Cauta
De la o luna la alta: Aprilie, cu camile si dromaderi in Parcul Municipal28/04/2017


Dupa cum s-a anuntat in cadrul unei recente sedinte extraordinare a Consiliului Local Onesti primarul municipiului , Nicolae Gnatiuc va face parte dintr-o delegatie la nivel national, cu o misiune diplomatica si economica in China. Aceasta vizita este programata in perioada 7-15 mai si are ca scop intalnirea cu investitori chinezi ce vor sa investeasca in Romania, idendificarea de parteneri in realizarea unor proiecte economice dar si pentru infratirea intre orase. La aflarea acestei vesti, ce a fost comunicata de catre secretarul municipiului Onesti, consilierul juridic Daniel Spanu, consilierul local Gelu Panfil a mentionat ca "desi aparent faptul pare banal, vizita in China trebuie tratata cu responsabilitate deoarece Valea Trotusului si municipiul Onesti au multe de oferit. China are «munti de bani» pentru investitii, aceasta vizita fiind foarte utila pentru municipiul Onesti". Mentionam ca la aceeasi sedinta extraordinara a Consiliului Local Onesti au fost aprobati indicatorii tehnico - economici si documentatiile tehnice pentru proiectele propuse a se finanta prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) II. Este vorba de proiectele ce se refera la Reabilitarea zonei de est a municipiului Onesti (care cuprinde si modernizarea unui numar de sapte strazi din cartierul Mal), Reabilitarea Scolii Gimnaziale Nr. 1, a Scolii Gimnaziale "Ghita Mocanu" precum si a Gradinitei cu program prelungit "Magnolia". De asemenea tot prin PNDL II au fost propuse alte doua proiecte pentru finantare- Modernizarea strazii Talpau (cu realizare a retelei de apa potabila si canalizare) si Reabilitarea fatadei Bibliotecii Municipale "Radu Rosetti", care necesita si lucrari de reparatii.

Cu ocazia Lunii Plantarii Arborilor, Holzindustrie Schweighofer a plantat aproximativ 14.000 de puieti in zonele in care opereaza fabricile sale. Ca semn al angajamentului sau pentru o industrie sustenabila a lemnului in Romania, Holzindustrie Schweighofer continua sa isi asume responsabilitati dincolo de sfera sa de activitate:imbunatatirea arhitecturii de securitate, lansarea sistemului de monitorizare prin GPS a transporturilor de bustean Timflow si implicarea in actiuni de plantare. In Targu Ocna si Slanic Moldova (jud. Bacau), Holzindustrie Schweighofer a donat 7.000 de puieti si suporta cheltuielile necesare pentru impadurirea a aproximativ 1,5 hectare de teren stancos, care nu au fost niciodata acoperite de arbori. In Slanic Moldova, actiunea a vizat impadurirea malurilor unui torent local, predispus la inundatii. "Paraul Bejan a facut mereu necazuri, dar in ultimii ani a ajuns sa ameninte gospodariile din vale. S-a revarsat la ploile din 2004, 2010 si 2014, dealul incepe sa alunece, oamenii sunt ingrijorati. Dar proprietarii din obste nu au suficiente resurse si nu au reusit sa se ocupe. Este grozav ca Holzindustrie Schweighofer s-a oferit sa ne ajute. Arborii noi vor preveni alunecarile de teren", a declarat Irinel Antohi, coordonator SVSU Slanic Moldova. Pe 8 aprilie, o echipa de voluntari din fabrica operata de companie in Comanesti, Holzindustrie Schweighofer Baco, a ajutat la plantarea primului lot de aproximativ 1000 de puieti de molid. In ciuda vremii capricioase si a pantei dificile, entuziasmul a fost contagios iar voluntarii si prietenii lor s-au bucurat sa petreaca ziua in aer liber. "Nu este prima data cand participam la o actiune de plantare, o facem de cativa ani buni. Noi traim de pe urma lemnului si stim ca trebuie sa ne facem partea noastra, atat individual cat si impreuna. E un sentiment extraordinar si sunt mandru ca fac parte din echipa", a declarat Viorel Tamba, voluntar Holzindustrie Schweighofer Baco.

Pentru onestenii care au ales o plimbare in Parcul Municipal in zilele sarbatorilor pascale, acest prilej a fost unul inedit. Dincolo de faptul ca timp de mai multe zile municipiul de pe Trotus s-a aflat "sub asaltul" unei informari permanente pe strazi si bulevarde, de la megafonul amplasat pe un autoturism ce a strabatut orasul dintr-o parte in alta, prin care locuitorii erau invitati la circ, in Parcul Municipal surpriza a fost una totala! Aici, reprezentanti ai circului instalat in aceasta zona, au lasat animalele din "menajerie" sa pasca in voie, astfel ca dromaderii, camilele si alte animale exotice s-au bucurat ca isi pot "potoli foamea", pe malul Trotusului si nu ... al Eufratului! Copiii au fost cei care s-au bucurat cel mai mult de "insolitul peisaj" in care aceste animale au pascut iarba abia infratita din Parcul Municipal dar numerosi onesteni si-au exprimat indignarea fata de un asemenea fapt. In timp ce "fotografii de ocazie" au surprins cat mai multe imagini cu animalele exotice la pascut in mijlocul parcului onestean, mai multe persoane in varsta au cautat - fara succes! - sa ia o atitudine, pentru ca spatiile verzi de aici (ce sunt ingrijite de catre municipalitate), sa fie ocrotite de astfel de imprejurari.
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII