Cauta
Mandri de Certificatul Cambridge28/09/2018

Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" din Onesti a gazduit vineri, 14 septembrie, festivitatea de acordare a Certificatului Cambridge catre elevii care au urmat cursurile la Centrul de Pregatire Cambridge, aflat la Scoala Gimnaziala "Emil Racovita" din municipiu. Clipele de bucurie traite la acest eveniment si intreaga desfasurare a festivitatii se pot inscrie sub motto-ul "Suntem elevi la Cambridge si suntem mandri!" Acest imbold vine in contextul in care festivitatea de acordare a Certificatelor Cambridge a fost prefatata de premierea castigatorilor unui concurs deosebit. Este vorba despre Concursul "My video holiday - Cambridge Onesti", la care participantii au realizat cate un filmulet, in care imaginile s-au derulat cu impresiile de vacanta insotite de … o prezentare in limba engleza! Premiile acestui concurs au fost:
* Marele premiu - Darius Ilie - examen KET gratuit in iunie 2019!
* Premiul 1 - Ana Stanciu, Gina Lescut - 75% reducere la examenul Movers
* Premiul al 2-lea - Maria Popovici, Diana Popovici (cea mai tanara participanta la concurs, ce a surprins vacanta sa la mare dar si centrul olaritului de la Horezu) - 50% reducere la examenul Movers
* Premiul al 3-lea - Denisa Ioana Tiploiu - 25% reducere la examenul Movers + Luca Seftiuc - 25% reducere la examenul KET
* Mentiuni - Yanis Radulescu (primul care a realizat "filmul vacantei" sale ) + Mihai Ignat + Alexandra Dragomir.

Urmarind mai multe cadre cu filmultele din concurs te bucuri sa vezi si sa apreciezi cu toata admiratia cum pentru tinerii invatacei (cu varste de doar 12-14 ani!), nu a fost greu ca sa surprinda "Piramidele Egiptului" si numeroase imagini de la muzeele din aceasta tara ori sa surprinda splendide peisaje din "Cazanele Dunarii", de pe litoralul Marii Negre, din vechi orase transilvane! Si si-au gasit loc in aceste filmulete si imaginile cu prietenii copilariei ori cele de la serbarea unor aniversari! Privitor la acest concurs este de apreciat nu numai pasiunea elevilor de a fi "prietenii" aparatelor de filmat dar si incurajarea data de profesoara Dana Gavrila, care "a pus in miscare" toata aceasta dorinta de intrecere - de a face lucruri mari! Ea si-a exprimat speranta ca la viitoarea editie a acestui concurs sa fie cat mai multi participanti.

Al doilea moment al festivitatii de acordare a Certificatelor Cambridge a fost cel al premierii… fidelitatii fata de Centrul de Pregatire Cambridge, de la Scoala Gimnaziala "Emil Racovita. Astfel, au fost premiati elevii ce au sustinut examenele Cambridge aici (Yanis Radulescu fiind la cel de-al treilea examen) dar si parintii care si-au incurajat copiii sa se bucure de avantajele ce le ofera aceasta oportunitate. Un suras cald, de bucurie a stralucit pe chipul parintilor care au avut prezenti cate doi copii la aceste examene!

Facand "o radiografie" a festivitatii de la Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" profesoara Dana Gavrila, coordonator al Centrului de Pregatire Cambridge, ne-a declarat: "Anul acesta (al 3-lea), au sustinut examene un numar de 55 de elevi provenind de la toate scolile din Onesti, doua licee( Colegiul National Grigore Moisil si de la Colegiul National Dimitrie Cantemir), precum si de la alte scoli gimnaziale din Oituz, Casin si Targu Ocna. Nivelurile au fost : STARTERS, MOVERS (A1), FLYERS(A2), KET(A2), PET(B1) si CAE(C1). Asiguram pe toata lumea ca examenele se desfasoara INTOTDEAUNA in cele mai bune conditii, respectand standardele internationale in domeniu. Examenele YLE pentru copii (Starters, Movers si Flyers) se sustin pe hartie, iar celelalte intotdeauna pe computer. Certificatele obtinute la Centrul nostru sunt la fel de adevarate, sigure si valabile ca acelea livrate de alt centru de examene, cum ar fi British Council. Testele de Listening se fac direct pe computer, fiecare elev folosind casti individuale. Singura diferenta este pretul, mai mic in cazul nostru. De exemplu, anul acesta examenul KET-A2 computer-based a costat 350 lei la Eurolingva, iar in alte centre, 405 lei (sau 385 lei paper-based). Examenul PET-B1 a fost 450 lei, in loc de 530 (sau 480 lei paper-based). Examenul CAE-C1 a costat 490 lei in loc de 700 (sau 650 lei paper-based). Examenele YLE pentru copii au fost 250, 260 si 270 lei, in loc de 305 lei. Invitam pe toate persoanele interesate de pretestari, cursuri si examene sa se intereseze direct la coordonator (profesor Dana Gavrila) si pe pagina de FB Centru Pregatire Cambridge Onesti), apoi sa solicite si sa verifice informatiile de care au nevoie din mai multe surse demne de incredere, cum ar fi persoane care au avut si au contact cu noi".

Cu dorinta ca sa fie cat mai cunoscuta activitatea acestui centru, pentru ca "daca nu spui adevarul risti sa ramai ingropat sub gunoaie" prof. Dana Gavrila a mai mentionat: "Stirile false lansate de cateva persoane rau-intentionate, dezinformate si neprofesioniste au tinut departe multi elevi si parinti interesati de pretestarile si examenele organizate de catre Centrul nostru. Multi dintre elevi au fost directionati catre centre din orase indepartate (Iasi, Bucuresti) din motive neonorabile pe care nu le vom comenta. Dorim mult succes tuturor colaboratorilor, elevilor si parintilor! Elevii nostri merita sansa la informare corecta. Ei au tot dreptul sa aiba si sa foloseasca Centrul lor Cambridge acasa la Onesti. Centrul nostru de examen este Eurolingva Examinations Centre, cu sediul in Oradea". Ea a aratat ca la acest centru se fac peste 30 de pretestari in fiecare luna, aici putandu-se adresa elevi de toate varstele. Este de remarcat si "dinamica" Centrului de Pregatire Cambridge Onesti, aici in primul an fiind 16 elevi ce au obtinut Certificatul Cambridge pentru ca in cel de-al doilea an sa fie 33 elevi si acum - 55 elevi. Mentionam ca pe niveluri in cel de-al treilea an au fost: 8 elevi la STARTERS, 11 elevi la MOVERS (A1), 15 la FLYERS (A2) si 11 elevi la KET(A2). La nivelul PET(B1) au obtinut Certificat Cambridge 8 elevi iar la nivelul CAE(C1) - 2 elevi. Ei au fost felicitati cu deosebita caldura, numeroase aplauze "insotind" fotografia finala.

Si o veste de "ultima ora" de la Centrul de Pregatire Cambridge din Onesti: "Va asteptam la pretestarile Cambridge de inceput de an scolar ! Niveluri de studiu A2, B1, B2, C1 / Computer-based Pretestarile vor avea loc vineri 5 octombrie 2018 la Centrul de Pregatire Cambridge, cu sediul la Scoala Gimnaziala "Emil Racovita" , la ora 15.30. Poate participa orice elev indiferent de scoala de provenienta si domiciliu. Inscrierile se fac in perioada 19-30 septembrie 2018 pe pagina de FB sau la numarul de telefon 0740.65.86.17"
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII