Cauta
Ca la o zi de sarbatoare12/04/2017


Cu emotia de a face primii pasi intr-o sala de sport - asa au pasit grupuri - grupuri de fetite la Sala de Gimnastica a Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" din Onesti. Ele au participat la cea de-a XXX a editie a "Cupei Fluturasul" (rezervata fetitelor de la gradinitele din mediul urban) si la cea de-a XIV a editie a competitiei "Pe urmele Nadiei" (pentru fetitele de la gradinite din mediul rural). Aceste competitii au loc in fiecare an si evidentiaza preocuparea permanenta a Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" din Onesti pentru selectia unor noi talente la sectia de gimnastica. Este de remarcat faptul ca in acest an au participat nu mai putin de 39 de "echipe" de la 31 de gradinite din municipiul Onesti si din Targu Ocna precum si un mare numar de fetite de la 8 gradinite din mediul rural. Daca de la Targu Ocna au venit fetite de la Gradinita "Piticot", din municipiul Onesti au fost "concurente" de la gradinitele 5, 14, 12, 11, 10, 16, 9 " "Nazdravanii" si "Magnolia" iar de la gradinitele din mediul rural au concurat "mici sportive" din Dragugesti, Bratila, Buciumi, Manastirea Casin si din alte localitati aflate in apropiere. Prof. Aurica Nistor, sef de catedra la Sectia gimnastica a Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" ne-a declarat despre aceste inedite intreceri: "A fost ca o zi de sarbatoare, la care participantele s-au bucurat ca se afla intr-o sala de sport. Aceste activitati s-au adresat fetitelor cu nivelul de varsta 5-7 ani si au avut scopul de a descoperi pe cele ce vor sa urmeze gimnastica, la Colegiul Sportiv «Nadia Comaneci» fiind preocupari deosebite pentru selectionarea viitoarelor gimnaste. In acest an pentru fetite a fost un parcurs aplicativ foarte atractiv, de-a lungul caruia ele au intalnit principalele probe si elemente ale gimnasticii".

Desfasurarea acestor activitati este cuprinsa intr-un proiect educational al Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" in colaborare cu Directia Judeteana Bacau pentru Tineret si Sport, acestea avand ca partenere institutiile de invatamant prescolar din zona. Mentionam ca la deschiderea acestor intreceri au fost alaturi directorul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Bacau, Georgel Cojocaru (institutie care a sprijinit desfasurarea competitiilor, asigurand, ca in fiecare an, premiile si diplomele acordate participantelor), profesorii Elena Sorina Ganea (director) si Catalin Bucur (director adjunct), de la Colegiul Sportiv "Nadia Comaneci" precum si educatoarea Tatiana Tudor, coordonatoarea pentru prescolari. De asemenea, pe tot parcursul intrecerilor, au fost prezente ca voluntare gimnastele colegiului onestean, ce au ajutat la buna desfasurare, de la inceput si pana la sfarsitul acestor activitati, care asigura viitorul gimnasticii pe meleagurile trotusene. Concursurile "Pe urmele Nadiei" si "Fluturasul" - ce reprezinta o traditie a Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci", se inscriu intr-un proiect educational la care isi aduc an de an contributia profesorii Daniel Nistor, Tabita Trandafir, Carmen Ruja, Aurica Nistor (sef catedra gimnastica) precum si educatoarea Tatiana Tudor (de la Gradinita "Step by Step" Onesti), ea fiind coordonatoare pentru invatamantul pentru prescolari. Despre frumoasa zi de la Colegiul Sportiv "Nadia Comaneci" a intrecerilor pentru descoperirea "micilor gimnaste", educatoarea Tatiana Tudor ne-a declarat: "Au fost prezente in jur de 180 de fetite iar aceste concursuri au pus in evidenta indemanarea si pregatirea fizica a a lor. Activitatile fizice sunt foarte importante, pentru ca «stau la baza» sanatatii generatiilor viitoare. La gradinite se practica exercitiile fizice si ne-am bucurat ca au fost fetite evidentiate, care pot urma sa practice gimnastica. Aceste activitati s-au desfasurat si datorita parintilor fetitelor, ce au fost si sunt intotdeauna alaturi de educatoare!" Este de mentionat faptul ca la finalul intrecerilor, urmarite de catre cei prezenti, fetitele s-au bucurat mult de dulciuri dar si de diplomele primite.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
un microbist de sport
#1 : 25/04/2017, 20:06
Foarte frumos !
Este de menționat faptul că la nivel național numărul copiilor (fete&băieți) care aleg să facă, să practice gimnastica de performanță este din ce în ce mai mic. Acest lucru se întâmplă de vreo zece ani. Este îmbucurător când auzi sau vezi că se fac acțiuni de acest gen.


IMAGINEA SAPTAMANII