Cauta
La doi pasi de alegerile pentru functia de presedinte a Romaniei14/11/2014


Suntem in pragul alegerilor pentru functia de presedinte a Romaniei, in confruntarea decisiva avand de ales intre candidatul Partidului Social Democrat, Victor Ponta si cel al Aliantei Crestin Liberale, Klaus Iohannis. Campania electorala din ultimele saptamani a stors multe picaturi de energie de la simpatizantii celor doi candidati ramasi in cursa, astfel ca cele doua dezbateri televizate la care Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au aflat fata in fata au generat numeroase comentarii. Dezbaterile au avut loc la posturile de televiziune Realitatea TV si B1, Klaus Iohannis evitand postul de televiziune Antena 3 (unde, printr-o pozitie obedienta pentru Victor Ponta, dupa marturia multor bloggeri "se servesc laxative pentru multi constipati"). Un bun analist politic, Vlad Zografi (cu un doctorat la Universitatea din Paris) remarca faptul ca la aceste dezbateri "prezenta umana a lui Victor Ponta a fost nula - asemeni unui un robot telefonic… In calculele lui (si ale echipei sale) Victor Ponta a pariat pe orbirea publicului in fata golaniilor si pe teleprezenta permanenta si logoreica - «vobeste gura fara el», cum se zice in popor… De partea cealalta, am vazut un barbat calm si politicos, cu o personalitate accentuata si in acelasi timp retinuta. Victor Ponta a apelat in permanenta la tertipuri golanesti - s-a bagat in vorba imediat ce se lasa tacerea, ba chiar si atunci cand Iohannis raspundea. A fost probabil sfatuit sa fie cat mai prezent in discutie, sa para ca el o conduce, sa dea incontinuu verdicte despre calitatile preopinentului… Pe de alta parte, Klaus Iohannis este un bun primar al Sibiului. Nu e vorba numai ca a reusit sa-si impuna orasul drept capitala culturala europeana, dar, vizitand Sibiul, am observat ca treburile merg bine dincolo de fatada, ca acolo s-a muncit temeinic, gospodareste, parca se respira un alt aer".
La prima dezbatere, in ciuda unei "logoree continue" a lui Victor Ponta, care "a contat" pentru multi dintre cei care il sustin, fara "sa despice in patru" sirul vorbelor sale, Klaus Iohannis a punctat mentionand ca "Uniunea Social Liberala - clamata mereu de Victor Ponta, ce si-o doreste «reanimata» impreuna cu Partidul Liberal Reformator, condus de Calin Popescu Tariceanu, alt «spargator» al unui climat firesc al vietii politice din Romania - s-a rupt pentru ca Partidul Social Democrat a vrut toata puterea si noi nu am fost de acord!" Aratand ca Victor Ponta este duplicitar in multe probleme iar guvernul pe care il conduce acesta este ineficient, nerealizand investitii si distrugand mii de locuri de munca Klaus Iohannis a declarat:"Eu vreau sa schimb felul in care se face politica in Romania, mai putine vorbe si mai multe fapte, mai putina galagie si mai multa aplecare asupra problemelor. Guvernul Ponta a dat bani la primarii «migratori», care au fost atrasi in PSD printr-o ordonanta ilegala, pentru a falsifica votul la alegerile prezidentiale. Acest guvern a introdus 36 de taxe si impozite noi iar acciza suplimentara la carburant face ca multi transportatori sa alimenteze in strainatate". Aproape de viata de zi cu zi si de greutatile si de lucrurile hilare cu care se confrunta oamenii datorita actualei politici "oarbe" la problemele adevarate ale cetatenilor Klaus Iohannis i-a reamintit replica lui Victor Ponta de la o intalnire cu romanii din Italia, cand i-a spus unui co-national al nostru:"daca veniti acasa, atunci pregatiti-va portofelele, pentru ca oamenii care mai lucreaza in tara vor fi in somaj!"

La concret


Cea de-a doua dezbatere televizata, de la postul de televiziune B 1, a fost mult mai incinsa, candidatul Aliantei Crestin Liberale, Klaus Iohannis prezentand lista a 38 de nume foarte cunoscute in Partidul Social Democrat care au mari probleme cu justitia si sunt feriti de "umbrela PSD", ce cauta sa prinda un moment propice pentru a duce in Parlament Legea Amnistiei. Desi defileaza cu peste 30 de "baroni locali", Victor Ponta nu a fost de acord cu propunerea lui Klaus Iohannis pentru convocarea Parlamentului Romaniei ca sa fie luata o decizie pentru ca instantele de judecata sa poata actiona impotriva acestora, sa fie ridicata imunitatea tuturor parlamentarilor acuzati de coruptie. "Pesedistii spun ca doresc stat de drept si la apelul meu sa se reuneasca Parlamentul Romaniei, au mentionat ca nu se poate. PSD nu doreste sa respinga Legea Amnistiei si vrea ca dupa alegeri sa o voteze si sa isi scoata coruptii din inchisori", a mentionat cu indignare candidatul Aliantei Crestin Liberale la functia de presedinte al Romaniei . In cadrul dezbaterilor din studiourile televiziunilor mentionate s-au purtat discutii aprinse asupra reducerii cotei de TVA, a stabilirii prioritatilor politicii externe . "Doresc ca pentru Romania lucrurile sa mearga mai bine, nu mai prost" a spus Klaus Iohannis referindu-se la regionalizare .
Dincolo de toate aceste discutii, la fapt concret putem observa ce a facut Victor Ponta pentru judetul Bacau. La cea mai recenta sedinta a Guvernului Romaniei, unde "a dat bani si in dreapta si in stanga" pentru cheltuielile legate de furnizarea agentului termic catre institutiile publice in aceasta iarna, judetului Bacau nu i s-a alocat nici un leu, fiind singurul din Moldova in aceasta situatie. Tot ca un lucru mai nou, Consiliul Judetean Bacau a luat cei 100 000 de lei prin care era vizat proiectul "Extindere si modernizare a Compartimentului Primire Urgente de la Spitalul Municipal Onesti", fapt ce a dus la pierderea acestei sume pe anul 2014, cauza fiind "ritmul lent de lucru al Primariei!"Onestenii, ce au privit cu mahnire grupurile "rosii" de social- democrati aflati pe strazile municipiului, ei impartind ca materiale electorale … calendare si chibrite (impreuna cu "celebra plasa cu PSD-ul!), au multe de reprosat acestui partid. "Toti din PSD au distrus municipiul Onesti. Unde este «Carom» (loc in care cateva zeci de angajati nu si- au primit salariul de mai multe luni de zile), Termo (aflata in aceeasi situatie), Rafo (unde cei care mai trec de poarta acestei firme nu stiu cand li se va spune ca vor fi disponibilizati, de ani de zile aici fiind scos tot din functiune)? Nu cumva PSD-ul le-a terminat pe toate?" - e strigatul unei onestence ajuns pe o retea de socializare. Pentru a cuprinde in intregul sau atmosfera care precede desfasurarea turului doi al alegerilor prezidentiale sunt de luat in seama si valul de demonstratii care au avut loc in mai multe orase din tara si din strainatate, acestea putand "recidiva", pentru exprimarea antipatiei fata de candidatul Aliantei UNPR - PSD la functia de presedinte a Romaniei.
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Yanis
#1 : 15/11/2014, 22:30
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/PLAGIAT+MIHAI+SORA+


IMAGINEA SAPTAMANII