Cauta
"Flori pentru mama" 27/03/2018


Intrat in traditia evenimentelor culturale onestene spectacolul prezentat de catre formatiile artistice ale Clubului Elevilor si de cei care frecventeaza aceasta institutie de cultura si inchinat celei mai dragi fiinte de pe lume - mama, a facut din nou "sala plina" la Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" din Onesti. Pentru ca nu este nici un prilej mai minunat de a oferi cel mai cald omagiu mamei, cei care s-au incumetat sa realizeze aceasta frumoasa manifestare culturala au urcat cu multe emotii pe scena ori au trait bucuria de a evolua din nou in fata celor mai dragi fiinte, asa cum au aratat reprezentantele formatiilor de dans modern (conduse de prof. Mariana Osteanu). La "primul gong" pe scena s-a aflat Grupul vocal-instrumental de la Clubul Elevilor Onesti (Filiala a Palatului Copiilor Bacau), membrii acestui grup interpretand o melodie foarte indragita - "Mama, doar mama!" Este de notat faptul ca prof. Iulian Munteanu (cunoscut si ca dirijor si membru an de an in juriul Festivalului International "TI AMO" - care a ramas doar o amintire pentru onesteni), este cel care asigura pregatirea si conducerea muzicala a celor ce iubesc "ritmurile portativului", prezenta sa la Clubul Elevilor Onesti fiind datatoare de mari sperante in descoperirea celor mai talentati interpreti.

"Fluturasii" au dat primul moment de dans modern, acest grup de majorete aratand ca are multa energie pentru o evolutie "la inaltime". Cu nerabdare parca de a urca pe scena Ana Bucioaca a ajuns in pas alergator in fata publicului spectator, darul ei fiind "un martisor" muzical! Este de remarcat faptul ca aceasta solista ce a fost acompaniata la pian de prof. Iulian Munteanu, este posesoarea unei voci de o sonoritate aparte, cu un timbru placut. Cu o vestimentatie variata si Grupul "Stil " a prezentat un moment reusit de dans modern ... pe ritmurile cantecului "E ziua ta... ziua ta! / Eu iti ofer dragostea!" Dupa o asa surpriza pentru cea pe care o celebram la 8 Martie - FEMEIA, care reuseste sa faca fata tuturor provocarilor si marilor incercari de-a lungul vietii, in acest spectacol de sarbatoare ne-a incantat cu vocea sa si solista Flavia Rizoiu. Ea a interpretat cantecul "Harul meu", prin care a transmis melodios mesajul "daca nori apar pe cer / e de-ajuns sa canti / si pasari vin..."

Nici nu o sa ghiciti ce a urmat in acest spectacol... daca nu va inchipuiti "o cavalcada" a miscarilor si a ritmurilor muzicale! Ce a urmat? "Dansul oriental" pregatit cu minutiozitate, in toate detaliile de profesoara Mariana Ciortianu si de fetele de la Grupul "Dinamic"! Ce au aratat ca dansul modern este marea lor pasiune, pentru care au primit aplauze la scena deschisa! Ca si Ana Bucioaca si Flavia Rizoiu, Irina Aspataritei este o noua speranta a muzicii usoare onestene, lansata de prof. Iulian Munteanu, numele acestea putandu-se lega de o alta generatie a Onestiului! Irina Aspataritei a interpretat melodia "Ingerul meu". Cu un moment antrenant, pe ritmuri indragite si cu o coregrafie "in diagonala" a evoluat si Grupul "Diamant". Liceana acum, la Colegiul National "Grigore Moisil", interpreta Ioana Cristea ("o voce" descoperita cu ani in urma de regretatul compozitor onestean Eugen Bertea), a prezentat, in "puritatea" adolescentei sale, melodia "Stai langa mine, mama" pentru ca in urmatoarea "uvertura muzicala" Teodora Gaftoi sa ne incante cu o melodie patrunzatoare ("Make you feel"). Un moment artistic de gratie, la care Grupul "Arabesque" a tinut mult la originalitatea prezentarii a fost cel al ... dansului de caracter, care "a furat toate privirile", pentru a urmari fiecare miscare coregrafica, pusa in scena de profeasoara Mariana Osteanu. Sirul dansurilor moderne prezentate de formatiile Clubului Elevilor Onesti (Filiala a Palatului Copiilor Bacau), s-a incheiat cu evolutia - la inaltime - a Grupului "Felix".

Din acest loc sa notam ca spectacolul a avut si o premiera pentru municipiul de pe Trotus: pentru prima data a rasunat in Aula Bibliotecii Municipale "Radu Rosetti", in interpretarea unei tinere talentate onestene, o arie din opera. Este vorba de opera "Gianni Schichi" de G. Puccini in interpretarea Anastasiei Purcaru! Acest moment a fost unul sublim in spectacolul - omagiu adus mamei de catre cei care frecventeaza cercurile de la Clubul Elevilor Onesti! Dar nu a fost numai atat! Dupa cateva clipe de liniste si de asteptare, conduse de profesoara Adriana Olteanu, de la Cercul de design vestimentar, in sala si-au facut aparitia "cele mai tinere modele" in diverse vestimentatii, in toate culorile primaverii. Pe langa frumoasa tinuta vetimentara ele au etalat si o gama larga de esarfe, ce au fost realizate chiar in cadrul cercului mentionat. Cata candoare si puritate a copilariei?! Pentru ca au reusit sa puna in valoare si "tendintele" modei! Forile imbujorate ale micilor prezentatoare de moda - cu varste de la 3 la 12 ani! - au evoluat intr-un "lant viu" uneori prea grabite ori "acaparate de griji" si au avut ca deschizatoare de drum pe profesoara Adriana Olteanu! Ea a multumit parintilor care au fost alaturi de aceste vlastare, urandu-le "o primavara frumoasa, cu ganduri bune!" Declarandu-ne ca "in aceasta primavara la moda este culoarea violet, care scoate in evidenta tinuta" si ca "toate costumele confectionate la Cercul de design vestimentar au fost impodobite cu multe flori, prof. Adriana Olteanu a mai mentionat o premiera a acestui spectacol: pregatirea unei expozitii de felicitari gofrate cu acul si pictate manual! Dupa un efort "de temerar", ceea ce bucura privirea dupa realizarea acestor felicitari aduce o bucurie unica - a satisfactiei dupa ce reusesti un lucru bine facut! Si desenele realizate la Cercul de desen de la Clubul Elevilor (prof. coordonator Beatrice Pasoi), adunate intr-o expozitie pe holul bibliotecii onestene au fost un dar deosebit de Ziua Mamei. Surprinse de catre micii desenatori cosurile si vazele pline cu flori, chipurile zambitoare au transmis sentimentul de dragoste care ne invaluie sufletul atunci cand intalnim privirea calda si ocrotitoare a mamei.

In "adunarea" momentelor artistice Clubul Elevilor Onesti a prezentat un spectacol reusit cu prilejul sarbatoririi zilei de 8 Martie, daruind - prin daruirea profesorilor Mariana Osteanu, Iulian Munteanu, Adriana Olteanu si Beatrice Pasoi - un frumos inceput al anotimpului renasterii si trezirii la viata si facand din aceasta zi cea mai plina de zambete si de caldura sufleteasca!
Ion Moraru
Foto: Adda PricopeScrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu