Cauta
La Colegiul Tehnic "Petru Poni" elevii invata sa traiasca sanatos01/06/2018


Colegiul Tehnic "Petru Poni" implementeaza in perioada septembrie 2017 - august 2019, proiectul de parteneriat Erasmus+ "Being Healthy Makes you Wealthy" ("Sanatatea te face bogat") impreuna cu scoli din Germania (coordonator), Bulgaria, Italia, Polonia, Slovenia, Spania. Parteneriatul vizeaza, in mod direct direct, adolescentii cu educatie scazuta in ceea ce priveste un mod de viata sanatos si in mod indirect, familiile acestora. De asemenea, parteneriatul vizeaza formarea didactica a profesorilor in predarea educatiei pentru sanatate.

Principalul obiectiv al proiectului il reprezinta sustinerea, prin intermediul unei invatari colaborative, a dezvoltarii adecvate a adolescentilor prin promovarea activitatii fizice si a alimentatiei sanatoase, constientizarea si eliminarea comportamentelor riscante pentru sanatate (fumat, consum de alcool sau droguri), ceea ce duce, in consecinta, la cea mai importanta bogatie a unei fiinte umane: dezvoltarea unui un stil de viata sanatos.

Prin acest proiect, scolile participante isi propun: sa ajute elevii sa descopere avantajele practicarii sportului ca activitate de agrement, deoarece, pe langa faptul ca sportul le ofera sanatate, le ofera si ocazia de a socializa si de a se exprima; sa analizeze efectele imaginii corporale asupra stimei de sine precum si relatia dintre stima de sine scazuta si diferite tulburari, oferind adolescentilor diferite moduri de a dezvolta stima de sine si de a pastra o atitudine pozitiva fata de propria persoana; sa combata comportamentele de risc pentru sanatate. De asemenea, acest proiect isi propune sa invate elevii sa fie toleranti, deoarece toti elevii, indiferent de greutatea lor (atat cei supraponderali cat si cei cu greutate normala), vor fi incurajati sa participe la activitatile parteneriatului; sa dezvolte la elevi si profesori competente digitale si competente de comunicare in limba engleza precum si sa ii ajute pe elevi sa descopere diversitatea culturii europene.

Diferite tipuri de activitati (mese rotunde, seminarii, ateliere practice, experimente de laborator, activitati fizice, clipuri video, prezentari PPT, filme, activitati de formare pentru profesori dar si scurte activitati de invatare ale elevilor in tarile partenere) vor avea ca rezultat realizarea celor doua produse finale. Este vorba de

Auxiliarul curricular "BE HEALTHY!" ("FII SANATOS!"), un ghid care va contine materiale de referinta pentru profesori si sugestii metodologice de predare a educatiei pentru sanatate, prezentate pe un DVD si de "WORKOUT IS FUN" ("Antrenamentul este distractiv"), o colectie de videoclipuri cu diferite tipuri de exercitii fizice care pot fi facute acasa, adresandu-se diferitelor zone ale corpului, un film educativ despre echipamentul adecvat atunci cand se practica sportul si un scurt film prezentand noi sporturi (NEW SPORTS NEXT DOOR) - prezentate pe un DVD si pe YouTube

In perioada 7-11 mai, a avut loc la Burgas, in Bulgaria o activitate de invatare la care au participat elevi din toate scolile partenere. Elevele Misca Oana Madalina, Baesu Delia si Blaga Raluca, de la Colegiul Tehnic "Petru Poni" au prezentat un program de gimnastica colegilor din celellate tari si au participat la activitati sportive propuse de catre ceilalti parteneri ai proiectului. Monitorizarea activitatilor cu dispozitive tip Polar Loop care inregistreaza numarul de kilometri parcursi si caloriile consumate i-a motivat pe elevii care si-au propus sa parcurga, virtual, distanta dintre orasele in care se afla scolile partenere in proiect. In viitor, prin schimbul de bune practici, partenerii proiectului vor invata unul de celalalt cele mai bune modalitati de implementare a unui stil de viata sanatos.
Profesor Carmen Epure, Colegiul Tehnic "Petru Poni" Onesti


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu