Este un gest de responsabilitate civica sa incercam a si raspunde la intrebarile, sesizarile si sugestiile primite, ceea ce si facem in continuare.
Un onestean ne scrie despre "o intamplare tragi- comica" si chiar mai mult de atat:"Am cumparat de la un supermarket din municipiu, cu satisfactie caci era la pret redus, un borcan cu gem de mure, produs in Polonia! Ajuns acasa, dupa o masa consistenta, m-am gandit «ca sa iau o lingurita de ceva dulce!» Deschizand borcanul, pe suprafata lucioasa a continutului am vazut cu scarba urma unei gheare, parca... Trecand la cercetari mai amanuntite, am observat ca recipientul fusese desfacut, amintindu-mi de faptul ca hartia - sigiliu era rupta. Am dedus ca o persoana in magazin a gustat din gem, folosindu-se de unghiile ascutite sau chiar de dinti. Stau si ma gandesc sa nu mai mananc din el sau sa il arunc?" Raspunsul pe care il putem da este sa faceti cum va dicteaza educatia igienico - sanitara si punga! Acum ne explicam de ce am vazut la intrarea in supermarket ciorchinii de struguri "ciuguliti" parca de grauri, jumatati de fructe ori de prajituri azvarlite pe sub rafturi. Lucratorii de acolo ne-au spus ca nu pierderile financiare ii supara ci faptul ca respectivele resturi aruncate in locuri ascunse pot intra in putrefactie. Pe amatorii de asemenea "gustari" ii anuntam ca la unul din supermarket-uri "s-a dat liber" la dulciuri, cumparatorii au acum posibilitatea sa si le puna singuri in pungi si pe cantar. O masura cam pripita pentru o tara in care nu banii lipsesc (a se vedea zecile de carucioare pline si teancurile de bonuri valorice!), nici bunurile alimentare ori de alta natura ci educatia!

Artisti, cersetori si ... parcari

Cu o vehementa greu de domolit onesteanul Marin T. incrimineaza unele fapte din spatiul civic. "Artistii astia notorii, «grafitii», au ajuns de nesuferit. Pana si pe zidurile blocurilor de pe bulevardul Oituz au ajuns ca sa mazgaleasca tot felul de mizerii si macar daca ar fi in romaneste! Ce sa inteleg eu din »OUPS» si «ESC»? Tot domnia sa este deranjat de sustinerea cersetorilor care «au inundat» municipiul dar si de maniera de a parca a unor automobilisti. «E unul domnule pe strada Tineretului, care desi are pe stanga vreo 20 de locuri libere, el suie automobilul tot pe trotuar, unde era locul lui de «pe vremea bunicii!» Isi mai «paradeste» si bunatate de masina... Altii stationeaza cu nesimtire in locul unde e statia rezervata transportului in comun, de pe bulevardul Oituz, la Mall. Aici calatorii abia reusesc ca sa se strecoare spre autobuzele oprite in mijlocul bulevardului, in ciuda celor care claxoneaza din spate! Tot pe Bulevardul Oituz «s-au hasurat» de cateva zile portiunile din preajma trecerilor de pietoni. «Nesimtitii» parcheaza si pe aceste portiuni, cu acelasi dispret, de parca ar fi «stapanii orasului». Ce face Politia?"

Cu "artistii nocturni", stimate domnule Marin T. , situatia se va rezolva cand respectivele inscriptii vor apare si pe zidurile Primariei municipiului! Ziua aceea nu este prea departe! Despre cersetori, ni s-a spus ca nu au de unde-si plati amenzile iar detentia lor este prea costisitoare si problematica, mai ales acum cand atata «lume buna» se imbulzeste la portile puscariilor! Cat priveste parcarile ilegale, inclusiv cele pe spatii verzi, explicatia ar sta in excesul de «rable» pe care Occidentul le tot arunca in curtea noastra. O solutie ar fi ... bordurile inalte - asa cum se monteaza acum pe Aleea Parcului. Masurile mai serioase tin de competenta unei institutii...

Saracii n-au niciodata noroc!

Asa ne asigura Andreea F., detinatoare a unui bilet castigator al Loteriei ANAF. "Ma mir cum «barosanii» aia de la Finante nu si-au dat seama ce se va intampla sau poate au facut-o intentionat! Pai este imposibil intr-un magazin ca sa nu se dea intr-o zi un bon de 6 lei. Dar intr-un milion de magazine? Asa ca eu ma voi alege cu un leu castig, din care trebuie ca sa achit 24 de bani impozit, de restul platind copiile cartii de identitate! Noroc chior!" Tot ce putem face este ca sa sugeram organizatorilor sa extraga un numar cu zecimale, fara nicio "rotunjire" si asa vom putea vorbi si de reportare (o gluma sinistra in contextul actualei extrageri). Deci, nu va pierdeti curajul, fiti zeloasa, asta nu este ultima extragere! Asteptam si alte mesaje pe adresa Onesti Expres, strada Postei, nr. 4 Onesti, carora le vom da raspuns.


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Diana
#1 : 11/05/2015, 02:08
Singurul site care ma tine conectata la evenimentele importante din Onesti.
Felicitari redactiei Onesti Expres. Imi pare foarte rau ca nu mai exista ziarul, il citeam cu mare drag.
Citesc cu tristete ceea ce se intampla la Onesti. S-a cam ales praful de acest minunta oras, unde m-am nascut si am crescut. In schimb raman cu amintiri extraodinari de frumoase.
Salut redactia, tineti-o tot asa, va sustin, aveti tot respectul meu. O salut si pe doamna de la xeroxul redactiei.
PS: daca v-as putea ajuta cu ceva, contati pe mine, .
Diana Elena


IMAGINEA SAPTAMANII