Cauta
DIN SEDINTA… IN SEDINTA29/05/2017

Ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului Local Onesti din ziua de 22 mai a fost deschisa de proiectul de hotarare privind actualizarea inventarului infrastructurii edilitare aferente Serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare din municipiu. Pentru a cunoaste in amanunt acest proiect de hotarare consilierilor locali ai municipiului li s-a trimis - doar cu doua zile inainte de aceasta sedinta!- un raport de evaluare care contine nu mai putin de 300 de pagini! Daca liberalul Ciprian Zarzu a mentionat ca "acest raport trebuia adus la cunostinta consilierilor cu mai mult timp inainte", primarul Onestiului Nicolae Gnatiuc s-a aratat iritat de acest fapt! El a mentionat ca "raportul ne-a fost predat joi 18 mai «pe semnatura»! Trebuie facuti toti acesti pasi inainte de 30 mai, pentru ca altfel, daca nu-i facem, s-ar putea ca sa mai dureze o luna!" Problema este ca si din data de desfasurare a sedintei - 22 mai, era timp destul (pana spre sfarsitul lunii mai) pentru ca acest raport de evaluare sa poata fi studiat mai in amanunt de catre consilierii locali. "Graba" cu care apar pe ordinea de zi a Consiliului Local aceste proiecte de hotarare este inexplicabila uneori si pentru a argumenta acest lucru, "la o demontare in amanunt" a situatiei de catre consiliera ALDE Mihaela Badic (ce poate evalua cat mai corect "actiunile" legislativului onestean, ea semnaland ca au fost foarte multe probleme ce nu se regaseau"), a fost mentionat - de catre secretarul municipiului, juristul Daniel Spanu, ca "este o situatie speciala si se vor face demersuri suplimentare, la momentul actual fiind la faza de inregistrare contabila" . Acest proiect de hotarare a trecut cu 14 voturi pentru si "o abtinere", a consilierului local Ciprian Zarzu si este de subliniat faptul ca, avand o tendinta "de a opri" exprimarea oricarui punct de vedere ce "nu se asorteaza" cu "directia conducerii", primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a declarat: "Legea permite ca si consilierii locali sa mearga la cursuri de perfectionare, pentru ca acestia sa aiba mai multa implicare in activitatea Consiliului Local. Este recomandat ca cei care nu au cunostinte temeinice de administratie publica sa urmeze aceste cursuri, pentru ca acest fapt ar duce la o imbunatatire a actului calitativ de conducere!" Pentru aceasta si evidentiind si faptul ca "pentru consilierii locali aflati la primul mandat, aceste cursuri sunt obligatorii", primarul Nicolae Gnatiuc a mentionat ca isi doreste ca "fondul pentru cursurile de perfectionare in administratia publica sa fie unul mai performant!" Iar ca sa sublinieze si o concluzie edilul-sef al Onestiului a afirmat: "Avem tendinta de a critica continuu si nu spunem si ce se face bine!"

Consilierii locali onesteni au decis si asupra aprobarii cuantumului chiriei aferenta locuntelor pentru tineri, destinate inchirierii, realizate de Agentia Nationala pentru Locuinte in municipiu, fiind inteles faptul ca desi cuantumul va fi in euro, tarifele nu se modifica substantial. Va fi un cuantum pentru persoanele ce au pana in 35 ani si un altul pentru persoanele peste 35 ani iar sumele vor fi virate in contul ANL. Modificarea unei recente hotarari a Consiliului Local Onesti, luata in luna aprilie a acestui an, a scos la iveala si unele "asperitati". Hotararea se refera la aderarea municipiului Onesti la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Apa Canal" Constanta si s-a decis ca municipiul Onesti sa dea 10 000 lei cotizatie la aceasta asociatie, consilierii municipiului fiind de acord si cu aprobarea trecerii imobilelor Atelier mentenanta si Laborator metrologie din folosinta si spre exploatarea SC Termon CT Onesti in administrarea Consiliului Local. Completarea Strategiei de dezvoltare locala a municipiului pentru perioada 2017-2022 si a Strategiei energetice a municipiului pentru perioada 2016 - 2022 sunt proiectele de hotarare ce au fost scoase de pe ordinea de zi a acestei sedinte extraordinare a Consiliului Local Onesti.

Ultimul punct de pe ordinea de zi a acestei sedinte a fost cel privind acordarea unui ajutor de urgenta domnului Catalin Laurentiu Gabureanu pentru minorul Teodor Gabureanu. El este elev in clasa a V a a unei scoli gimnaziale din municipiul Onesti si este tintuit la pat din luna ianuarie a acestui an, din cauza unei tumori a tibiei. Dupa o interventie chirurgicala la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti elevul Teodor Gabureanu urmeaza in prezent un tratament la o clinica din Turcia. In urma consultarii directorului Directiei de Asistenta Sociala Onesti, Rodica Taranu, a consilierilor locali, s-a hotarat acordarea unei sume de 10.000 euro pentru ca Teodor Gabureanu sa recapete bucuria frumoasa a copilariei.

O sedinta... «a comisiilor»

O noua sedinta la Consiliul Local Onesti se anunta pentru ziua de 30 mai, de la ora 14. La aceasta sedinta consilierii locali decid asupra stabilirii modalitatii de gestiune si a delegarii gestiunii serviciului de alimentare cu apa si canalizare a municipiului Onesti catre RAJA Constanta. De asemenea, vor fi dezbatute si aprobate studiul de oportunitate, Contractul de delegare a gestiunii, lista bunurilor aferente si Regulamentul Serviciului de alimentare cu apa si canalizare iar printr-un alt proiect de hotarare se va constitui o comisie pentru predarea infrastructurii tehnico - edilitare aferente acestui serviciu catre RAJA Constanta. Este de mentionat faptul ca odata ce inceteaza contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare cu SC Domeniul Public si Privat SA Onesti si constituirea comisiei de preluare a bunurilor incredintate, printr-un proiect de hotarare al Consiliului Local … se mai constituie o comisie! Ea va monitoriza, va inventaria si va receptiona lucrarile efectuate de SC RAJA Constanta la infrastructura tehnico-edilitara aferenta Serviciului public de alimentare cu apa curenta si de canalizare a municipiului Onesti.
Aprobarea unor modificari in structura bugetului local al municipiului si al Spitalului Municipal "Sfantul Ierarh Dr. Luca", a Planului anual de perspectiva pentru asigurarea resurselor umane, materiale si financiare destinate prevenirii si gestionarii situatiilor de urgenta pentru acest an si modificarea unor lucruri la Regulamentul privind regimul finantarilor nerambursabile din fondurile bugetului local alocate pentru activitati non-profit de interes local sunt alte proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi a acestei sedinte.
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII