Cauta
DE LA POLITIA ONESTI12/04/2016

POLITIA ONESTI

Actualitatea infractionala

7 noiembrie 2017
-La data de 05 noiembrie a.c., in urma activitatilor specifice desfasurate, politistii Postului de Politie Beresti Tazlau au identificat un barbat de 42 de ani, din localitate, care poseda mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea. Barbatul a fost condamnat de catre Judecatoria Moinesti la 4 ani, 4 luni si 15 zile de inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente, amenintare, violare de domiciliu, furt, distrugere si interventia neautorizata la instalatiile electrice. Cel in cauza a fost escortat si introdus in Penitenciarul Bacau.

-In ziua de 04 noiembrie a.c., in jurul orei 13.30, politisti din cadrul Politiei Onesti au depistat un tanar de 23 de ani, din comuna Cotofanesti, in timp ce conducea un autoturism pe raza comunei. Din verificari s-a stabilit ca barbatul in cauza avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, fapt pentru care s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul avand dreptul de a conduce suspendat.

-Politistii onesteni in ziua 03 noiembrie a.c, in jurul orei 09.30 au depistat in trafic un tanar de 32 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 115, in localitatea Casin. Din verificarile politistilor a rezultat ca autoturismul cu care se deplasa tanarul nu era inmatriculat. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat.

-La data de 02 noiembrie a.c, in jurul orei 22.30, politisti din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Onesti au depistat in trafic un tanar de 23 de ani, din comuna Helegiu, care, in timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a acrosat un autoturism parcat in fata unui imobil. In urma producerii evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,10 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenta Onesti, pentru recoltarea mostrelor biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

-In ultima saptamana, 47 de soferi care circulau cu viteza excesiva pe autostrazi au fost depistati de politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale a Politiei Romane. Cea mai mare viteza inregistrata a fost de 222 km/h, pe autostrada A3. Pe autostrada A1, 31 de soferi au fost inregistrati circuland cu viteze cuprinse intre 181 si 214 km/h, pe autostrada A2, au fost depistati 5 soferi care circulau cu viteze de pana la 201 km/h, iar pe autostrada A3, au fost depistati 11 soferi care au depasit limita legala de viteza, circuland cu viteze cuprinse intre 180 si 222 km/h. Viteza maxima a fost inregistrata la data de 5 noiembrie a.c., la kilometrul 2 al Autostrazii A3 Turda - Bors, cand politistii au depistat un barbat, de 28 de ani, din localitatea Noslac, judetul Alba, care circula cu 222 km/h. Toti conducatorii auto au fost sanctionati contraventional cu amenzi intre 1.305 si 2.900 de lei si le-au fost retinute permisele de conducere, pentru 90 de zile. Politia Romana reaminteste ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, viteza maxima admisa pe autostrada este de 130 km/h. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca limita maxima se poate modifica, pentru motive legate de siguranta rutiera, atunci cand se circula in conditii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere. Depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda (in prezent, intre 1.305 si 2.900 de lei). De asemenea, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII