Cauta
De la o luna la alta - Pentru sanatate03/09/2018


VESTI NOI DE LA CONSILIUL LOCAL MOINESTI PENTRU SPITALUL MUNICIPAL DIN LOCALITATE Pe agenda Consiliului Local Moinesti s-au aflat recent mai multe proiecte de hotarare ce au in vedere Spitalul Municipal de Urgenta din localitate. Astfel, consilierii locali ai acestui municipiu au aprobat documentatia de urbanism Plan Urbanistic Zonal - Extindere spatii spitalizare la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, str. Zorilor, nr. 1. Desi au fost ca variante amenajarea unui spatiu existent ori achizitionarea unui spatiu din imprejurime, s-a decis constructia unui spatiu nou, ce va asigura legatura cu corpurile cladirilor existente. Documentatia aprobata prevede constructia unei cladiri (parter + trei etaje), ce se va cupla cu constructia existenta a spitalului in zona Ambulatoriului de specialitate. In curtea interioara a Spitalului Municipal de Urgenta din Moinesti se va realiza o copertina de protectie la intemperii. Prin realizarea acestei constructii se are in vedere extinderea spatiilor medicale existente, crearea de cabinete medicale pentru noii specialisti ai spitalului moinestean si cresterea gamei de investigatii oferite de aceasta renumita institutie sanitara. Este mentionat faptul ca dotarile necesare pentru noua cladire se vor face prin grija Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti. Valoarea totala a acestei investitii este de 3 772 315 lei cu TVA din care 2 734 912 lei (cu TVA) reprezinta constructia si montajul noii cladiri.

De asemenea, consilierii locali moinesteni au aprobat Acordul de parteneriat intre Unitatea Administrativ - Teritoriala Moinesti si Spitalul Municipal de Urgenta in vederea realizarii Proiectului "Dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti". Prin acest parteneriat se urmareste obtinerea si valorificarea unei finantari nerambursabile din cadrul Programului Operational Regional 2014 - 2020, Axa prioritara 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale. Achizitia de echipamente si bunuri prin acest proiect se ridica la valoarea de 10 034 586 lei . Aprobarea acestui Acord de parteneriat a fost salutata de Viorel Ilie, fost primar al Moinestiului - in prezent Ministru in Relatia cu Parlamentul Romaniei in Guvernul Dancila. Prezent la sedinta Consiliului Local Moinesti la care a fost incheiat acest acord Viorel Ilie a declarat: "Aprobarea recenta, in sedinta Guvernului Romaniei a Parteneriatul public - privat este o solutie pentru finantarea proiectelor. Intr-un parteneriat se pot dezvolta proiecte frumoase atat timp cat exista interes si beneficii de ambele parti."

In cadrul aceleeasi sedinte a Consiliului Local Moinesti a fost aprobat si Proiectul de hotarare privind acordarea de stimulente financiare lunare in limita a doua salarii minime brute pe tara pentru membrii Consiliului Director al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti. Valoarea acestor stimulente lunare se ridica la suma de 3600 lei pentru directorul medical si la 3000 lei pentru directorul financiar - contabil si vor fi suportate din veniturile proprii ale Spitalului Municipal de Urgenta din Moinesti.

IN SPRIJINUL UNUI TANAR DIN DARMANESTI Atunci cand bolile necrutatoare "lovesc" in om, indiferent daca acesta este mangaiat de frumusetea tineretii ori se afla in puterea varstei, sunt lucruri ale vietii, ce prin semenii nostri, ne dau o putere deosebita infruntarii bolilor. Asemenea fapte deosebite s-au inregistrat in aceasta vara la Darmanesti, unde tanarul absolvent al Liceului Tehnologic din localitate, Florin Catalin Panainte a fost diagnosticat recent cu tumoare pe creier si trebuie sa fie operat in strainatate, medicii din Romania neincumetandu-se la o asemenea operatie. Aceasta grea boala si-a aratat semnele dupa repetate ameteli si stari de voma, diagnosticul fiind dat la Bucuresti. In sprijinul lui Florin Catalin Panainte (ce este in prezent internat la un spital din Bucuresti), vin numerosi darmanesteni, colegii sai de la Liceul Tehnologic strabatand localitatile trotusene (fiind prezenti si la Adjud), pentru a putea aduna bani care sa acopere costurile interventiei chirurgicale din Germania, ce ajung la aproape 60 000 lei.

Pentru sustinerea acestui tanar Primaria orasului Darmanesti si Liceul Tehnologic din localitate au organizat un eveniment caritabil la care cunoscutul interpret de folclor George Cojocarescu s-a alaturat ansamblului de dansuri populare si Corului Cantus din localitate. Numerosi darmanesteni au fost prezenti in seara de miercuri 11 iulie la Caminul Cultural Plopu la evenimentul caritabil organizat in sprijinul lui Florin Catalin Panainte, la care colegii sai au facut tot ce este posibil pentru a veni in sprijinul acestuia. Au fost prezente autoritatile locale, reprezentanti ai bisericii, numeroase cadre didactice si localnici cu sufletul deschis. Constantin Toma, primarul orasului Darmanesti a apreciat prezenta in numar mare a darmanestenilor la acest eveniment si a mentionat:"Intotdeauna am simtit ca suntem o mare familie pentru membrii comunitatii noastre si-i felicit pe toti cei care au raspuns cu multa caldura si energie, pentru ca din putinul lor, sa ajutam o cauza! E tare greu sa te gandesti ca la 19 ani te confrunti cu o problema atat de grava!" Un moment foarte emotionant de la acest eveniment a fost cel in care a fost citita o scrisoare a profesoarei Necsuta Gheorghe (diriginte al clasei a XII a la Liceul Tehnologic Darmanesti) adresata catre Florin Catalin Panainte dar si celor prezenti la Caminul Cultural Plopu. "Florin este un tanar exuberant, ce isi traia tineretea cu intensitate si se bucura de viata, care, printr-o cumplita boala, a simtit frangerea zborului. La nici doua saptamani de la banchetul absolvirii clasei a XII a el a fost diagnosticat cu o tumora agresiva pe creier si trebuie transferat in Germania! Viata i-a oferit o palma dureroasa si trebuie sa-l putem ajuta sa traiasca! Florin Catalin Panainte, ce isi dorea sa devina politist, a avut puterea de a se prezenta la examenul de bacalaureat, motivat si increzator in fortele proprii! Suntem alaturi de tine si te vom salva!" - se mentioneaza in aceasta scrisoare, ce i-a impresionat profund pe toti cei prezenti. La acest eveniment a rostit un cuvant de incurajare si prof. Maria Asandei, director al Liceului Tehnologic Darmanesti. Mentionam ca suma de bani ce a fost adunata la acest eveniment caritabil a fost oferita catre Sorin si Maria Panainte - parintii lui Florin Catalin Panainte, ce au fost prezenti la Caminul Cultural Plopu, Primaria orasului Darmanesti venind in sprijinul acestui tanar cu 1500 EURO. Numeroase mesaje de incurajare si de ajutor vin pentru Florin si pe retelele de socializare. "Sansa lui suntem noi!Sa ajutam un tanar care are viata inainte, pe care merita sa o traiasca!" sunt cuvintele din inima ale unui astfel de mesaj. Evidentiem faptul ca in sprijinul lui Florin Catalin Panainte au fost deschise doua conturi: RO02BTRLRONCRT0456029601(in lei) si RO49BTRLEURCRT0456029601 (in Euro).
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII