Cauta
‹‹Cupa Casinului›› la minifotbal, la o noua editie20/08/2018


Spre mijlocul lunii august casunenii s-au bucurat de sase zile de minifotbal, terenul sportiv din incinta Scolii Gimnaziale "Institutor N. Paslaru" fiind locul de desfasurare al celei de-a XIX a editii a Cupei Casinului. Competitia a inceput cu bucuria foarte mare a celor mai mici fotbalisti (de la categoria 8-12 ani), care in cadrul meciurilor desfasurate au adus si culoarea si farmecul copilariei. F. C Casin a intrecut cu 3-0 FC Vlasca iar in finala acestei grupe de varsta, jucata de la egal la egal, Viitorul Curita a castigat cu 3-2 in fata echipei FC Casin. In echipa invingatoare au jucat Roberto Marcu, Alex. Urzica, Robi Ivanciu, George Bou, Costin Misu, Luca Fudulache, Costin Oancea si M. Fudulache.

La categoria 13-15 ani au fost prezente echipe din mai multe comune (Buciumi, Manastirea Casin, Helegiu), acest lucru dand unicitate intrecerii fotbalistice de la Casin daca "punem in oglinda" faptul ca la Onesti la concursurile de cros alearga doar elevii scolilor din acest municipiu, situatia fiind similara si la alte competitii sportive. In teren s-au infruntat Speranta Casin - FC Cojasca (Buciumi) 0-3, Manastirea Casin - F C Gloria Casin 0-3, si FC Casin United - FC Deleni 4-1. FC Casin a fost invinsa de FC Deleni cu 1-3 iar FC Gloria Casin a dispus de FC Cojasca cu 3 - 0. In meciurile finale FC Casin United a ocupat locul 3 invingand cu 3-0 pe FC Cojasca iar FC Gloria Casin s-a clasat pe primul loc dupa ce a invins cu 6-0 pe FC Deleni! Viorel Cojocea, Fabian Oproiu, Alin Ciobanu, Madalin Stote, Marius Chiuchiu si George Lacatus au facut parte din echipa invingatoare - FC Gloria Casin.

La categoria 16-19 ani finala mica a adus fata in fata echipele "Apa cu lamaie" si Soimii Deleni, meciul incheindu-se cu scorul de 3-0. In finala mare au evoluat FC Oituz si FC Bronson Casin, oituzenii fiind invingatori cu 3-1. Este de notat faptul ca echipele finaliste s-au calificat dupa victorii obtinute dupa executarea loviturilor de departajare (FC Oituz dupa 4-2 cu Soimii Deleni si FC Bronson dupa 6-5 cu echipa "Apa cu lamaie"). Alexandru Sarca, Marius Casuneanu, Catalin Balint, Iulian Boaca, Alex. Amagdei, Alex. Gabor, Cristian Imbrea si Marius Pricope sunt oituzenii ce au intrat in posesia trofeului Cupei Casinului la categoria 16-19 ani.

Cele mai mari lupte pentru obtinerea primului loc s-au dat la categoria jucatori peste 19 ani! Cata ambitie, daruire si cat efort au aratat cei care au jucat la aceasta categorie, ce au facut ca tribunele sa fie pline cu spectatori! In preliminarii Gold Bogdanesti a trecut de Arinul Vlasca cu 2-0, Stejarul Buciumi - "Vikingii" 1-0, Viitorul Curita - FC Helegiu 5-0, FC Bronson - Magura Casin 3-1, FC Onesti - "Orez cu lapte" 0-1. Au fost si doua meciuri incheiate cu lovituri de departajare: Tiki Taka - Diavolii Rosii 3-1 (1-1) si FC Bogdanesti - "Periferia" Casin 3-2 (0-0). In optimile de finala echipa "Orez cu lapte" a intrecut cu 2-1 pe Gold Bogdanesti, FC Bronson - Diavolii Rosii 4-0, Tiki Taka - FC Bogdanesti 2-0 si Viitorul Curita - Stejarul Buciumi 1-0. Sute de spectatori, ce au facut galerii puternice au urmarit desfasurarea semifinalelor si a finalelor. In semifinale FC Bronson a trecut cu 1-0 de echipa "Orez cu lapte" iar meciul Viitorul Curita - Tiki Taka s-a incheiat cu scorul de 2-0. Disputarea finalei intre echipele Viitorul Curita ("supervizata in fiecare moment" de antrenorul Costica Ene si de "patronul" acesteia Mihai Fudulache) si FC Bronson (ce a avut si cativa jucatori de la Magura Casin), a adunat toate rivalitatile si orgoliile locale, care au fost depasite de disputarea unui meci foarte darz, cu multe ocazii frumoase de fotbal "total". A invins cu 1-0 Viitorul Curita (in foto), ce a folosit la acest meci cea mai buna "garnitura" a sa (cu jucatorii Alex. Duta, Dragos Ardeleanu, Alex. Belecciu, Daniel Sitaru, Vlad Flenchea, Vasile Padovei - golgeter in Liga a IV-a, Adrian Gheorghiu - "ex-divizionar A", la FCM Bacau si FC Vaslui, George Marcu, Ioan Fudulache si Constantin Branza) dar casunenii se pot consola cu faptul ca "a dat mult de furca" adversarilor in acest meci, fiind foarte aproape - prin doua ocaziii in final- de egalare! Cinste invingatorilor, onoare si invinsilor - Sorin Alecu, Gheorghe merlan, Mirel Stote, Adrian Duta, Silviu Lupu, George Sbarcea, Iulian Gosav - de la F C Bronson Casin. In meciul pentru locurile 3 si 4 echipa "Orez cu lapte" a invins pe "Tiki Taka" cu scorul de 1-0.

Mentionam ca aceasta competitie sportiva a fost organizata de Primaria Casin (primarul Daniel Soroiu felicitand toti castigatorii) iar de la "banca tehnica" s-a bucurat de sprijinul total al profesorului Gheorghe (Vicu) Sbarcea - un mare impatimit al fotbalului de pe meleagurile trotusene, nu numai ale Casinului si al lui Constantin Branza (cunoscut prin numeroasele sale performante de la concursurile nationale si internationale ale factorilor postali). Au arbitrat - cu brio! - profesorii Emil Ganea si Ionut Comaneci, ce au reusit in fiecare clipa "sa tina in frau" echipele combatante.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
un microbist de sport
#1 : 30/08/2018, 16:27
Felicitări organizatorilor !
Felicitări tuturor participanților !
Felicitări cășunenilor, oameni de mare ispravă în frunte cu Primarul Comunei !


IMAGINEA SAPTAMANII