Cauta
De la o luna la alta: Oficial, e bine!13/04/2018

Biserica Maria Magdalena din Onesti
AU FOST APROBATE SUMELE DE BANI PENTRU 2018 PENTRU UNITATILE DE CULT DIN ONESTI. Intruniti intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local Onesti, alesii acestui municipiu au hotarat acordarea unui sprijin financiar de la bugetul local pentru unitatile de cult din raza localitatii, ce apartin cultelor religioase recunoscute in Romania. Astfel, alaturi de Catedrala Ortodoxa "Pogorarea Sfantului Duh" (la care vor fi alocati in acest an 500 000 lei), vor mai fi sprijinite financiar Parohia Ortodoxa "Sfantul Nicolae" (cu 150 000 lei pentru finalizarea unei capele mortuare), Protopopiatul Onesti (cu 200 000 lei pentru continuarea lucrarilor de reabilitare a sediului), Parohia Ortodoxa "Maria Magdalena", cu suma de 100 000 lei, la executarea picturii. De asemenea parohiile "Adormirea Maicii Domnului" si "Crucea de Piatra" (ambele, din Borzesti), "Nasterea Maicii Domnului" din cartierul Mal, "Sfintii Imparati Constantin si Elena" (din Onesti) si cea din cartierul Slobozia vor primi cate 16 660 lei pentru executarea a diferite lucrari. Consilierii locali onesteni au aprobat acordarea sumei de 16 660 lei si pentru Ordinul Fratilor Capucini "Fericitul Ieremia", la Sanctuarul Diecezan cu acelasi nume. Dupa cum a mentionat consilierul social-democrat Emil Lemnaru (ce a "adus vestea" de la primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc - care nu a fost prezent la aceasta sedinta), "sumele vor fi date pe parcursul acestui an, dupa adunarea banilor la bugetul local si este bine ca toate documentatiile sa fie depuse la timp, pentru a nu afecta executia lucrarilor". Acest fapt a fost mentionat si de secretarul municipiului Onesti, consilierul juridic Daniel Spanu, care a afirmat ca "banii se vor da etapizat, functie de veniturile realizate. Exista intr-adevar un risc, ca daca nu se fac incasari la bugetul local, sumele aprobate de catre consilieri se reduc!" Remarcam faptul ca la adoptarea acestui proiect de hotarare a fost prezent si parintele protopop Ioan Bargaoanu, de la Protopopiatul Onesti, alaturi de un grup de preoti onesteni. "In ciuda multor lucruri care se spun biserica este cinstita prin slujitorii sai. Ca protopopiat noi nu putem primi finantare decat de la Primaria si Consiliul Local Onesti si trebuie ca sa achitam cheltuielile ce le avem si pe care le facem in actiunile filantropice. Toate parohiile din municipiu nu doresc altceva decat sa faca cinste credinciosilor onesteni", a mentionat parintele Ioan Bargaoanu in cuvantul sau solicitand ca "suma de 500 000 lei pentru Catedrala Ortodoxa ‹‹Pogorarea Sfantului Duh›› sa fie acordata pana in vara, pentru ca acest obiectiv sa fie fnalizat si sfintit in acest an al Centenarului de la infaptuirea Unirii din 1918".

ORASUL TARGU OCNA SE INNOIESTE. Primaria orasului-statiune de la poalele Magurii, Targu Ocna, a gazduit vineri 9 martie un eveniment deosebit. Este vorba de semnarea contractului la Proiectul "Valorificare turistica si modernizare infrastructura specifica in statiunea balneoclimatica Targu Ocna". Acest contract a fost semnat de catre primarul orasului Targu Ocna, Stefan Silochi si de Vasile Asandei, director in cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est, la eveniment fiind prezenti consilieri locali, oameni de afaceri din zona si reprezentanti ai primariei targocnene. Este de remarcat faptul ca valoarea totala a investitiei acestui proiect este de 17 881,320 mii lei, fiind prevazute executarea mai multor lucrari de constructii montaj. Dintre acestea amintim: modernizarea si reabilitarea a 8,246 km de strazi din orasul Targu Ocna , executia de trotuare pentru o suprafata de 13 790 metri patrati, amenajarea unei piste de biciclete in lungime de 3,310 km. Proiectul vizeaza mai multe amplasamente (pe strazile Maior Rosita, Nicolae Arbanas,, Poet Ion Gramada, Eremia Grigorescu, Raducanu, Podul de Fier, Tisesti si altele). Prin acest proiect se are in vedere si amenajarea de spatii verzi, de recreere si de agrement la Pietonalul Victoriei (unde se va realiza o alee pietonala de 1864 metri), in Piateta Costache Negri (6055 metri patrati, in zona Primariei Targu Ocna) si in Parcul Magura (47 403 metri patrati). "Acest proiect vizeaza si modernizarea sistemului de iluminat public, din zona strazilor supuse modernizarii cat si a spatiilor verzi, de recreere si de agrement prin instalarea de becuri led cu impact asupra eficientizarii consumului energetic si a cresterii atractivitatii statiunii balneoclimatice. Dorim ca sa dezvoltam iluminatul public in zona centrala si in Parcul Magura si sa extindem si sistemul de iluminat public al orasului in zona strazilor Valeni, Nicolae Arbanas, Podul de fier, Garii si Petre Ispirescu . Daca pe aleea pietonala dorim ca sa avem un mobilier urban cu banci, suporturi pentru biciclete, cosuri de gunoi cu patru compartimente (pentru a permite colectarea si selectarea diferentiata a deseurilor), in Parcul Magura vom amenaja o pajiste cu arbori si plante, o platforma pentru skateparc dar si banci cu mese pentru sah , panouri de informare pentru protejarea mediului inconjurator, foisoare de lemn si altele", a declarat Stefan Silochi, primarul orasului-statiune Targu Ocna.

OBIECTIVE INDRAZNETE IN COMUNA TARGU TROTUS.
Aprobat prin PNDL, pentru Proiectul privind infiintarea retelei de canalizare menajera in localitatea Viisoara, din comuna Targu Trotus, s-a mai facut un pas. Recent, consilierii locali au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru aceasta investitie, care va face ca satul Viisoara sa fie printre primele din apropierea Onestiului ce vor beneficia de canalizare menajera. Proiectul prevede o retea in lungime de peste 8 kilometri,la care vor fi in jur de 300 de bransamente si cateva statii de pompare ape uzate.Valoarea totala a proiectului privind infiintarea retelei de canalizare menajera in satul Viisoara (comuna Targu Trotus) este de 5 987 725 lei (de la bugetul de stat acordandu-se 5 640 564 lei iar de la bugetul local 347 162 lei). Mentionam ca actualizarea proiectului mentionat a fost aprobata de consilierii locali ai comunei Targu Trotus dupa ce proiectantul a fost in teren, odata cu aceasta fiind notificat si faptul ca timp de cel putin 5 (cinci) ani de la data la care investitia va fi data in functiune se aproba angajamentul autoritatilor locale de a suporta cheltuielile de mentenanta si gestionare. Intre alte investitii ce se vor realiza in aceasta comuna trotuseana mentionam construirea unui camin cultural in satul Tuta (dupa ce s-a facut proiectarea acestuia urmand sa fie lansata licitatia) si executia unor lucrari de reabilitare la Scoala Gimnaziala Targu Trotus (inclusiv la sistemul de incalzire al acesteia).
Deoarece in comuna Targu Trotus sunt inca probleme cu asigurarea si cu plata pentru apa potabila, in cadrul unei recente sedinte a Consiliului Local Targu Trotus primarul Adrian Forcos a declarat ca "se va constitui o comisie din care vor face parte reprezentanti ai Companiei Regionale de Apa Bacau, ai Jandarmeriei si Politiei, ce vor efectua controale si verificari la sistemul de alimentare cu apa la toate gospodariile din comuna".
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Ioana
#1 : 17/04/2018, 20:02
Verifica curtea de conturi cum se cheltuie [risipesc]acestibani ?ca facturi si chitantiere false sunt pe oriunde.Nu s-a mai auzit nimic de rezolvarea cazului cu cifa de ciment prinsa de politisti in sat catolic,unde mergea?


IMAGINEA SAPTAMANII