Cauta
Campania electorala amplifica nemultumirile de toamna la Onesti11/10/2014


Campania electorala pentru alegerea noului presedinte al Romaniei este in plina desfasurare si Onestiul s-a "umplut" de mari afise de pe care zambesc Victor Ponta si... Laurentiu Neghina! (acestea fiind prezente in mai multe locuri pe bulevardul Oituz, in zona din apropierea garii municipiului si in alte locuri). Acest lucru nu numai ca nu a trecut neobservat de catre onesteni dar a trezit si un sentiment de revolta pentru nerezolvarea multor necazuri cu care se confrunta locuitorii municipiului cat si pentru problemele generale in care se afunda tot mai greu societatea romaneasca! "Rusine premierului Victor Ponta si celor care se pozeaza alaturi de acest mediocru" a declarat vehement un parinte din Onesti al unei eleve din clasa a intaia. "Elevii au inceput scoala de la 15 septembrie si de o luna cei de clasa a intaia si a II a nu au manuale scolare! Fetita mea a venit acasa cu manuale vechi, deja completate cu creionul; cum mai poate judeca un copil cand vede deja completat rezultatul pe manualul de matematica? De ce invatamantul este mereu pus la coada? Ne place sa fim condusi de ipocriti si «plagiatori» si nu accept aceasta bataie de joc a PSD-ului! Nu pot accepta ca cei care sunt viitorul nostru - copiii, sa fie neglijati si imi este greu sa vad ca primarul Onestiului apare alaturi de Ponta in fotografii!", a mai mentionat intristat acest onestean in timp ce altii se intreaba "cum de sunt bani pentru astfel de afise «pline de megalomanie» iar pentru drepturile banesti ale cadrelor didactice si a altor categorii de persoane, care asteapta cu lunile primirea sumelor cuvenite, nu sunt bani?" Cei care trec prin fata impozantelor afise isi exprima nemultumirile "ofuscati" de stridenta care "coloreaza in rosu" peisajul si aspectul stradal. "Sa lase pozele! A distrus orasul!" este opinia unui onestean grabit, care a mentionat si cateva din problemele actuale ale municipiului:"In oras nu mai functioneaza unele semafoare... cel de la intersectia cu strada Belvedere (la Catedrala Catolica), pe unde trec elevii spre Scoala Gimnaziala «Ghita Mocanu» dar si cel de pe Republicii (in zona «Gheuri»), care deseori are «sincope» de oprire... Segmentul de drum de la Onesti la Radeana dar si portiunile ce apartin municipiului pe drumul spre Gura Vaii si Dumbrava (care este foarte rau pe raza cartierului TCR) si strada Viisoarei - pe care nu s-au mai efectuat lucrari de reparatie de... 25 de ani! - sunt foarte deteriorate si pun in pericol siguranta celor care circula, deoarece toti vor sa ocoleasca gropile si «craterele» din drum iar autoturismele ce trec pe aici se strica vazand cu ochii!"
In aceste zile de campanie electorala onestenii si-au exprimat foarte multe nemultumiri fata de modul cum autoritatile locale "gestioneaza" unele situatii critice si pe o retea de socializare. "Se vorbeste de asfaltarea DN 11 A (portiunea pana la Radeana), de pasajul subteran ce trebuie construit la trecerea de nivel cu calea ferata, pe drumul spre Bacau ori de reindustrializarea orasului?" se intreaba o locuitoare a municipiului in timp ce alt onestean arata problemele de la Spitalul Municipal din Onesti. "Curatenia lasa de dorit si sunt si alte lucruri care ar trebui sa se intample la Spitalul Municipal Onesti pentru ca onestenii sa nu mai mearga sa se trateze la alte spitale", noteaza acesta. O alta persoana remarca faptul ca desi in fata spitalului onestean au fost taiati copaci si s- a redus spatiul verde din preajma acestei institutii sanitare turnandu-se asfalt pentru a se face noi parcari (foto), in curtea Spitalului Municipal asfaltul lipseste si "numai plimbarea intinsi pe targa ar putea face pe unii sa inteleaga aspectul dureros al acestei probleme". Iata si alte opinii la aceeasi nepasare a autoritatilor locale fata de contribuabilul onestean:" Panta la sera spre Buciumi cand va fi reparata «asa ca la carte», ca de «carpituri din alea de doi bani»(?!), care la prima ploaie puternica pleaca cu totul la vale, suntem satui?"... "Piata agroalimentara este «super infecta» si oare nu se gaseste un aparat de spalat cu presiune si «un amarat» care sa curete portiunile dintre tarabe, oriunde te-ai uita? Sa asigure o minima mentenanta a locului unde zi de zi oamenii merg la cumparaturi... Oameni buni, «se lipesc talpile de gresie», fratilor! Daca nu se poate, hai sa mergem la market la cumparaturi, acolo e mai bine... e curatenie, nu comenteaza nimeni cand iti alegi produsele!" Multe zone ale Onestiului sunt lasate de ani de zile "de izbeliste", asta pentru a nu mentiona declaratia unui onestean, care considera ca "poate sunt si alte interese!" De pilda, sunt intrebari ca "in asa-zisul cartier Slobozia, nu se face nimic?" sau in cartierul Dallas este un parculet neamenajat de ani de zile iar copiii si tinerii din zona nu au un loc potrivit pentru recreere! Sunt remarcate si "marile realizari: foisoarele", care au aparut prin mai multe locuri prin Onesti. Acestea sunt locuri de luat masa si de baut bere numai ca... pe strada Casinului locatarii reclama faptul ca "ne intoxicam cu miros de fum si de gratare! Asa ca va rugam sa mutati gratarele din aceasta zona, pentru ca vrem ca sa respiram aer curat!"
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Donciu
#4 : 25/11/2014, 11:39
Iuliane de unde stii ca a luat bacalauriatu ?

Eu stiu ca cu banii dati la liceul din Podul Turcului, a cumparat 8 luni puscarie !
maria
#3 : 20/11/2014, 11:23
intradevar, multe lipsuri. si chiar in cartierul Slobozia, k mai bine zis, sat, nu se mai face canalizare, nu asfaltare. da taxe ca la nivel de municipiu......
Anonimus
#2 : 29/10/2014, 14:25
De doua saptamani (mai precis din data de 14.10.2014) primarul cazeaza pe bani publici in apartamentele de protocol de pe Rosetti 1, echipa tehnica a festivalului privat City Grillfest Music organizat de firma Grill & BBQ La Ianos. Acesti indivizi care se deplaseaza cu o dubita visinie cu numere de CJ, sosesc in bloc la 11.30 noaptea, tulburand linistea locatarilor si a celor din vecinateatea blocului.
iulian
#1 : 17/10/2014, 15:15
cam tarziu va dati seama cine sunt psd cu adevarat.neghina care a luat bacalaureatul cu bani e normal sa stea langa un plagiator.
votati psd,ponta,hrebenciuc,tata socru,nastase....acesti nemernici ne-au adus in sapa de lemn.
DESTEPTAREA romani!


IMAGINEA SAPTAMANII