an aceste zile, gimnasta Diana Chelaru, numita an lumea sportului aun produs suta la suta” al Colegiului Sportiv aNadia Comaneci” din municipiul Onesti, participa la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Londra. Gimnasta recunoscuta pe plan national, Diana Chelaru are si un palmares european, an care se afla anscrisa clasarea ei pe locul 14 la Campionatul european de gimnastica, ce s-a desfasurat la Milano, an primavara acestui an.
Despre gimnasta Diana Chelaru, primele ganduri le-am aflat de la profesoara Elena Dragomir, care a descoperit acest talent deosebit la selectia organizata de Liceul cu Program Sportiv aNadia Comaneci”. Despre Diana Chelaru, prof. Elena Dragomir ne-a declarat: “A antrunit un punctaj bun la selectie si a aratat ca iubeste ceea ce face si ca doreste ca sa faca mai mult. De la anceput a lucrat cu mine si cu antrenorul Octavian Teodoru, iar antre anii 2003-2005 am pregatit-o ampreuna cu profesoara Ioana Dragomir. an anul 2005 a fost promovata la lotul olimpic de juniori iar an octombrie 2008 a fost promovata la lotul olimpic de la Deva… Diana Chelaru a fost sustinuta de CSM Onesti anca din clasa a antaia, avand dubla legitimare, ea a fost sprijinita antrutotul de CSM Onesti. Este o fire deschisa, care vrea sa faca foarte mult, se daruieste gimnasticii! Cand o priveai zareai ca si cu ochii ar dori mereu gimnastica…” Sirul marturisirilor profesoarei Elena Dragomir annoada aievea secvente din activitatea de gimnasta a Dianei Chelaru: “Am fost la Deva sa o ambitionez… Ea participa la concursuri nationale de gimnastica de cand era an clasa a treia iar din clasa a cincea a fost promovata la lot. M-am bucurat pentru ea ca a promovat la un nivel superior… Dupa doi ani si jumatate de pregatire, an anul 2003 a cucerit medalia de aur la sarituri. Diana Chelaru este o gimnasta care a urcat pe podium mereu. Solul ai place foarte mult si este bine acest lucru. Este o gimnasta expresiva, ce ai place sa se miste si acest lucru o avantajeaza… Are sanse si la sarituri si Campionatele mondiale de gimnastica, ce sunt aproape ca si Olimpiada, este cel mai puternic concurs pentru ea. Desi nu are prea multa experienta competitionala internationala, la Londra o vad bine si poate avea sanse de a urca pe podium la sol si sarituri”.
La lotul olimpic de juniori de la Onesti, Diana Chelaru a lucrat cu un colectiv de antrenori format din profesorii Aurica Nistor, Lacramioara si Cristian Moldovan, Carmen Bogasiu, Ingrid Istrate si Daniel Nistor – antrenor coordonator.
Momentul amintirilor
Pentru profesoara Elena Dragomir, cei 40 de ani de munca an gimnastica fac ca asirul destainuirilor” sa fie unul inedit, prin panoplia de imagini ce amintesc de aanii de aur” ai gimnasticii din municipiul de pe Trotus: “Am terminat facultatea an anul 1969 la Bucuresti si am fost repartizata la Liceul Mihai Eminescu din Iasi. La Liceul cu Program Sportiv din Onesti am lucrat din 1970 pana an 2006. Aici, la Onesti, doamna Simionescu a adunat cei mai buni antrenori de gimnastica din tara, care au venit ansotiti de cei mai buni copii pe care ai pregateau. Aici se muncea foarte mult si foarte serios. Eu am trait printre acesti antrenori era multa munca dar era si o concurenta constructiva. Era un colectiv foarte puternic si aici s-au scolit cei mai buni antrenori, pentru ca anvatai mereu… Activand an gimnastica, o viata antreaga am facut ce am iubit. O munca ce an permanenta mi-a dat si satisfactii dar si insatisfactii. Tocmai acum mi se pare ca prea mult traiam niste lucruri care au importanta lor, dar nu e asa mare aceasta… Nici o alta meserie nu cred ca ami oferea mai multe bucurii!”. Vorbind despre gimnastele care au facut cunoscuta Romania an lume, profesoara Elena Dragomir, cuprinsa de emotiile trecerii timpului, aminteste ca aMarta Karoly, ampreuna cu prof. Munteanu, a pregatit fetitele care au ajuns ade aura. Erau copii ambitiosi, ancepand cu Nadia Comaneci (despre care un antrenor rus a spus ca aea face bine exercitiile chiar daca o anveti rau!a), Georgeta Gabor, Mariana Cojanu, Branisteanu. Teodora Ungureanu a fost un copil deosebit. Ea a ajutat-o foarte mult pe Nadia, fiind cea care a concurat-o si a ancurajat-o, contribuind astfel la obtinerea rezultatelor stralucitoare ale Nadiei, care s-a lansat la Skien, an Norvegia. Nadia Comaneci a fost perfecta, a atins perfectiunea”. Si despre alte gimnaste, prof. Elena Dragomir vorbeste cu mult entuziasm: “an 1984 Ecaterina Szabo a fost o gimnasta super-buna. Prof. Maria Cosma declara recent ca aexercitiul la sol al Ecaterinei Szabo este competitiv si acuma. Ea avea o acrobatica superba. an anii 1985-1989, Lavinia Milosovici a fost o gimnasta extrem de puternica, cu un suflet deosebit de mare. Ea tinea foarte mult la lot. Au mai fost si Daniela Silivas, Aurelia Dobre, Gina Gogean, Lavinia Agache, Simona Amanar, Cristina Bontas, care din SUA vine an fiecare an la Onesti si este neschimbata aproape”.
Bucuria care o ansoteste mereu pe profesoara Elena Dragomir este aceea ca aa lucrat la toate nivelele an gimnastica. an 1991 a pregatit la Deva lotul olimpic pentru Campionatele mondiale de gimnastica iar cu cativa ani an urma a lucrat an Germania si an Franta, cu o grupa de performanta. ansa, fata de aceste tari, an Romania este mult mai multa libertate. an gimnastica nu se poate face nici o performanta, fara disciplina si severitate. Acesta este un sport care implica un risc, este cu ahei-rupa, dar azi este greu ca sa faci performanta…”
La Lupesti se asteapta vesti de la Londra
[ad#stire] Participarea, an aceste zile, a gimnastei Diana Chelaru la Campionatele mondiale de gimnastica de la Londra, a adus an satul Lupesti (com. Manastirea Casin, unde locuieste Diana Chelaru), nerabdarea de a afla cat mai multe vesti de la Londra, locul unde se desfasoara marea competitie internationala. Tatal sau este bucuros pentru participarea Dianei la aMondialele” de gimnastica, acest lucru avand loc la un an de cand ea se pregateste la Deva. El a tinut sa multumeasca antrenorilor care aau slefuit” talentul sportiv al Dianei si este ancrezator, asteptand cu mare nerabdare calificarile din competitia de la Londra, ca fiica sa va evolua la sol si sarituri, desi si-ar fi dorit sa participe si la individual compus. Vorbind despre sine, tatal Dianei Chelaru s-a considerat aun novice an sport, cochetand cu lupte, judo si fotbalul, la nivel local”. an competitia internationala de la Londra, Diana Chelaru este sustinuta din punct de vedere moral si de bunicii sai de la Lupesti. Remarcand ca poarta an suflet o mare ambitie, ei arata cu multa bucurie gardul de pe care Diana sarea pe un lemn pus an dreptul portii, atunci cand ea avea doar cativa anisori.
Ion Moraru
#3 : 08/07/2011, 15:14
#2 : 11/11/2010, 14:31
#1 : 05/10/2010, 18:22