Cauta
De la o luna la alta: Inceput de an cu bucurii si … taxe17/01/2017


Bucurii si sperante pentru onesteanca Ramona Ghinet, ce se trateaza de leucemie intr-un spital din Franta: Sfarsitul anului 2016 i-a adus Ramonei Ghinet, tanara mama din Onesti care a fost diagnosticata cu leucemie, bucuria implinirii varstei de 29 ani. Ramona Ghinet se afla de mai multe luni la un spital din Nisa (Franta), unde urmeaza un tratament medical ce presupune si efectuarea de transfuzii de sange de doua ori pe saptamana. La aniversarea zilei sale de nastere ea a primit numeroase mesaje de incurajare in care este evidentiata dorinta tuturor ca prioritatea numarul unu este sa se gandeasca doar la sanatatea sa si sa se vindece. Pe langa aniversarea zilei sale de nastere, la sfarsitul lunii decembrie de pe patul de spital si cu un mare dor in suflet Ramona Ghinet a mai trait o sarbatoare:baiatul sau cel mare, David Stefan chiar la aceste sarbatori de iarna a implinit varsta de 7 ani! Intr-un emotionant mesaj din aceste zile ale noului an 2017 Ramona Ghinet promite sa lupte pentru a se face bine. "Viata este frumoasa si merita traita", a marturisit ea in mesajul transmis de o retea de socializare.
Onestiul are un nou "Cetatean de onoare" - Mitica Bontas: Aflarea pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Onesti din luna decembrie a unui proiect de hotarare s-a constituit ca un moment de sarbatoare pentru o glorie a sportului din aceasta localitate. Este vorba de acordarea titlului de "Cetatean de onoare" a municipiului Onesti fostului handbalist Mitica Bontas, care prin succesele obtinute de-a lungul carierei sale sportive este un exemplu demn de urmat de tineri. Este de remarcat faptul ca desi s-a dedicat handbalului, jucand in peste 160 de meciuri oficiale, Mitica Bontas a activat mai intai ca judocan (intre anii 1976-1984), devenind si vicecampion national intr-o competitie sportiva care a avut loc la Arad! Ca jucator de handbal onesteanul Mitica Bontas a fost component al echipei Handbal Club Minaur Baia Mare (cu care a cucerit mai multe trofee - Cupa Romaniei, Cupa Balcanica) si a facut parte si din nationala Romaniei. De asemenea, el a activat si la echipe de handbal din puternicul campionat al Germaniei. "Prin acordarea acestui titlu intreaga comunitate are de castigat dar mai ales micii sportive onesteni, care pot vedea ca o viata dedicata sportului de performanta este recunoscuta si apreciata", a mentionat Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onesti.

S-au strans peste 1000 de semnaturi la petitia on-line de modernizare a DN 11, Brasov - Onesti - Bacau: Petitia "Cerem modernizarea DN 11, Brasov - Onesti - Bacau", initiata de consilierul judetean al Partidului National Liberal Cezar Olteanu in toamna anului 2015, a strans pana in prezent peste 1000 de semnaturi. Acest drum, care constituie una din principalele legaturi dintre Moldova si Transilvania, este parcurs zilnic de un mare numar de autovehicole (pana la 8000) si "ceea ce ofera" soferilor sunt gropi de mai multe dimensiuni, numeroase fisuri, portiuni de asfalt valurit, poduri cu termenele de exploatare expirate. Au semnat pentru aceasta petitie on - line locuitori din Brasov, Bacau, Onesti, Targu Ocna, Slanic Moldova dar si de la Bucuresti, Iasi, Focsani, Galati, chiar si romani care se afla peste hotarele tarii (la Roma, Torino, Castellon si din alte localitati). Ei isi exprima nemultumirea fata de faptul ca "la acest tronson nu s-au mai efectuat lucrari de asfaltare din anul 2002". Constantin V. mentioneaza ca "pe acest tronson au loc frecvent accidente rutiere grave. TIR-urile isi pierd remorca sau ies in decor". Cei care au semnat petitia "Cerem modernizarea DN 11, Brasov - Onesti - Bacau" semnaleaza si faptul ca "acest drum a fost proiectat pentru transportul care se facea in urma cu 40-50 ani, cu 10-15 tone, nu cu 40 t pe un camion si pentru un trafic modest si nu aglomerat, ca acum!" Semnand aceasta petitie Valentin C. din Targu Ocna este de parere ca "sarbatorirea a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial si a sacrificiilor ce s-au facut in aceasta zona in anul 1917, pentru salvarea tarii ar trebui sa-i determine pe guvernanti sa priotizeze modernizarea acestui drum".

Anul 2017 aduce o noua taxa pentru locuitorii orasului Targu Ocna: Cuantumul impozitelor si taxelor locale pe care trebuie sa le plateasca locuitorii orasului Targu Ocna in acest an sunt la nivelul celor de anul trecut. In cadrul sedintei Consiliului Local Targu Ocna din luna decembrie 2016 consilierii acestui oras au aprobat ca sa nu creasca impozitele si taxele locale, mentinandu-se si modalitatile (mentionate in Ordonanta nr. 45 a Guvernului Romaniei) prin care cetatenii din localitate pot beneficia de bonusul de 10 la suta la plata impozitelor si a taxelor locale.Totusi noul an aduce in orasul statiune de la poalele Magurii o taxa noua: taxa speciala de salubritate pentru persoanele fizice care locuiesc aici. Pana in ziua de 13 ianuarie la Registratura Primariei orasului Targu Ocna locuitorii au putut trimite in scris propuneri, sugestii si opinii asupra acestei noi taxe, pentru care consilierii locali vor supune dezbaterii in plenul sedintei Consiliului Local Regulamentul privind instituirea si administrarea taxei speciale de salubritate pentru persoanele fizice din localitate. Mentionam ca asupra acestui proiect de hotarare la Targu Ocna se va organiza si o dezbatere publica, propunandu-se ca noua taxa sa fie in cuantum de 9.61 lei de persoana pe luna. Odata cu intrarea in vigoare a noii taxe Compania de Utilitati Publice Targu Ocna va rezilia contractele pe care le are incheiate cu persoanele fizice, in ceea ce priveste salubritatea orasului. Un amanunt nu lipsit de interes pentru aceasta noua taxa este dat de faptul ca plata acesteia se va face obligatoriu in functie de numarul de persoane din fiecare famlie, la cele cu mai mult de sase membri ea limitandu-se la sase persoane / luna.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII