Cauta
Colegiul National ‹‹Dimitrie Cantemir›› din Onesti a aniversat 55 de ani de la infiintare06/11/2018


55 de toamne - 55 de ani! Atat au trecut de la infiintarea, in anul 1963 a Scolii Medii Mixte Nr. 2 Onesti (in prezent Colegiul National "Dimitrie Cantemir") ... Si au fost doua zile de frumoasa sarbatoare la aceasta prestigioasa institutie de invatamant din municipiul de pe Trotus! " Traditie in educatie - 55 de ani de educatie pentru un secol de viitor" - acesta a fost imboldul sub care s-au desfasurat la 25 si 26 octombrie Zilele Colegiului National "Dimitrie Cantemir" din Onesti.

Astfel, la Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" a avut loc deschiderea acestei manifestari, alaturi de numeroase cadre didactice si elevi fiind prezenti Nicolae Gnatiuc (primarul municipiului Onesti), profesorii Aliana Ifrim (director), Dana Sticlaru (director adjunct), fostii elevi ai colegiului Daniel Spanu si Ionut Tenie (ce in prezent ocupa functiile de secretar al municipiului si de director al bibliotecii onestene). Cu acest prilej au transmis cuvinte de salut primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc, profesorii Aliana Ifrim (director al colegiului), Constantin Th. Ciobanu (care a slujit aici la catedra timp de mai multe decenii). Salutul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau a fost transmis de prof. inspector Cosmina Diaconu, fiind prezentate si alte mesaje din partea profesorilor care au activat ca directori la acest colegiu din Onesti. Odata cu realizarea unei retrospective care a cuprins rezultatele de prestigiu ce au fost obtinute in anul scolar 2017-2018 la Colegiul National "Dimitrie Cantemir" in cadrul festivitatii de la biblioteca onesteana au mai avut lansarea unei carti semnate de profesorul Gabriel Fornica Livada si o conferinta - dezbatere. Aceasta a fost sustinuta de catre prof. Serban Iosifescu, presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP).

Este de evidentiat faptul ca la colegiul onestean sarbatorit profesorul Serban Iosifescu a participat si la un atelier de lucru cu tema "Proiectul de dezvoltare al scolii - intre vis si realitate", la care au fost prezenti profesori de la mai multe institutii de invatamant din municipiul Onesti si din Targu Ocna. De asemenea, vineri 26 octombrie elevii "cantemireni" au fost gazdele celei de-a III-a editii a simpozionului international "Confluente cantemirene" (moderat de prof. Aliana Ifrim), la care au fost prezentate peste 20 de lucrari. Inedita a fost participarea la acest simpozion a unui grup de studenti de la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau dar si a liceenilor de la Colegiul National "Grigore Moisil" din Onesti si de la Colegiul National "Costache Negri" din Targu Ocna. Daca in trecerea celor 55 de ani de la infiintare aceasta institutie de invatamant (ce a purtat numele Scoala Medie Mixta Nr. 2, Liceul Teoretic Nr. 2, Liceul Industrial Nr. 1, Colegiul National "Dimitrie Cantemir") a fost una dinamica, fiind animata de profesori dornici de afirmare si pasionati de profesia aleasa, este emotionanta o amintire a unei eleve din prima promotie! Astfel Cornelia Vass isi aminteste: "Scoala Medie Mixta Nr. 2 Onesti avea 5 clase paralele, trei la profilul Real si doua la profilul Uman… Imi amintesc cu nostalgie de profesorii care ne-au fost calauze si mentori in devenirea noastra de adulti, bine pregatiti profesional, cu empatie la necazurile celor din jurul lor… dascali daruiti cu har si suflet in educarea copiilor".
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII