Cauta
Caligrafii - Aici e Romania!04/04/2017


Aseara pe la doispe, de fapt, acu' mi-aduc aminte bine, nu stiu care a debransat Romania de la reteaua virtuala internationala. Gore a adormit subit pe scari intr-o pozitie nefireasca. Vardistul din colt a adormit si el. Chiar si Presedintele Romaniei a adormit la brifingu' de presa de la Palatu' Prezidential. Au adormit pe rand serviciile secrete, biserica, partidu' cutare si partidu' cutare, societatea civila, ma intelegi, covrigaru' Petre, Bodo, barcagiul Petru, Petrache cu Maglavitu', Bobolina, Gucci Gambino, sotronistii, blogarii, aurolacii din Amzei, toti primarii din Rurala Nationala, colonelu' Lubomir, Bardowsky, echipa de fotbal din Giulesti si intreaga Liga, analistii politici Mache si Pache.

Intreaga Romanie, debransata, s-a pus pe sforait.

Eu, ce sa fac?!

Lucid cum sunt, am tras o raita pe la Arsenal. Am coborat spre Faru' Genovez. M-am fatait pe faleza. Hamalii sforaiau in port, mama, mama. Nici urma de turisti. Era doar un american cherchelit care tragea si el la aghioase, dincolo de Turnul Fierarilor, cam coscovit saracul. Pe legea mea, am vazut un OZN. Pe urma am vazut niste fantome iezuite. Fantomele n-au somn, nici OZN-urile.

Pe urma am prins un post de radio din Pakistan care transmitea niste jazz si reclame cu Coca Cola si cu jartiere rozalii pentru dame si cuconite. Pe Google, nici tipenie de romani.

Tot hoinarind, mi-a trecut prin cap sa fur un taxi si sa ma infiintez la Capitala sa vad ce si cum. Bucurestenii, dragii de ei, dormeau tun. Am fost la Ministerul de Finante si mi-am rezolvat niste facturi, ca portarii dormeau dusi si ministru' asijderea. Am fost si la Interne, unde era o spagaraie de toata frumusetea care dormea si ea, spagaraia, de trozneau euro-podelele sub poponeata ei obraznica.

M-am plimbat la misto prin Piata Romana, pe Batistei, pe lacul Herestrau cu o tiribomba acvatica adusa de SC Acvatic SRL tocmai din Hawai, sa se dea cu ea poporul, sa mai uite de necazuri. Am mancat hot dog pe saturate, ca la McDonald's dormeau cu totii, iar tigaile erau pline ochi. La Serviciul Special de Telecomunicatii am descoperit ca si Iasiul, Clujul, Timisoara si Suceava dormeau bine mersi.

Pe la doispe si-un pic, mi-am dat seama de gravitatea situatiei si am luat-o la fuga spre Otopeni sa urc in Turnul de Control sa iau legatura cu Lumea Mare sa le zic ce necaz aveam si sa cer instructiuni pentru rezolvarea cazului. Waved Wonderful World! Yep!

Dar nu era Turnul de Control ci chiar Turnu' Fierarilor. Materializat prin spatiu-timp, anecdotic vorbind. Asta e, dematerializare, adica liberalism desantat si apoi materializare, adica marxisti fornaiciosi si tembeli. Turnu' Fierarilor nu era turn ci un nou concept filozofico-spatialo-procesual. Asta am citit-o in Bjorn Zambezi, filozof, premiant Nobel cu coronita si un milion de euro. Avusese dreptate Gucci Gambino, Turnu' Fierarilor era energie pura, ce sa mai vorbim. Eram insemnati. Aveam o Misiune in Univers.

Mi-am dres glasu', mi-am facut curaj. Am zis in eter: Aici e Romania.

Lumea Mare n-a raspuns.

Am repetat, aici e Romania. Lumea Mare, chitic.

M-am enervat, se intelege. Am racnit in microfoanele care bazaiau cometic: Baaa, Lumea Mare, aici e Romania!

Si tot asa pana cand am descoperit ca intreaga noastra planeta a fost debransata de la retea. Intuneric bezna. SMS-uri, ioc. Hekari, niciunul. Nu tu Facebook, nu tu Google, nu tu Youtube, nici Gagarin, nici mangalera, nici Eminem, nici X Factor, nici Avatar.

De cateva zile, liber fiind ca pasarea cerului, hoinarind de colo-colo printre somnorosi, scriu un studiu sociologic despre felul in care dorm popoarele lumii tot chitind cumva daca Turnu' Fierarilor n-a fost ridicat in vremuri imemoriale de o rasa de inaintasi ai nostri, necunoscuti, care-au vrut sa ne transmita un mesaj, o misiune, o sarcina esentiala, o ipostaza initiatica, ce bine ar fi sa nu care cumva s-o ratam ca niste fraieri!

Italienii dau din picioare si canta cantonete zemoase. Suedezii dorm bustean cu un suras pe fata, nici nu misca. Americanii fac in toate felurile, vorbesc prin somn si, zau, spun numai mascari cu godzile, titanicuri, meteori, conspiratii si oscaruri. Zulusii alearga dupa antilope prin somn iar tibetanii leviteaza sforaind usor. Acu, ce sa mai zic, pe Ning si Facebook, romanii dorm bustean, semn ca virusu' romanesc de adormire generala s-a propagat prin retelele de socializare.

Mda. Hoinaresc de nebun prin lumile virtuale care abia mai palpaie in mintea mea.

Tocmai am coborat de pe Piramide, tocmai am vizitat Insula Pastelui, tocmai am tras o raita prin Burundi si am vazut apusul de soare de pe Kilimanjaro. Stau binisor cu dialectul tungu si o sa ma specializez in circulatia metroului prin Londra.

In general, asa, ca lucid, ma simt bine. Am strans somnorosii de pe strazile din LA, din Berlin, din Moscova, din Cairo si asa mai departe, sa nu-i ploua, sa nu-i ia ciclonul sa-i duca aiurea prin spatiu cosmic. Pe romani i-am strans frumusel in Bucuresti, sub Marile Arcade ale Neamului. Acum, dormind, Poporul roman e urias, e falnic si cumplit de frumos. Unii-ntr-altii, romanii sunt acum atat de falnici! Wave Wonderful World! Yep!

Din cand in cand, urc in Turnu' Fierarilor, asta energetic si magic si procesual si fenomenologic, proaspat varuit, eu l-am varuit, patriotul de mine, vigilent, cu ochii-n patru, l-am varuit sa nu care cumva sa ma gaseasca vreo inspectie, ceva, nepregatit, racnesc in microfoanele cosmice: Alo, aici e Romania!

Dar ce credeati?! Credeati c-o sa le zic ca-i Pamantu'? Ha, ha, ha! Pai nu sunt eu la microfoane? Nu ratez sansa asta! Alo, Cosmosu', aici e Romania, na!
Ovidiu Bufnila, Bacau


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII