Cauta
Internautica - Miniaturi29/11/2017


PERICOLUL ASCUNS DIN SPATELE FRUMUSETII Se pare ca toate sau aproape toate femeile adora orhideele. Sint frumoase, intr-adevar, dar este o idee proasta sa le cresteti la domiciliu. Cel putin, potrivit expertilor Feng Shui, Orhideea este o planta epifit. Asta inseamna ca foloseste alte plante drept suport ca un parazit, chiar si fara sol. Toate substantele necesare pentru viata, orhideele le iau din aerul umed, in acest proces o ajuta radacinile. Nu este surprinzator ca in multe culturi, aceasta floare este considerata motivul pentru care oamenii nu au suficienta energie in mod constant. Orhideea o absoarbe din mediul inconjurator, de aceea, specialistii in Feng Shui spun ca acesta floare trebuie tinuta doar in oficii, acolo unde sint multe persoane si acolo unde lucrati, nu va odihniti. Iata de ce este mai bine sa nu o pastrati in apartament. In ceea ce priveste dormitorul, acolo orhideele sint, in general, contraindicate. Daca ati avut o orhidee in dormitor, va amintiti , cu siguranta, cum va trezeati dimineata stoarsa de puteri, intr-un mod inexplicabil.

5 BOLI DE CARE TE APARA BEREA

Berea e semn de la Dumnezeu ca ne iubeste si vrea ca sa fim fericiti dar aceasta nu a scapat studiilor de la universitati! Te simti vinovat pentru ca bei o bere sau doua? N-ar trebui. Contrar a ceea ce ai putea crede consumul moderat de bere este, de fapt, bun pentru tine. Stiinta a demonstrat ca berea are o multime de beneficii pentru sanatate, desi este perceputa ca nesanatoasa. Doar aminteste-ti ca aici este vorba despre un consum moderat (o bere pe zi pentru femei si cel mult doua pentru barbati), si nu sa bei toata noaptea. Iata 5 beneficii ale berii care ti-ar putea schimba perceptia despre alcool.

1. Poate reduce riscul bolilor de inima


Potrivit unui studiu realizat de Italy’s Fondazion di Ricerca e Cura pe 200.000 de subiecti, persoanele care beau o halba de bere zilnic isi reduc cu pana la 31% riscul confruntarii cu o boala de inima. Acest lucru se datoreaza antioxidantilor naturali puternici - fenolii - care se gasesc in aceasta bautura. Atentie, acelasi studiu a arata ca riscul de a suferi un atac de cord creste la persoanele care consuma cantitati mari de bere.

2.Te poate proteja impotriva afectiunii Alzheimer

Unul dintre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale berii este abilitatea sa, de a oferi protectie imporiva Alzheimer. Cercetatorii de la Loyola University Chicago Stritch School of Medicine au analizat mai multe studii si au ajuns la concluzia ca bautorii moderati de bere erau cu 23% mai putin predispusi la dezvoltarea unor forme de dementa si afectiuni cognitive, inclusiv Alzheimer. Siliconul aflat in compozitia berii pare a fi elementul care protejeaza creierul de efectele cantitatii mari de aluminiu din organism - despre care se crede ca este una dintre posibilele cauze ale Alzheimer.

3. Poate reduce riscul de diabet


Acesta este un alt beneficiu remarcabil al consumului moderat de bere. Potrivit unei cercetari la care au participat 38.000 de barbati de varsta mijlocie, realizate in 2011 de catre Universitatea Harvard, persoanele care consumau in fiecare zi 1-2 beri prezentau o reducere cu 25% a riscului de dezvoltare a diabetului de gradul 2. Alcoolul continut de aceasta bautura creste sensibilitatea la insulina, care ajuta la prevenirea diabetului. In plus, berea este o sursa buna de fibre solubile care joaca un rol important in dieta sanatoasa a bolnavilor de diabet.

4. Ajuta la prevenirea formarii pietrelor la rinichi

Un studiu realizat in Finlanda a stabilit ca un consum zilnic moderat de bere poate reduce riscul formarii pietrelor la rinichi cu pana la 40%. Acest lucru se datoreaza continutul ridicat de apa (aproximativ 90%) al berii care ajuta la eliminarea toxinelor din organism,ajuta la functionarea corespunzatoare a rinichilor. De asemenea, hameiul utilizat in aceasta bautura incetineste eliminarea calciului din oase, ceea ce previne depunerea lui in pietre la rinichi.

5. Poate ajuta la minimizarea riscului de cancer

Berea contine un important antioxidant, cunoscut sub numele de xanthohumol - cunoscut pentru proprietatile sale anticancerigene. Mai exact, consumul moderat de bere ajuta la prevenirea in organism a unor reactii chimice care duc la cancerul de prostata la barbati. De asemenea, s-a demonstrat ca berea reduce riscurile de cancer la san in cazul femeilor.
Odyseus


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII