Cauta
Liviu Dragnea aplica modelul Elena Udrea, iar PSD e noul PDL31/07/2014

BANI DE DRUMURI

Ministrul Dragnea are bani doar pentru primariile PSD din judetul Bacau. Programul National de Dezvoltare Locala a fost pesedizat si calca pe urmele Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii pedelizat de Elenei Udrea. 17 contracte de finantare pentru proiecte de infrastructura rutiera au fost semnate pana acum, anunta Consiliul Judetean Bacau, dintre care 15 sunt primarii PSD si cate o primarie PNL si PDL.

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si Consiliul Judetean Bacau au ochi doar pentru nevoile primariilor PSD din judetul Bacau. Asa se face ca, din cele 17 contracte de finantare semnate pana joi, 24 iulie, 15 sunt administratii conduse de primari PSD. Proiectele vizeaza investitii in infrastructura rutiera. Comunele care beneficiaza de aceste proiecte sunt Beresti Tazlau (PSD), Margineni (PSD), Solont (PDL), Strugari (PSD), Zemes (PSD), Colonesti (PSD), Gaiceana (PSD), Motoseni (PSD), Orbeni (PSD), Podu Turcului (PSD), Saucesti (PSD), Valea Seaca (PSD), Stefan cel Mare (PSD), Ungureni (PSD), Tamasi (PSD), Manastirea Casin (PSD), Magiresti (PNL).

Valoarea totala a contractelor de investitii semnate pana in acest moment este de aproape 85 milioane lei, din care suma alocata de la bugetul de stat in 2014 este de 3,7 milioane lei. Pana la sfarsitul lunii august se vor semna inca 33 contracte de finantare pentru proiecte legate de infrastructura rutiera. Acestea sunt finantate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si din bugetele locale prin Programul National de Dezvoltare Locala.

„Este vorba despre DC 200 in satul Enachesti cu legatura catre comuna Strugari, satul Iaz. Distanta pe care se vor executa lucrari este de 4,2 km. Valoarea proiectului este de aproximativ 6 milioane de lei, iar cofinantarea noastra pentru anul 2014 este de 380.000 lei,” declara Dumitru Tulpan, primarul comunei Beresti Tazlau. „Finantarea de la Guvern pe anul acesta este de 260.000 lei. Anul acesta se va realiza proiectarea si partea de licitatie. Daca nu vor fi constestatii, speram sa intram si in lucrare anul acesta.” Pe dinafara au fost lasate comunele cu primari PNL si PDL. Scenariul este mult prea bine intiparit in memoria primarilor, pentru a putea fi uitat atunci cand au loc alocari bugetare politice. Din nou, Gura Vaii a fost omisa de la finantare, in conditiile in care disperarea oamenilor a atins un nivel maxim. Acestia erau pregatiti sa protesteze in fata Consiliului Judetean. De la Revolutie, drumul principal din comuna Gura Vaii nu a mai cunoscut asfaltul.

In etapa a doua de semnare a contractelor de finantare ar urma, cu siguranta, si comune cu primari PC, aflati in alianta PSD - UNPR, precum Berzunti si Casin. „Este vorba despre o asfaltare usoara pe 5 km, cu o latime variabila intre 3,5 - 4 m, pe doua drumuri in cartierul Andresesti: str. Primaverii, 22 Decembrie; un drum satesc in Casin, varianta ocolitoare a satului, de 2,25 km. La Curita se asfalteaza mai multe drumuri secundare, aproximativ 1,06 km. Toate ulitele pe care vom interveni vor fi facute cap coada, nu pe bucatele. Ce incepem terminam, nu cu intrari asfaltate de 50 m. La finalizarea lucrarilor, mai mult de jumatate din drumurile din Curita sunt asfaltate,” explica Daniel Soroiu, primarul comunei Casin. Valoarea totala a proiectului este de 4,18 milioane lei, inclusiv TVA. Cofinantarea din partea Consiliului Local Casin reprezinta costurile cu studiile, respectiv 187.895 lei din bugetul local.
Marius Munteanu


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Lute
#1 : 31/07/2014, 07:37
Mooie Dragnea, mooie dr. Cretinetti, mooie PSD ! Sus PMP !
Ultima modificare: 04/08/2014, 18:03 - user  


IMAGINEA SAPTAMANII