Cauta
Evaluare la «Centrul de Excelenta» Onesti08/08/2017

Simona Elena Andrei, profesor la Scoala Gimnaziala "Emil Racovita" pentru invatamantul primar, care a coordonat si in anul scolar 2016-2017 activitatea la Centrul "Excelenta in Educatie la Matematica si Limba si literatura romana, clasele a III-a si a IV-a", ne-a declarat: "Activitatea acestui centru se afla in al treilea an de desfasurare si face parte din proiectul educational judetean, avizat de ISJ Bacau, coordonat de inspector invatamant primar prof. Ciotlos Mandita. Centre similare celui de la Onesti mai sunt in orasele Bacau, Comanesti, Moinesti si Tg. Ocna. Scopul proiectului este de a descoperi, antrena si promova inteligenta si excelenta in randul elevilor cu aptitudini speciale la Matematica si la Limba si literatura romana, din clasele a III-a-a IV-a. In centrul de la Onesti, au participat pe parcursul anului scolar 95 de elevi, selectati pe baza unei evaluari initiale din cei 276 inscrisi. Elevii participanti sunt din toate scolile municipiului Onesti, dar si din mediul rural. Acestia au beneficiat de o pregatire suplimentara gratuita, in fiecare zi de vineri, asigurata de 25 de cadre didactice voluntare din scolile din Onesti si imprejurimi, a caror experienta didactica este bazata pe obtinerea performantei si promovarea excelentei. Activitatea centrului s-a finalizat printr-o evaluare finala la nivel judetean, pe data de 26 mai 2017, pe baza careia elevii au obtinut premii (I, II, III si mentiuni). Ne dorim ca acest proiect sa se desfasoare cu succes in fiecare an scolar, descoperind noi talente, dar si pentru ca este foarte apreciat de parintii elevilor participanti. De asemenea, prin popularizarea acestui proiect ne dorim atragerea comunitatii locale in vederea sustinerii si promovarii acestor elevi si a cadrelor didactice participante".

Mentionam ca in ziua de 9 iunie 2017, la Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" din Onesti, a avut loc premierea elevilor de la Centrul de Excelenta Onesti si a celor care au obtinut premii la etapa judeteana a olimpiadelor de Limba si literatura romana, Educatie civica si Matematica, clasa a IV-a, din cele trei centre metodice. Premierea elevilor a fost oficiata de inspector invatamant primar prof.Ciotlos Mandita si de coordonatorii centrelor metodice: prof. Andrei Simona-Elena, prof. Fichios Monica, prof. Negoita Elena, prof. Constandis Geta si prof. Ursu Elena.

"Elevii au primit diplome si materiale educationale oferite cu sprijinul doamnei inspector invatamant primar", ne-a declarat Simona Elena Andrei, care este "sufletul" acestui proiect, ea implicandu-se foarte mult in activitatea Centrului de Excelenta Onesti. Daca amintim faptul ca prof. Mandita Ciotlos, inspector pentru invatamantul primar la ISJ Bacau a acordat cate o diploma cadrelor didactice voluntare care au activat pe intreg parcursul anului scolar 2016 / 2017 la acest centru (ea mentionand ca "Proiectul educational «Excelenta in educatie» aduce plus valoare la lectiile elevilor de la clasa si colegii mei merita toate aplauzele"), remarcam si rezultatele foarte bune pe care elevii le-au obtinut la Faza judeteana a olimpiadelor de la Limba romana si Matematica. La Scoala Gimnaziala Nr. 1 Onesti, sub indrumarea prof. pentru invatamant primar Irina Abaza, la olimpiadele scolare s-au evidentiat elevii: Dragos Ciobanu (a obtinut premiul I la Limba romana si premiul II la Matematica), Dan Lupu (a obtinut doua premii II, la Limba romana si Matematica), Lucas Puscalau si Victor Plutasu ( care au obtinut premiul III la Limba romana) dar si Maria Vranceanu si Nicole Stanila (ambele cucerind Premiul I la Matematica). Dragos Ciobanu a mai obtinut un premiu II, Radu Zgavardici - premiul III iar cate o mentiune au mai primit Maria Vranceanu si Stefan Paraschiv. Mentionam ca la aceasta festivitate de premiere a participat si prof. Dan Zaharia, directorul Scolii Gimnaziale Nr. 1 din Onesti, care a felicitat cadrele didactice pentru activitatea de voluntariat desfasurata si a urat succes si pe viitor Centrului de Excelenta in Educatie de la Onesti. Prof. Mandita Ciotlos, inspector pentru invatamantul primar la ISJ Bacau a declarat la aceasta festivitate:"Inspectoratul Scolar Judetean este initiator al acestui proiect educational, ce imi doresc ca sa fie extins, astfel ca sa participle cat mai multi copii. Este un lucru foarte bun, apreciat si de parintii copiilor si felicit colegii, ce sunt dornici si se implica in activitatea Centrului".

Iata si cadrele didactice voluntare pentru clasa a III-a la Centrul de Excelenta in Educatie la Limba si literatura romana: Diana - Maria Apreutesei (Scoala Gimnaziala Nr. 1 Manastirea Casin), Mihaela Oana Isac (Scoala Gimnaziala "Sfantul Voievod Stefan cel Mare" Onesti), Delia Monalisa Paval, Teodora Bratu (ambele, de la Scoala gimnaziala "George Calinescu" Onesti), Monica Rusu (Scoala Gimnaziala Nr. 1 Onesti). La aceeasi clasa, la Matematica, au activat voluntar cadrele didactice: Aglaia Fonoca, Paula Maria Radulescu (de la Scoala Gimnaziala "Emil Racovita"), Mihaela Bolocan (de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Onesti), Gina Ciuboraru (de la Scoala Gimnaziala Bogdanesti), Geta Costandis, Eugenia Sergentu (ambele de la Scoala Gimnaziala "Ghita Mocanu" Onesti), Marta Panzaru, Ecaterina Bejan (ambele de la Scoala Gimnaziala "Sfantul Voievod Stefan cel Mare" din Onesti), Viorica Toma (Scoala Gimnaziala "George Calinescu" din Onesti) si Gabriela Tosa (Scoala Gimnaziala Caiuti).

La clasa a IV-a, la Limba si literatura romana au activat cadrele didactice Mihaela Preda (de la Colegiul Sportiv "Nadia Comaneci"), Nadia Tufa (de la Scoala gimnaziala "George Calinescu" din Onesti, Adina - Oana Vilcu (de la Scoala Gimnaziala "Emil Racovita" Onesti si Claudia Udrea (de la Scoala Gimnaziala "Sfantul Voievod Stefan cel Mare" - toate din Onesti in timp ce la Matematica voluntare au fost cadrele didactice Erna - Luminita Alexe (de la Scoala Gimnaziala Urechesti), Irina - Marinela Abaza, Steluta Moraru, Daniela Titere (toate, de la Scoala gimnaziala Nr. 1 Onesti), Elena Negoita (de la Scoala gimnaziala "Ghita Mocanu" Onesti) si Simona Elena Andrei (de la Scoala gimnaziala "Emil Racovita" Onesti, care este si coordonatoarea acestui centru). Dorinta sa este "ca in viitor, acesti elevi capabili de performanta, din invatamantul primar onestean, sa fie stimulati si de membrii comunitatii locale".
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu