Cauta
Festivalul Luminii la Onesti09/06/2018


Daca in urma cu o saptamana Parcul municipal al Onestiului a fost cuprins de tiribombe, terase de restaurant, tarabe si de o scena pe care au urcat nume sonore ale muzicii dar si multe talente - sperante ale muzicii usoare si populare din zona, sambata 9 iunie este un alt eveniment: Festivalul Luminii. Aceasta "emulatie de tinerete" invita oameni de toate varstele pentru a participa la un sir de activitati cu totul inedite, ce fac ca - dupa cum mentioneaza cercetasii de la Vulturii Onesti " intr-un cotidian cuprins de zarva si indatoriri, timpul nu ne mai este aliat, astfel ca am regasit aceasta nevoie de valori simple, de lucruri care deconecteaza de la agitatia zilnica si ne aduc in fata minunile marunte dar pline de semnificatie ale prezetului".

Cercetasii Romaniei, Centrul Local "Vulturii" Onesti, alaturi de partenerii lor, au hotarat ca, acum sa duca mai departe ceea ce au inceput cercetasii clujeni in anul 2004, cand au organizat prima editie a Festivalului Luminii.

Aceasta actiune a pornit de la indemnul lui lui Robert Baden Powell fondatorul miscarii scout-catre cercetasi, care considera: "Fericirea e atunci cand sunteti multumiti cu ce aveti si va bucurati din plin de asta. Priviti partea buna a lucrurilor, in locul celei mai putin bune. Dar adevarata cale de a fi fericiti este de a ii face pe ceilalti fericiti. Incercati sa lasati lumea un pic mai buna decat era atunci cand ati gasit-o." Festivalul Luminii a devenit un eveniment national si se afla la cea de-a XV-a editie, desfasurandu-se in acest an in peste 35 de orase din tara, intre acestea fiind si Onestiul. Remarcam faptul ca "cercetasii onesteni si-au format echipa de «super voluntari» si deja pun impreuna «tara la cale pentru o editie de poveste» a festivalului. Ei va asteapta in numar cat mai mare sa redescoperiti fericirea si pe lista de lucruri marunte se afla o seara petrecuta pe o patura, printre copaci, urmarirea unei proiectii de scurt-metraj (incepand cu ora 21:30)". Membrii Centrului Local Vulturii Onesti declara ca "cercetasia nu este rezervata numai tinerilor. Cercetasia este mai mult decat recreere, este educatie pentru viata, un mod de a trai si o miscare cu impact semnificativ la nivel mondial".

Este de mentionat faptul ca in seara zilei de 9 iunie, la Festivalul Luminii onestenii au pregatite si cateva surprize: de a sta de vorba cu un lider sau cu un cercetas cu experienta si… de a face schimb de carti citite! "Stim ca o carte buna este o adevarata placere, insa stai sa vezi cum e cand stii doar un singur lucru despre cartea pe care urmeaza sa o citesti: recomandarea unui necunoscut. Cand vii sambata la festival, adu cu tine si o carte citita, noi o impachetam bine de tot, tu ne lasi cartea si o impresie despre ea, iar apoi iei alta la schimb. Invaluita in mister, bineinteles!, au declarat organizatorii Festivalului Luminii din Parcul Municipal Onesti.

Iata invitatia Dariei Andrioaie, explorator la Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei pentru a fi prezenti la aceasta manifestare: "Cand a fost ultima oara cand te-ai oprit in loc si te-ai bucurat de un zambet sau de gasirea unui strop de lumina la sfarsitul zilei? In prezent, ideea ca fericirea e un lucru maret in calea caruia trebuie sa alergam mereu a devenit tot mai populara. Prinsi in agitatia vietii cotidiene, adesea uitam ca lucrurile mici sunt de fapt cele care conteaza, cele care ne fac mai fericiti. Din acest motiv Cercetasii Romaniei au hotarat ca anual, timp de cateva ore, sa le aminteasca membrilor comunitatii locale de FRUMUSETEA LUCRURILOR MARUNTE si, impreuna cu partenerii lor, sa transforme orasele in care traiesc intr-un spatiu magic in care fiecare dintre noi sa redevina copil, aceasta fiind esenta care a dat nastere FESTIVALULUI LUMINII. Asadar, pentru a patra oara, cercetasii Centrului Local «Vulturii» Onesti isi propun sa opreasca timpul in loc pe 9 iunie, intre orele 18:00-23:00, in Parcul Municipal, pentru a oferi ocazia onestenilor si nu numai, sa se deconecteze prin muzica, ateliere, simple plimbari pe aleile luminate intr-un mod autentic si cate si mai cate. Cu ajutorul unei echipe de cercetasi si tineri voluntari, dar si o colaborare cu Interact Club, Onestiul se adauga pe lista celor 36 de orase din tara care pun festivalul la cale, precum la Cluj, Bucuresti, Iasi si Timisoara. Marcheaza data in calendar si vino sa ne bucuram impreuna de lucrurile marunte!" Si ca o alta noutate de la acest festival... de la ora 21.30 in Parcul Municipal va fi si muzica folk!
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu