Cauta
Ce ascundeti la Spitalul Municipal Onesti? Secretomanie si dispret la adresa oamenilor si a presei manifestate de managerul Oana Secara31/03/2014

Spitalul Municipal Onesti
Bataie de joc la adresa informarii corecte si complete a onestenilor, beneficiari ai serviciilor medicale prestate de Spitalul Municipal Onesti, dar si la adresa banului public. Actul medical nu-l luam in discutie deocamdata, insa modalitatea prin care managerul Oana Secara intelege sa trateze transparenta poate fi tradusa ori in incapacitate, ori in rea-credinta.

Lucrari „la a treia mana” la Spitalul Onesti, scoase pe tocmai.ro

„Caut echipe de munca pt renovare spitalul municipal onesti platesc la metru” suna un anunt de angajare publicat in octombrie 2013 pe site-ul tocmai.ro. „Se renoveaza tot spitalul in interior” a dat lamuriri angajatorul unui baiat care s-a aratat interesat sa puna umarul la treaba. „Eu am echipe si acum, am zece oameni aici si mai am nevoie” a dat lamuriri omul, care estima ca ar mai fi de lucru in jur de patru-cinci luni, dupa ce deja incepuse lucrarile de o luna.

Onesti Expres a solicitat inca de pe atunci informatii cu privire la lucrarile pe care le are in derulare Spitalul presedintelui Consiliului de Administratie, Stefan Martin, dar si managerului Oana Secara. Ambii au solicitat timp de documentare, dupa care au raspuns:

Stefan Martin, presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Municipal Onesti: „Se lucreaza inca la Maternitate si nu stiu daca au inceput lucrarile la Unitatea de Primiri Urgente”. „Deci… este vorba de inlocuirea unei tevi la centrala termica a spitalului, care trebuia schimbata pentru ca era crapata. Sapatura a facut-o DPP-ul si astazi (miercuri, 16 octombrie 2013 - n.red.) se va deschide oferta pentru cel care va furniza teava”. Martin a declarat la vremea respectiva ca, despre echipele care lucreaza in interior, „habar n-are”, pentru ca in ultimele saptamani nu mai trecuse prin institutie.
Oana Secara
Oana Secara, manager la Spitalul Municipal Onesti: „In momentul de fata s-au terminat toate lucrarile, cu exceptia lucrarilor de renovare la Maternitate, care sunt pe fonduri nerambursabile de la Banca Mondiala. (…) Este un proiect care se deruleaza prin Ministerul Sanatatii si fondurile vin de la Banca Mondiala. (…) Acum nu avem fonduri ca sa incepem lucrari de renovare. Daca vom avea probabil de la anul sprijinul Consiliului Judetean, vom incepe, ca avem sectii care au nevoie de astfel de interventii, dar din fonduri proprii nu. (…) La Urgente, cum sa spun, toate aceste fonduri pe care le-a alocat CJ se vor reporta pentru anul 2014, pentru ca anul asta a fost anul in care s-a derulat partea de documentatii - studii de fezabilitate, licitatii, astea se deruleaza in momentul de fata - abia anul viitor (2014 - n.red.) va incepe activitatea propriu-zisa de constructii, de renovare a spatiului existent s.a.m.d.”

Echipele de lucratori in constructii cautate pe tocmai.ro erau pentru Maternitate, am aflat cu un telefon, iar sumele erau atat de supraevaluate, incat incapeau si doi intermediari, pana la cei care ajungeau sa munceasca efectiv: „Se renoveaza toata Maternitatea si am nevoie de echipe pentru rigips, gresie, var, glet - la subsol picura dintr-o teava apa. Oameni ar fi nevoie de cat de multi, dar eu am nevoie de echipe cu sculele lor, pentru ca platesc la metru. E firma mea SC Gab Tehno Construct… am castigat lucrarea prin niste cunostinte, cum ar veni sunt a treia firma care ia lucrarea. Am vreo luna de zile de cand lucrez. Lucrarea e inceputa de mult, trebuia practic terminata de anul asta din iulie (iulie 2013 - n.red.)” - a explicat in octombrie 2013 pentru Onesti Expres Gabriel Raduca, responsabilul cu anuntul de pe internet.

Prosteala de dupa

„Ce lucrari de reparatii si modernizare au fost efectuate in 2013 la Spitalul Municipal Onesti? Care au fost sursele de finantare? Care sunt societatile care au executat lucrarile, in baza caror contracte? (solicitam copii ale contractelor si procedura de incredintare a lucrarilor pentru fiecare caz in parte)” sunt intrebarile pe care le-a adresat Onesti Expres, mai tarziu, in scris, pentru continuarea documentarii, pentru un tablou clar al modalitatii dirijarii banului public, dar si pentru a afla cum a ajuns o firma sa faca lucrarile la a treia mana intr-un proiect de aproximativ 2.000.000 euro, finantat de Banca Mondiala. Cum au inteles managerul Oana Secara si consilierul juridic Vasilica Ciorascu sa aplice Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public? Iata raspunsul.

Sursa: adresa 4178 din 7 martie 2014

„In anul 2013 la unitate s-au efectuat lucrari de reparatii la instalatiile de apa rece, calda si de incalzire centrala.”

Soc si panica - in telefon cu Oana Secara - 16 octombrie 2013

Discutia cu Oana Secara nu s-a terminat insa cu un simplu „La revedere”, in momentul in care managerul terminase raspunsul cu privire la lucrari. Secara a solicitat Onesti Expres sa-i prezinte „exact cum va arata anuntul inainte de a-i da drumu’”, pentru a fi „corectate eventualele inadvertente”, motivand, la consternarea noastra vizavi de sugestia dumneaei, ca se gandea „ca putem discuta… asa… omeneste”, inainte de publicarea materialului, pentru ca „am mai patit chestii d-astea in presa si a aparut altceva decat am spus si de aceea era bine sa ne sfatuim”.

Sa ne sfatuim?!?!?! Presa locala onesteana o intreaba pe Oana Secara, managerul Spitalului, „cum sa scrie” despre spital!

(…)
Oana Secara: Acuma sa nu va suparati pe mine, dar eu am mai patit chestii d-astea in presa si a aparut altceva decat am spus si de aceea era bine sa ne sfatuim…
Onesti Expres: Nu stiu cum sa va spun… asa cum dumneavoastra nu va sfatuiti cu mine pe probleme de spital, nu stiu de ce m-as sfatui eu cu dumneavostra pe materiale de presa.
O.S.: … in sensul ca dumneavoastra mi-ati solicitat si eu m-am gandit ca e o colaborare, ca noi, de fapt, avem asa… o relatie, nu m-am gandit ca dumneavoastra priviti lucrurile asa…
O.E.: Avem o relatie strict profesionala.
O.S.: … o relatie de colaborare si am zis ca relatia de colaborare este bilaterala, ma rog, eu asa vad lucrurile.
O.E.: Dumeavostra sunteti manager al unei institutii publice si sunteti obligata, conform legii, sa colaborati cu presa, nu ne faceti noua o favoare.
O.S.: Aaa… deci dumneavostra… eu am crezut ca m-ati sunat asa, cum sa spun, intr-un anumit sens, dar dumneavostra m-ati sunat in forta.
O.E.: Nu… stati putin sa ne intelegem...
O.S.: Sa stiti ca eu mai am colaborari cu presa, dar niciunul nu a fost asa ca dumneavoastra.
O.E.: In ce sens?
O.S.: Intotdeauna am discutat: uitati astea sunt problemele, cum ati vrea sa formulam, cum sa sune... toata lumea a fost de acord ca este bine asa, pentru ca este in avantajul Spitalului, nu e vorba de mine ca persoana.
O.E.: Cu cine ati colaborat asa?
O.S.: Aaaa... cu toata lumea: si cu presa scrisa, si cu radio si cu televiziune si toata lumea a fost de acord cu asta.
O.E.: La ce institutii de presa va referiti?
O.S.: In sfarsit n-are rost sa... ca vad ca sunteti un pic suparata si...
O.E: Nu-nu-nu. Dimpotriva...
O.S.: ...observ lucrul asta. Eu tot ce fac, fac in avantajul Spitalului...
O.E.: Este strict vorba despre a-mi face meseria si nu v-am sunat in nicio forta.
O.S.: Ma rog, eu am crezut ca sunteti ca si restul colaboratorilor nostri si care in general se preocupa si de imaginea spitalului.
O.E.: Imi pare rau sa aud asta, pentru ca institutiile de presa ar trebui sa faca presa, n-ar trebui sa faca PR, acum nu stiu cum inteleg colaboratorii dumneavoastra...
O.S.: Doamne fereste, nu-i vorba de PR... e vorba de cu totul altceva. Sunt institutii de presa cu care avem o colaborare chiar si intelegere, dar daca v-ati suparat si prin asta v-am deranjat eu chiar nu mai....
O.E.: Sub nicio forma. Nu m-am suparat. Fiti convinsa ca va voi mai suna pentru informatii. Interesul meu nu este sa apara informatii gresite. Interesul meu este ca publicul sa fie corect informat.
(...)
O.S.: ... eu totdeauna am considerat ca lucrurile astea sunt pozitive si de aia am si pus problema asa, am vazut ca dumneavoastra sunteti mai distanta si nu doriti sa avem o colaborare asa cum o inteleg eu. Repet, eu gandesc totul in avantajul spitalului. In momentul de fata pentru spital e foarte importanta imaginea, este vitala si sa stiti ca un angajator atat de mare cum este spitalul cu 700 de oameni nu-si permite ... Datorita presei de la nivel national s-au mai intamplat tot felul de lucruri care n-au fost in avantajul spitalului.
O.E.: Daca ma intrebati pe mine... eu sunt aici ca sa apar interesul public.
(...)

Onesti Expres a formulat o reclamatie administrativa pentru a primi conform legii, raspunsurile clare si complete la toate intrebarile adresate in baza Legii 544 din 2001. Vom reveni cu informatii referitoare la lucrarile efectuate la Spitalul Municipal Onesti in 2013 de indata ce le vom primi in forma solicitata.
Teodora Ciuraru
redactie@onestiexpres.ro


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
stanciu
#14 : 10/03/2015, 18:09
referitor la serviciile medicale...lasa de dorit...toate spitalele din tara asta au evoluat, la Onesti nu s-a auzit de asa ceva...MAFIE.Indiferent cat de grav est ,fara bani esti declarat mort.Te programeaza pentru ca nu sunt bani....MINCIUNI...pentru toate cadrele medicale.plus rudele,catelul.purcelul etc..se gaseste bani....contribuie prostul.Eu l-as desfiinta....sa nu mai spun de competenta...cine sa citeasca un ecograf, u film ...toti dau gres,,,,sunt pe aratura.Mori cu zile.Dragi Onesteni de vreti sa nu ajungeti la MORGA ascultati ca va spun eu.Daca ma bazam pe competanta si programarea la 3 luni eram moarta de mult.Vrei un spital respectabil....nimic mai simplu...intra pe net cauta la Bucuresti ce spital vrei tu,Elias, Colentina, spitalul militar, spitalul de urgenta, spitalul fundeni etc....cauta ce dostor doresti tu. gasesti CV doctorilor...suni si te programeaza in cel putin trei zile.Iti cer adeverinta de salariat si trimitere de la medicul de familie.Sunteti internat de zi, vi se face tot ce toriti, compitere tomografe,ecografe analize de inalta clasa si imi ve-ti multumi.Aici la Spitalul Onesti e o rusine ce se intimpla,stai ca boul la coada si vine cate o asistenta infumurata cu clientela ei si intra fara rusine,sfideaza lumea la coada.Poti fi si la urgenta...acolo de esti urgent ai sansa sa vezi petreceri...zile onomastice cu tort,bere la cutie,si bonlavii disperati asteapta ca prostii la coada. Mi greata de tot ce am trait in acest spital.cu banii nostri te umilesc.Am facut un film si mi s-a spus ca nu am mimic,la Moinesti aveam deja ceva..pe acelasi film...la Bucuresti au reusit sa cireasca un film corect.ori ce vrei la Spitalul Onesti nu ai nici o sansa,,s-au terminat fondurile,,te anunta o infumurata de asistenta care daca ii unfli buzunarul cu bani se poate tot...uita de programare , de nu se poate.Toata romania a auzit de reforma in sanatate...la Onesti nu se cunoaste acest fenomen.Asta e pentru mine ,,Spitalul Onesti,,care functioneaza pentru clientela cadrelor medicale.Scuzati greselile nu vreau sa le corectez.
kyki
#13 : 02/09/2014, 15:55
UITA IARTa si iubeste !!! rautatea si ura imbolnaveste !!!!!
o pacienta
#12 : 17/08/2014, 13:27
sunt multumita de serviciile medicale ale spitalului municipal onesti.ca pacienta am fost bine tratata de personalul spitalului.
o asistenta medicala
#11 : 13/08/2014, 13:29
Vreau sa specific ceva despre asistenta medicala elena, piticania oribila, de la sterilizarea centrala a spitalului Onesti. Am surprins-o personal cum voia sa deschida geanta sefei noastre Lucica de la Casin la o onomastica pe sectie. Am spus-o apoi la sefa si ea, nesimtita, nu voia sa recunoasca, dar era rosie ca focul. Este vorba despre piticania infecta a sectiei sterilizare centrala. A ***** un baiat acum 2 ani javra. E cea mai mincinoasa si intriganta din sectie. Ma-sa a lucrat la bucatarie. Este o ****** imputita. E singura din sectie care nu sta la program la schimbul 2. Pandeste liftierele sa n-o vada cand pleaca. ****** **** *******! Fotografia ei de la onomastica ei de pe sectie, aia cu trandafirii rosii, aia care ii placea mult si intreba de ea unde e, exact aia am pus-o pe un mormant de la cimitirul central onesti. Draga piticanie imputita, elena, iti doresc multi ani fericiti in dosul bisericii!!! Din toata inima!
Ultima modificare: 15/08/2014, 16:35 - user  
o pacienta
#10 : 03/06/2014, 09:15
Acum e moarta si doctorita Balcanu Rodica! I-au crapat si ei ochisorii. Ma bucur sincer! Ma bucur ca atunci cand a aflat teribilul diagnostic stia ca nu mai are nici o sansa de a se recupera. Ma bucur ca se simtea cu fiecare zi care trecea tot mai rau. Ma bucur cand se privea in oglinda dimineata (atunci cand inca se mai tinea pe picioare) isi zicea in gandul ei: cum se poate doamne ca tocmai pt. mine care sunt medic de familie sa nu se mai poata face nimic??!Ma bucur sincer ca a suferit pana a murit.Si ma bucur sincer ca fata ei a ramas fara mama toata viata ei.Ii va face doar o simpla vizita la mormantul de lux. Si ca sa fiu cat se poate de sincera ofer si eu o explicatie pt. ceea ce am scris mai sus:moartea s-a saturat pana la refuz sa ia sarantoci,ea are mai multa placere sa-i ia pe cei bogati,realizati si care au huzurit.Candva aceasta doctorita a refuzat sa ma serveasca cu un concediu medical desi i-as fi dat dreptul.Aveam mare nevoie de acel concediu medical.Deci ma bucur ca i-au crapat ochisorii ei mi se pare ca erau albastrii verzui!Hahaha...A huzurit destul.Fie primit!
Ultima modificare: 03/06/2014, 23:08 - user  
anonima
#9 : 03/05/2014, 10:08
Pe data de 16 mai va fi data de nastere a spurcaciunii numita P*** Maricica. Ii doresc sa nu mai manance pensie multa, nu de alta, dar ii va ramane in gat!
Ultima modificare: 05/05/2014, 10:50 - user  
anonima
#8 : 01/05/2014, 10:48
Vreau sa-i fac o caracterizare fostei assistente sefei P*** Maricica. O mizerabila ordinara, un gunoi uman, o scarba fara scrupule. Urla pe sectie ca pe tarlaua lui *** aia de ma-sa. Este una care si-a lasat opincile la bariera. A furat bani la cabinetul de stomatologie unde a lucrat. A pus mana pe bonurile de masa alé fostei sefe Rodica. A dat- o dracului pe asistenta Diana de la cardiologia cane s- a transferat la ortopedie de fata cu doctorul sef Dichiu. Odata un pacient a dat-o cu spatele de un perete pt. ca i-a vorbit urat. F. bine! Asta e eticheta ei. Ortopedia era tarlaua lui *** de ma-sa. E tupeista si inumana. Nu era buna la pansat. Parca pansa picioare de lemn. Era un zbir ca sefa putoarea dracului
Ultima modificare: 02/05/2014, 08:46 - user  
xyz
#7 : 01/05/2014, 09:14
Imi cer scuze pentru limbajul folosit redactiei Onesti Expres.
Ultima modificare: 02/05/2014, 08:45 - user  
xyz
#6 : 29/04/2014, 16:28
Era pe sectia neurologie pana in Julie 2008 o infermiera pe nume C*** Georgeta. Era tare *** si imposibila femeia aceea. Groaznica! Nu era alta mai buna profesional ca ea. Vorbesc la Timpul trecut de ea pentru ca a dat dracu si a crapat in accident de masina. Se credea tzoapa dracu o mare soferitza si din vina ei a facut accident. M-am bucurat cand am auzit ca a mierlit pentru ca nu mai trebuia s-o suport pe sectie. Sper ca pana a crapat a putut realiza in sfarsit ca nu era nici pe departe asa perfecta cum se credea. Ma bucur ca a suferit pana ce a mierlit. Era nesuferita tzurlanca si marlanca afurisita ce era!!! Se dadea mare si tare pe sectie voia sa epateze in fata medicilor. Acum va epata in mormantul **** ma-sii!!!De la mine are ura postmortem.

Onesti Expres: Poate va mai temperati un pic.
Ultima modificare: 29/04/2014, 19:05 - user  
maria
#5 : 29/04/2014, 15:56
Am si eu ceva de obiectat despre asistenta medicala fosta G*** Elena de la sterilizarea centrala a spitalului Onesti si anume ca este o *** infecta si nesimtita. Tot timpul aceasta jigodie care s-a culcat cu sotul prietenei ei, astepta ca ingrijitoarele de pe tura cu ea sa-i faca munca ei. Asta in vreme ce ea iesea afara sa fumeze. Deasemen, iumbla cu barfe si intrigi in sterilizare. Piticania dracului fostaG*** !!! Infecta dracu!!!

Onesti Expres: Mai usor cu blestemele si dorintele macabre.
Ultima modificare: 29/04/2014, 19:04 - user  
pretula maricica
#4 : 28/04/2014, 15:35
Manca-o-ar cancerul pe doctoritza asta increzuta S*** Oana! Ma bucur ca a crapat si casuneanca aia doctoritza L*** Sorina! Aia era o schioapa. Ura si la groapa!!! Eu sunt fosta asistenta sefa de la ortopedie. Acuma sunt la pensie. Nu ma doare decat in f*** de la p*** Sa-mi suga l*** si s***si fostul meu sef doctorul spagar avar si nesimtit D*** CRISTINEL. I se mai spune doctorul DILIU.
Ultima modificare: 28/04/2014, 19:58 - user  
pretula maricica
#3 : 27/04/2014, 16:43
Sunt fosta asistenta sefa de la ortopedie si declar ca doctoritza asta Oana S*** este o manageritza mafioata care-si vede cu nonsalanta de propriile interese. Acum eu sunt pensionara bine merci. Ma doare la basca. Odata, pe cand lucram intr-o tura de noapte m-am *** cu un un pacient ca sa-i pun coarne lui prostul de barbata-miu. Deasemeni si fostul meu sef doctorul D*** C*** este un mare spagar avar si nesimtit. Imi era greatza de el cand il vedeam pe sectie. Diliul dracului! Tot un porc a ramas chiar daca a tinut cura de slabire!
Ultima modificare: 28/04/2014, 19:57 - user  
kiki
#2 : 27/04/2014, 16:25
Se fac manarii in spitalul asta ca si in toata tara asta blestemata Romania. Romania a ajuns un holocaust blestemat si obscen! La dracu cu tara asta!!!!
Ultima modificare: 28/04/2014, 19:57 - user  
co munist
#1 : 31/03/2014, 12:50
lucrarile la Maternitate facute de baiatul lui Tofan, comunistul de la Alimon!
Ultima modificare: 31/03/2014, 15:05 - user  


IMAGINEA SAPTAMANII