Cauta
Hramul bisericii «Adormirea Maicii Domnului» din Borzesti06/09/2017


In ziua de 15 august a avut loc slujba hramului Bisericii stefaniene "Adormirea Maicii Domnului" din Borzesti. Aceasta slujba religioasa a inceput in jurul orei 9 dimineata si a fost oficiata de un sobor de preoti format din Pr. Cautis Petrica , slujitorul bisericii din Borzesti, Pr. Buca Ioan, Pr. Cristea Ionut, Pr. Ursu Florin si Pr. Topa Adrian.

Zeci de credinciosi au venit de la primele ore ale diminetii sa se roage pentru iertarea celor adormiti, dar si pentru sanatatea si prosperitatea celor dragi. Sateni, locuitori de prin imprejurimi sau calatori veniti din alte colturi ale tarii s-au unit intr-un singur glas si si-au apropiat sufletele prin credinta. Aceasta slujba religioasa a fost una deosebita, tinuta in interiorul bisericii din cauza vremii imprevizibile, iar tinerii din corul bisericesc "Filomelos" au impresionat prin gradul ridicat de pregatire, talentul muzical si dragostea fata de traditie si biserica. La sfarsitul acestui eveniment religios parohul bisericii, preotul Cautis Petrica a tinut sa le multumeasca credinciosilor, dar si preotilor care au acceptat invitatia de a veni la Borzesti, rostind cu bucurie: "Multumim parintilor care au lasat parohiile lor pentru a veni sa slujeasca aici! "
Incantat de numarul mare de credinciosi veniti sa se roage la aceasta biserica, parintele Cautis i-a binecuvantat pe cei prezenti impartind cu fiecare dintre ei bucuria ca "incet-incet parohia noastra este vie, se trezeste la viata!"

Un moment deosebit in cuvantul preotului paroh Cautis Petrica a fost cel in care a mentionat cum a ajuns Corul "Filomelos" sa cante in biserica, povestind ca tinerii au venit si au cerut sa invete si cantece bisericesti, nu numai colinde. El si-a aratat recunostinta si fata de parintii membrilor corului, ce ofera sustinere si care depun eforturi in acest sens: "Ne-a binecuvantat Dumnezeu cu oameni frumosi care ne-au fost alaturi, ne-au indrumat si ne-au sustinut".

Savarsirea Sfintei Liturghii a hramului Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" de la Borzesti (ctitorita de domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare), s-a incheiat cu pomenirea celor adormiti si cu speranta ca sincera credinta a enoriasilor ii va face sa se intoarca mereu in acelasi loc pentru a se ruga.
Text si foto: Adda Pricope


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu