Cauta
Lucruri imbucuratoare la PRO GREEN Onesti30/03/2017


Cand unii din marii colosi ai Onestiului (Rafo, Carom, CET, UTON) "au amutit", doar intreprinzatorii ce pun intreaga pasiune si cunoastere in tot ceea ce fac, se lupta pentru a mai misca lucrurile, in acest oras "batut" si de indiferenta autoritatilor publice ( fapt ce se vede in felul in care arata podul peste Trotus, la care bucati intregi ale unei balustrade stau sa cada, ori in furnizarea dupa program si la un pret exorbitant a apei potabile!)

Pentru ridicarea Onestiului din "amorteala" in care se afla lupta ing. Radu Marian Apostu, administratorul firmei "PRO-GREEN" este unul din oamenii devotati "pasiunii de o viata" pentru agricultura si pentru "toata imparatia verde", ce ne face viata mai frumoasa. Trecand "fruntariile tarii" aceasta firma onesteana se bucura de o mare pretuire in strainatate, astfel ca la 23 februarie administratorul Radu Marian Apostu a fost invitat la Bucuresti, unde Misiunea economica din cadrul Ambasadei Israelului a organizat un eveniment deosebit. Este vorba de "Romania - Israel DIY Retail Road Show", eveniment care a avut loc cu suportul Brico Retail .ro la Hotelul Sheraton din Bucuresti. Aici au fost prezentate cat mai detaliat importante categorii de produse, ce a avut loc in prezenta nemijlocita a unor producatori de renume din industrie. Astfel , administratorul firmei "PRO-GREEN" Onesti, ing. Radu Marian Apostu, a avut mai multe intalniri cu reprezentantii companiilor israeliene participante, un moment la fel de important fiind si participarea sa la o sesiune de networking - Welcome Dinner, care a avut loc la Marshal Garden, de pe Calea Dorobantilor din Bucuresti.

Despre participarea la acest eveniment si perspectivele ce se deschid in urma intalnirii de la Bucuresti Radu Marian Apostu ne-a declarat: "Fiind vizibil faptul ca firma PRO - GREEN s-a dezvoltat, avand relatii cu firme din mai multe tari (Polonia - cu care colaboram din anul 2010, Grecia, Serbia, Slovenia), am fost invitati la acest eveniment, la care au participat firme din Israel, ce cauta colaboratori. La Bucuresti am fost interesati ca sa vorbim cu reprezentanti ai firmelor ELGO si MAGNOR. Daca aceasta din urma este specializata pe produse ce folosesc ultrasunetele pentru combaterea rozatoarelor, firma ELGO este cea care are ca produs de fabricatie sistemele de irigatii (cu kit-uri ce pot fi folosite in micile gradini). La aceasta intalnire, care a avut discutii foarte fructuoase, a fost prezenta si ambasadoarea Israelului in Romania, doamna Tamas Samash. Speram ca discutiile avute la Bucuresti sa se materializeze, Israelul fiind pe partea de irigatii lideri mondiali!"

Demn de mentionat este faptul ca intalnirea organizata de Misiunea economica din cadrul Ambasadei Israelului, la care ing. Radu Marian Apostu a fost prezent la Bucuresti a fost urmata de o vizita in Slovenia (desfasurata la inceputul lunii martie). In cadrul acestei vizite cel care conduce societatea comerciala onesteana PRO GREEN a putut sa cunoasca hale de productie, ingrasamintele naturale si chimice, fertilizantii, substantele nutritive dar si produsele pentru desinsectie si deratizare folosite in aceasta tara. De asemenea vizita a cuprins si un schimb de experienta cu fermierii din Slovenia, ce au aratat in teren rezultatele muncii lor, pentru a fi promovate si in Romania produsele pe care ei le folosesc, in dorinta obtinerii unor performante agricole si in tara noastra. Fiind contactat pentru dezvoltarea schimburilor comerciale de firme din tarile in care a fost in schimb de experienta si pentru cresterea prestigiului firmei onestene ( Polonia, Slovenia, Italia - o noua intalnire cu firme din aceasta tara avand loc la Milano in zilele de 4-6 mai 2017), ing. Radu Marian Apostu ne-a marturisit ca "polonezii si slovenii au preturile cele mai bune pentru piata din Romania, in ceea ce priveste produsele folosite in agricultura dar si cele pentru gospodaria proprie si pentru gradina de langa casa. In aceste tari agricultura s-a dezvoltat foarte bine pentru ca fermierii au fost ajutati foarte mult de catre stat. Este de remarcat faptul ca in Polonia marile combinate industriale s-au privatizat si s-au dezvoltat foarte mult".

Mentionand mai multe lucruri despre firma onesteana PRO GREEN (ce a fost infiintata in 2001), ea este cunoscuta pe meleagurile bacauane si dincolo de hotarele judetului Bacau prin faptul are in Onesti un numar de trei magazine foarte cautate, cu vanzari en-gross si en-detail (acestea aflandu-se in zona Obor, la Piata Agroalimentara si in zona Garii). La aceste magazine se comercializeaza material saditor, seminte certificate, ingrasaminte, pesticide, unelte agricole, aparate de stropit, diverse utilaje dar si cazane de tuica (de o capacitate de la 34 litri la 200 litri), produse in Serbia! Firma se ocupa cu servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, cu amenajarea si intretinerea suprafetelor de gazon precum si cu irigatii rezidentiale. "Dorim ca sa facem si productie si vrem sa amenajam 1000 metri patrati de sera, in care 500 metri patrati sa fie in sistem ecologic si 500 metri patrati cu conditii obisnuite de solar", ne-a declarat ing. Radu Marian Apostu, care a mentionat si un lucru ce poate ca sa bucure mult pe cei aflati in campul muncii: "salariile angajatilor nostri au crescut cu pana la 50 la suta! Speram ca acestia sa fie multumiti si noi sa ajungem un etalon in domeniu!" Este de apreciat faptul ca ing. Radu Marian Apostu a subliniat un lucru ce ar putea aduce schimbari mediului de afaceri dar si climatului cotidian in care salariatii isi desfasoara activitatea: "Salariatii trebuie sa fie multumiti, pentru ca altfel nici nu poti cere mult de la ei!"
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII