Cauta
Elevii Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" din Onesti vor fi prezenti la mai multe olimpiade nationale30/03/2018


Un numar de sase elevi ai Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" din Onesti (director, prof. Mihai Ursachi), s-au calificat la etapa judeteana a olimpiadelor scolare pentru a participa la faza nationala a acestor concursuri. Astfel, Adrian Vasile Lazarescu (din clasa a XII-a, profesor indrumator Luminita Cristina Onofrei) va fi prezent la Olimpiada Nationala la Istorie, ce se va desfasura in zilele de 3-6 aprilie la Alba Iulia. Este de notat faptul ca la Etapa judeteana a acestei olimpiade elevul Adrian Vasile Lazarescu a avut de infruntat 34 de liceeni din judetul Bacau si s-a calificat la Etapa nationala cu media 9.70 (pe locul 2 clasandu-se cu media 9.00 Ionut Secareanu, de la Colegiul National "Ferdinand" din Bacau). "A fost o concurenta mult mai puternica decat anul trecut, fiind mult mai dificila calificarea la Etapa nationala", ne-a declarat Adrian Vasile Lazarescu, ce isi doreste un rezultat de care sa fie mandru la Etapa nationala din "orasul Marii Uniri" - Alba Iulia. Ioana Andreea Rughinis continua traditia de mai multi ani de la colegiul onestean "Gheorghe Asachi", care a fost reprezentat la Etapa nationala a Olimpiadei de la disciplina de studiu Protectia Mediului (elevii de aici obtinand si rezultate deosebite la aceasta olimpiada). Indrumata de catre profesorii Georgeta Rusu, Mihaela Buca si Mirela Motea eleva Ioana Andreea Rughinis doreste sa obtina o noua performanta pentru Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" la Etapa nationala ce se va desfasura la Calarasi in primele zile ale lunii aprilie, ea fiind foarte constiincioasa. Este de mentionat faptul ca Faza judeteana a acestei olimpiade a fost gazduita de Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Onesti, unde Ioana Andreea Rughinis (ce a obtinut media 9.15), a avut concurenta o colega a sa, pe Sabina Stefania Luca (media generala a acesteia fiind 8.90).

In cadrul Etapei judetene a Olimpiadei din aria curriculara Tehnologii, la domeniul Mecanica elevii Stefan Ghihanis (clasa a XI-a) si Adam Silvestru (clasa a XII-a) sunt cei care s-au calificat la Etapa nationala, care va avea loc in judetul Arges. Acesti elevi ai Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" au fost pregatiti de cadrele didactice Elvira Antohi, Rodica Neneciu si Loreta Moisa. Un fapt semnificativ este ca olimpicul national Adam Silvestru a participat si in urma cu un an la aceasta olimpiada, la care a obtinut premiul III. Elev in clasa a XI-a Stefan Ghihanis s-a remarcat la Etapa judeteana prin obtinerea a 100 de puncte (punctaj maxim) la proba practica, media sa fiind 83.75. Si mai este un lucru de remarcat: in lupta pentru obtinerea calificarii la Olimpiada nationala, la clasa a XII-a, s-a mai aflat un elev al Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" - Vladut Palau, care a obtinut un punctaj general de 71.75 puncte, ce a facut ca sa se claseze pe locul 3 iar la clasa a XI-a Alin Andrei Butincu, de la acelasi colegiu onestean, s-a clasat pe locul 6 cu 58 puncte. Ei au fost pregatiti de profesorii Elvira Antohi, Rodica Neneciu si Loreta Moisa.

Si in domeniul Constructii, Instalatii si Lucrari Publice s-au inregistrat rezultate deosebite ale "asachienilor" onesteni. Astfel Marian Cristian Moise (profesor indrumator Maria Paslaru), a reusit performanta de a se califica si in acest an la olimpiada nationala ce va avea loc in jud. Dambovita, intre 2 si 6 aprilie. Aici va fi prezent si elevul Cosmin Toader (de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi"), care sub indrumarea prof. Maria Paslaru s-a bucurat de calificarea la "nationala" dupa ce a obtinut la Etapa judeteana 100 de puncte la proba scrisa si 98 de puncte la proba practica. Mai mult de atat, sub indrumarea prof. Maria Paslaru "intreg podiumul de premiere" de la clasa a XI-a a fost ocupat de elevi ai Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi", astfel ca dupa Cosmin Toader (de pe locul I) urmeaza Norbert Silvestru Chice (pe locul 2 cu 87.88 puncte) si Ionut Iosub, pe locul 3 cu 84.88 puncte. Pentru ca elevii acestui colegiu onestean au reusit un lucru incurajator pentru viitor mai notam cateva rezultate de la Etapa judeteana a Olimpiadei din aria curriculara Tehnologii - Domeniul Economic - Administrativ - Comert: la clasa a XI-a liceanul Marian Belceanu, indrumat de profesorii Mihaela Predoiu si Lacramioara Maria Pricopie, s-a clasat pe locul VI iar la clasa a XII-a Adrian Vasile Lazarescu s-a clasat pe locul II, media sa fiind de 93 de puncte (92 puncte la proba scrisa si 94 de puncte la proba practica)!El a fost pregatit de profesorii Gabriela Masala si Vasile Boz care au indrumat si pe eleva Elena Andreea Leca( de la clasa a XII-a, ce s-a clasat pe locul VI). Toate aceste rezultate de prestigiu confirma straduinta elevilor si a cadrelor didactice ale Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" de a urca cat mai sus treptele performantei si de a obtine noi succese pe plan national.
Ion MoraruScrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII