Cauta
«Bunastare materiala si sufleteasca pentru fiecare»22/01/2018


La inceputul lunii decembrie a anului trecut, mai precis la 6 decembrie, la biblioteca Scolii Gimnaziale «Ghita Mocanu» din Onesti s-a finalizat un proiect deosebit, care prin "rezultatele" sale si-a atins scopul. Este vorba de proiectul initiat de Ziua Internationala pentru eradicarea saraciei (ce este celebrata in fiecare an la 17 octombrie). Proiectul s-a numit «Bunastare materiala si sufleteasca pentru fiecare» si s-a desfasurat in perioada 18 octombrie - 6 decembrie 2017. Dupa cum ne-a declarat Larisa Sorta, bibliotecar la Scoala Gimnaziala "Ghita Mocanu" din Onesti, "scopul principal al acestui proiect a fost constientizarea urmarilor grave ale saraciei, umilintei, lipsurilor, pe care le indura cu greu unii dintre semenii nostri. Dupa modelul unor state internationale, pentru a lupta impotriva saraciei, elevii si profesorii scolii au venit in sprijinul unor copii cu situatii financiare precare, elevi in cadrul scolii si dupa strangerea catorva bunuri materiale, le-au daruit acestora de Sarbatoarea Sfantului Nicolae, ocrotitorul copiilor. Beneficiarii acestui proiect au fost vizibil emotionati si bucurosi la vederea darurilor primite, intr-un mod neasteptat. Implinirea sufleteasca a celor care au organizat acest proiect a fost pe masura asteptarilor. Cei care au venit in intampinarea noastra pentru intrajutorarea colegilor mai putin favorizati de soarta cu daruri precum dulciuri, fructe, hainute, rechizite, carti au fost elevii claselor V-VIII".

Dupa cum am aflat de la Scoala Gimnaziala "Ghita Mocanu" a fost impresionanta participarea elevilor din clasele a VI-a A si a VII-a A (aproape intreg colectivul claselor), in frunte cu profesorii-diriginti, Irina Ariton si Elena-Gabriela Fornica-Livada, precum si a unor cadre didactice altruiste care au preferat sa-si treaca gestul sub tacere.

Coordonatorii proiectului "Bunastare materiala si sufleteasca pentru fiecare" au fost: prof. Elena Turcu, bibliotecar Cristina-Larisa Sorta, prof. Virginia Nechita, prof. Irina Ariton, prof. Laura Ghiorghiu, prof. Simona Steclaru, prof. Antoneta Oprea, prof. Gabriela Popa. Aceste cadre didactice au marturisit ca astfel de activitati vor mai avea loc si cu alte ocazii, in cadrul scolii, mai ales ca a darui inseamna o dovada de iubire, intelegere si compasiune fata de semenii nostri. Mentionam ca Ziua internationala pentru eradicarea saraciei este marcata incepand cu data de 17 octombrie 1987. In acea zi, peste o suta de mii de oameni s-au adunat in Piata Trocadéro din Paris, unde a fost semnata Declaratia Universala a Drepturilor Omului in 1948, in semn de solidaritate cu victimele saraciei extreme, a violentei si a foametei.
Onesti Expres
Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu