Cauta
In cautarea talentelor sportive13/06/2017


Aflat in cautare, pentru a atrage cat mai multi tineri cu aptitudini sportive la clasele cu acest profil, la Colegiul Sportiv "Nadia Comaneci" din Onesti a avut loc o inedita intrecere la fotbal si la handbal. Dupa cum ne-a declarat prof. Catalin Bucur, directorul adjunct al acestei institutii onestene de invatamant , "la editia a III-a a Cupei Colegiului Sportiv «Nadia Comaneci» la fotbal au participat un numar de 70 de elevi de la 6 scoli din mediul rural (din comunele Bogdanesti, Casin, Dofteana, Livezi, Manastirea Casin si Oituz). In urma disputarii mai multor meciuri intre echipele acestor scoli pe primul loc s-a clasat echipa Scolii Gimnaziale «Scarlat Longhin» Dofteana iar pe locul II, echipa de la Scoala Gimnaziala Casin .Locul 3 a revenit echipei de la Scoala Gimnaziala Manastirea Casin iar cate o mentiune au primit jucatorii echipelor de la scolile gimnaziale din Bogdanesti, Livezi si Oituz. Aceasta competitie a avut ca scop promovarea ofertei educationale pentru anul scolar 2017-2018, gasirea de noi talente fotbalistice elevi din mediul rural cat si promovarea fotbalului la nivel judetean". Mentionam ca organizatori ai acestei intreceri sportive au fost prof. Bucur Catalin, director adjunct al Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" si prof. Tantaru Gheorghita Florin iar competitorii s-au putut bucura de premii constand in dulciuri, diplome, cupe si premii speciale pentru cei mai talentati copii.

De la prof. Catalin Bucur am putut afla mai multe amanunte si despre echipa de fotbal a Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" din Onesti. Ea este compusa din elevii claselor cu profil sportiv, specializare fotbal si a terminat Campionatul de fotbal juniori A1, 2016 - 2017, pe locul II, devansand echipa LPS Bacau, inscrisa cu 2 echipe in actuala editie de campionat. In echipa Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci", care are si o infocata galerie la fiecare meci pe care il disputa pe teren propriu, activeaza jucatorii Popescu Adelin, Ripanu George, Serian Florin, Nechifor Mihai, Ciorba Madalin, Lenghen Luca, Bustihan Razvan, Enache Sergiu, Florea Vlad, Nechifor Claudiu Stefanel, Bobea Iurie, Loghin Razvan, Docan Bogdan, Vrinceanu Ionut, Schiopu Marian, Schiopu Stelian, Sarca Alexandru. Tineri, plini de elan si cu multa daruire in teren, ei vor sa obtina noi si noi performante si in viitorul sezon competitional. Iata si cateva rezultate obtinute de echipa de fotbal a Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" din Onesti: 5-0 cu Aerostar Bacau, 2-1 cu ocupanta primului loc, CSSM Bacau, 4-1 cu LPS II Bacau (acasa) si 4-3, in deplasare cu Aerostar Bacau.

"Cupa Colegiului Sportiv Nadia Comaneci" la handbal a fost o competitie similara celei de fotbal, ea avand loc la Sala de Sport 150, de langa Stadionul "Energia". Aceasta intrecere sportiva a fost organizata de catre profesorul Mihai Titianu, care are alaturi mereu jucatorii de handbal ai Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" si s-a bucurat de participarea unor echipe de la scolile gimnaziale din comunele Gura Vaii si Caiuti. Meciurile disputate au fost foarte palpitante, solicitand un efort deosebit din partea celor care au intrat in teren. "Desi nu scorurile inregistrate au fost importante, jucandu-se cu darzenie in toate meciurile, prin aceasta competitie am urmarit promovarea jocului de handbal cu copiii din mediul rural. Scopul intrecerii a fost de a-i atrage pe cei pasionati de acest sport spre clasele sportive ale Colegiului «Nadia Comaneci». Dorim ca sa avem o colaborare mai buna cu scolile gimnaziale din apropierea Onestiului si vom demara un proiect cu mai multe activitati de acest gen (cu formare de grupe la nivel de rural)", ne-a declarat profesorul Mihai Titianu. Aceasta competitie s-a desfasurat cu sprijinul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Bacau iar "invingatori" au fost atat jucatorii Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" cat si cei de la scolile gimnaziale Gura Vaii, Dumbrava - Temelia (coordonati de profesorii Daniel Meluta si Florin Botezatu) si de la Caiuti - Pralea (indrumati de prof. Gabriel Anghel). Echipa Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" a fost formata din jucatorii Valentin Gondos (portar), Victor Veseli, Ruben Bucataru, Stefan Zarnescu, George Onel, Flavio Corobea si Mattia Corobea, in organizare implicandu-se si Catalin Moise. Este demna de remarcat "lupta directa" din teren de la aceasta competitie intre echipele din comunele Gura Vaii si Caiuti.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu