Cauta
Dispute onestene, cu (contra) argumente pentru o asociere 07/04/2018


Sedinta ordinara a Consiliului Local Onesti a propus pentru intrunirea din ziua de 29 martie un numar de peste 20 de proiecte de hotarare. Pe langa acestea ea a fost si o sedinta “de bilant", intrucat la primul punct al ordinei de zi primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a prezentat Raportul privind starea economica, sociala si de mediu a acestei localitati pentru anul 2017. De fapt acest raport s-a aflat "in mapa consilierilor" (ce nu mai are zeci si zeci de hartii ci este una moderna acum "datele fiind inmagazinate pe tableta"!) Consilierii locali onesteni au dezbatut Statutul municipiului Onesti si au decis " asupra preluarii unor bunuri imobile din administrarea Clubului Sportiv Scolar in administrarea Consiliului Local". Este vorba de Sala de Sport a CSS, "degradata si care nu asigura conditii corespunzatoare in vederea obtinerii de performante sportive… bla… bla…" … fiind aceeasi sala la care nu au reusit ca sa-i repare acoperisul nici Emil Lemnaru in mandate (ele) sale de primar si nici… Laurentiu Neghina, in timpul in care a fost primar al municipiului! In cadrul acestei sedinte s-a indreptat o eroare materiala din cuprinsul Hotararii Consiliului Local privitoare la reteaua scolara a municipiului pentru anul de invatamant 2018 - 2019 ("oamenii mai si gresesc!") si s-a luat act de incetarea activitatii la Centrul Social Slobozia. A fost dezbatut si aprobat Regulamentul de functionare al Serviciului social cu cazare “Camin pentru persoane varstnice" din cartierul 8 Martie, nr. 26 iar la "rasunatoarea intrebare «ce o sa fie» in locul Centrului Social Slobozia? raspunsul primarului a fost:" sunt mai multe solutii, pentru «un after school», pentru un proiect social, pentru biserica!" De notat este faptul ca raspunsul primarului Nicolae Gnatiuc a venit dupa ce consilierul local Sorin Rosca (PSRO), a facut propunerea de a se deschide aici un dispensar medical, in Slobozia fiind in jur de 400 persoane in varsta".

Completarea Regulamentului privind stabilirea unor masuri de gospodarire a municipiului Onesti, modificarea si completarea Hotararii Consiliului Local privind aprobarea Regulamentului de organizare si executare a serviciului de transport in regim de taxi si aprobarea Listei de prioritate a solicitantilor de locuinte din fondul locativ de stat in vederea repartizarii acestora prin inchiriere au fost alte proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi a acestei sedinte. Consilierii onesteni au aprobat si cheltuielile necesare organizarii evenimentului “Marsul absolventilor 2018" si au dat un vot pozitiv asupra infratirii municipiului Onesti cu orasul Suqian din China (cat de curand, chiar in aceasta luna, onestenii avand musafiri din China!)

"O asociere cu cantec!"

Asocierea municipiului Onesti cu Asociatia Club Sportiv Raly Spirit din localitate in vederea cofinantarii Proiectului “Raliul Moldovei 2018" a fost proiectul de hotarare care a adus cele mai mari dispute in randul consilierilor locali onesteni. Pentru acest proiect de hotarare s-a dat aviz negativ in comisia juridica a Consiliului Local Onesti, fapt ce a facut ca in cadrul dezbaterii sa nu lipseasca argumentele dar nici contraargumentele in ceea ce priveste asocierea in cauza. Un argument "derizoriu" (si "politicianist"), a fost cel exprimat de fostul primar al Onestiului, Emil Lemnaru (consilier al PSD), care a afirmat: "Imi aduc aminte ca a fost un raliu in oras (probabil cel numit "Rafo Rally" din anii 2003 - 2004 - nota Onesti Expres). Acum avem o fabrica de componente auto in Onesti si asociem orasul cu aceasta competitie!" Primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a mentionat ca “desfasurarea unei etape a Raliului Moldovei in localitate aduce acest municipiu pe buzele tuturor celor ce iubesc automobilismul. Etapa super- speciala de la Onesti va fi transmisa in direct la cateva posturi de televiziune. La desfasurarea acestei competitii contribuie patru comunitati: Consiliul Judetean Bacau si consiliile locale din Moinesti, Zemes si Onesti! Trebuie sa fiti convinsi ca acesta este un eveniment pozitiv!" Adrian Raspopa ("un om cu greutate in Campionatul national de raliuri" - dupa cum specifica presa de specialitate), a aratat ca "Raliul Moldovei se afla la cea de-a VIII a editie si conteaza in cadrul Campionatelor Europene de Raliuri. La editia din acest an vor participa si sportivi automobilisti din Austria si Italia, alaturi de piloti si copiloti din Romania." Parca pentru "a presara putina sare pe rana" Adrian Raspopa a mai declarat ca "acesta este un eveniment foarte scump ("partea Onestiului fiind cam un milliard de lei vechi!), nefiind unul politic! E un eveniment pe care nu si-l asuma nimeni!" Invitatia primarului Nicolae Gnatiuc pentru onesteni de a urmari etapa de raliu din municipiu (in luna iunie) i-a adus acestuia apostrofarea ca "drumurile Onestiului sunt foarte rele!" (si suta la suta dintre onesteni ii pot arata edilului - sef in ce stare critica sunt drumurile la sensurile giratorii - cu cratere adanci, la vedere - ori cum arata Calea Adjudului, unde pur si simplu cei care trec pe aici isi strica autoturismele, datorita numarului mare de gropi din asfalt!) Daca sunteti curiosi a afla raspunsul primarului Nicolae Gnatiuc la "apostrofarea" mentionata, acesta a declarat: "va asigur ca drumurile vor fi reparate!

"Conditionare" si … oportunitate

In luarea sa de cuvant Mihaela Badic Geaboc (consilier local al ALDE) a declarat ca va conditiona votul la acest proiect de hotarare de promisiunea primarului Nicolae Gnatiuc de a organiza premierea elevilor olimpici din Onesti. "Sunt mult mai multi cei care promoveaza municipiul Onesti si trebuie gasita o solutie de echilibru" a afirmat Mihaela Badic Geaboc. Raspunsul primit?" Chiar ma intrereseaza proiectul de hotarare privind compensatiile date elevilor olimpici! Am facut multe demersuri pentru aceasta! Unii primari isi asuma unele responsabilitati!" In schimb, consilierul local Alexandru Cristea (PSRO) a privit asocierea municipiului cu Asociatia Raly Spirit sub aspectul oportunitatii. “Consider si eu ca Onestiul are nevoie de promovare dar sub aspect economic ne aflam intr-o situatie de compromis. Daca punem in balanta aspectul cu proiectul pentru divertismentul onestenilor si cel economic observam lucruri foarte diferite. Au fost taxe la nivelul municipiului care s-au triplat, avem drumuri care s-au degradat si vor continua sa se degradeze si in viitor. Avem de ales si consider ca in locul organizarii etapei superspeciale de automobilism am putea asfalta unul din aceste drumuri degradate pe o distanta de 500 de metri!", a mentionat Alexandru Cristea. El a avut o mentiune "de indoiala, ca Autoliv a venit aici in Onesti pentru a se bucura de promovarea cu aceasta etapa de raliu!"

Ferm pe aceeasi pozitie, edilul-sef al Onestiului, Nicolae Gnatiuc a semnalat faptul ca “nici un consilier local onestean nu si-a exprimat ingrijorarea la momentul in care municipalitatea a pierdut 30 de miliarde de lei vechi in cateva luni, la preluarea de catre SC Domeniul Public si Privat SA a retelei de apa! Iar drumurile din municipiul Onesti o sa fie realizate de SC DPP!" La acest moment primarul municipiului Onesti , Nicolae Gnatiuc s-a enervat pur si simplu, mentionand pe un ton ridicat: "Hai sa nu mai facem nimic, nici Gala sporturilor… Acest proiect este generat si de un onestean, de Adrian Raspopa1 Nu il fac cu dedicatie, dar vreau ca sa sprijinim sportul! Imi asum toate responsabilitatile dar nu suport meschinarii!" Din moment ce primarul Onestiului a rostit aceste cuvinte, consilierul local Gheorghe Ene (PNL) a avut o atitudine mai dura, mentionand: "Vad parca in aceste clipe primarul general al capitalei, pe doamna Gabriela Firea cum se cearta cu consilierii! Nu inteleg aceasta disputa… Vad ca sunteti vioi pe Facebook dar as vrea sa fiti vioi unde se face treaba, nu pe Facebook! Nu ma deranjeaza reusitele… Este vorba de altceva! Onestiului trebuie sa i se faca publicitate la podul de peste raul Trotus (care sta sa cada), la drumul de intrare in municipiu dinspre Adjud (ce este de ani de zile in stare critica), sa fie prezentat cum arata Biblioteca Municipala «Radu Rosetti» si Casa de Cultura, drumurile ce sunt mai rele decat la sate!" Dincolo de aceste pozitii consilierul local independent Gelu Panfil a mentionat: "acest orasel al nostru a avut har de la Dumnezeu si a dat lumii pe Nadia Comaneci si multi alti sportivi de valoare. Unul dintre acestia este si Adrian Raspopa, ce este campion national si care doreste ca aceasta etapa sa se desfasoare la Onesti. Avem un campion national la Onesti si noi oare nu datoram nimic acestui campion? Nu mai avem un parlamentar la Onesti… A respinge un asemenea proiect, ii respingem sansa acestui om! Campionii Romaniei au sprijinul autoritatilor locale! Orasul acesta merge intr-o inertie pe care nu o putem intelege!" La votarea acestui proiect de hotarare, cu o oarecare majoritate membrii Consiliului Local Onesti au fost de acord cu asocierea precum si cu cofinantarea etapei de raliu, ce va avea loc in luna iunie. Dar comentariile… in mod sigur vor continua!
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
un onestean corect cu taxele platite
#3 : 19/04/2018, 14:40
Nu vreau sa comentez(critic)activitatea primarului si a acolitilor lui in mare parte fara experienta(PAPAGAGALI).Ne plangem de starea drumurilor din municipiul nostru,pentru ca iarna aruncam cu sare si nisip(CARE ESTE CANCER LA SOSELE).La CHIMCOMPLEX se produce clorura de calciu care nu dauneaza soselelor,de ce dl(ing) PRIMAR NU FOLOSESTE ACEASTA SUBSTANTA CARE SE FABRICA LA NOI SI ESTE FOLOSITA IN TOATA LUMEA?VA ROG SA CITITI DESPRE ACEASTA CLORURA DE CALCIU SA VEDETI CA NU ATACA DRUMURILE,DECI ECONOMIE DE BANI PENTRU ALTE CHELTUIELI ,PARCARI,PODUL ,PASAJUL DE LA CALEA FERATA,E.T.C.
un român
#2 : 12/04/2018, 13:17
” vă asigur că drumurile vor fi reparate” zice d-l N.Gnatiuc. Da, dar nu zice în ce an !!
” Nu mai avem un parlamentar la Onești” zice un consilier local. Da, este drept, dar întreb : dar când i-am avut (i-a avut Oneștiul) la ce a folosit Oneștiului sau (măcar) Platformei industriale ?? Din 1994 până în prezent au fost vreo 11 sau 12 parlamentari. Doresc să mă contrazică măcar unul și să spună onestenilor că a făcut ”cutare” lucru în favoarea îmbunătățirii vieții sociale.
Domnule N.Gnatiuc, domnilor consilieri, domnule Paris Ion, un onestean vă adresează un strigăt de DISPERARE. Reparați domnilor drumurile. Oneștenii merită a fi respectați deoarece au plătit taxele și impozitele pentru întreg anul 2018.
ioana
#1 : 10/04/2018, 20:33
Campionul doreste ca etapa sa se desfasoare la Onesti....Ce ii datoram noi acestui campion?un miliard de lei vechi de ce?,care e castigul lui banesc dupa acest raliu?sa va fie rusine ptr.cum gestionati problemele orasului , nu de asta v-am votat ,mai faceti niste poze cu campionul ca tare ne lipsesec.


IMAGINEA SAPTAMANII