Cauta
Competenta si viziune moderna06/07/2018


Proiectul Erasmus+ 2016-1-RO01-KA102-024210: FUTURE CAREER? TOUCH IT! demarat in 2016 la Colegiul National "Dimitrie Cantemir" din Onesti (director, profesor Aliana Maria Ifrim), se apropie de final. In data de 19 mai 2018 s-a intors din Portsmouth, Marea Britaniei al doilea flux al mobilitatii elevilor de la Colegiul National "Dimitrie Cantemir" din Onesti, dupa trei saptamani petrecute pe acele meleaguri.

In acest an la stagiul de formare au participat 10 fete, care pe langa cunostintele dobandite in domeniul IT in timpul scolii si care le-au fost de un real folos, au dobandit noi competente de lucru, cum ar fi: realizarea de aplicatii pentru sistemul de operare Android pe platforma MIT App Inventor, web design utilizand platforma WordPress, precum si noi informatii strict necesare activitatii in domeniul IT in ceea ce priveste securitatea datelor, IoT (Internet of Things) si inteligenta artificiala. Toate aceste activitati profesionale s-au desfasurat in doua locatii: la sediul agentiei partenere Training Vision si la sediul firmei Infonetmedia, al carei manager este profesorul universitar dr. Taiwo Ayodele, tutorele fetelor.

Experientele traite de fete pe parcursul acestei perioade nu au semanat cu nimic din ceea ce au facut pana in acel moment: lucrul la o firma ca un angajat normal, cu un "salariu" si program fix, executarea de sarcini precise care necesitau si studiu individual, dar si adaptarea intr-o tara straina. Sa munceasca dupa care sa aiba timp si de relaxare cu colegele sau de socializare cu elevi din Italia, Cehia, Polonia sau Bulgaria, a reprezentat o experienta minunata! La toate momentele de relaxare au contribuit din plin si doua persoane inimoase: Giulia si Benedetta, doua studente din Italia venite in Portsmouth pentru a munci ca Experience Tutors in cadrul retelei Education and Training Network (ETN), care cuprinde 6 agentii din Europa pentru astfel de plasamente de munca pentru proiecte Erasmus, din care face parte si agentia Training Vision, partenerul nostru.

Vizitele culturale au reprezentat momente unice, care nu vor fi uitate prea usor de cele 10 eleve ale Colegiului National Dimitrie Cantemir, ce au participat la actiunile acestui proiect Erasmus +. Pe langa obiectivele turistice din Londra, precum Buckingham Palace, Westminster Abbey, Big Ben, London Eye, Oxford Street, Science Museum si The Shard s-au inscris si vizitele de la obiectivele din Portsmouth: Emirates Spinnaker Tower, Historic Dockyard, Castelul Southsea si Portsmouth Museum. Memorabila va ramane vizita pe insula Isle of Wight cu numeroasele ei zone de agrement si aventura, dar si cu locuri incarcate de istorie cum ar fi castelul Carisbrooke. Nu poate fi trecuta cu vederea acomodarea fetelor in cadrul familiilor gazda, unde au locuit timp de trei saptamani, dezvoltandu-si astfel atat capacitatea de adaptare la medii noi, cat si competentele de comunicare in limba engleza. Mentionam ca cele 10 eleve de la clasele a XI a, specializarea Matematica - Informatica cu Engleza intensiv care au participat la cea de-a doua mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus + FUTURE CAREER? TOUCH IT! sunt: Andreea Petronela Butucaru, Irina-Florentina Moisa, Andreea Higiu, Andreea Gavrila, Catalina Luncanu, Smaranda Parincu, Miruna Tudureanu, Catrinel Pistea, Lavinia Popa si Anastasia Smarandi. Ele au fost insotite de profesoara Daniela Pistea la Portsmouth in Marea Britanie.
Onesti Expres
Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII