Cauta
O finala a tenacitatii27/11/2017

Acum cand "s-au estompat" amintirile cu stadionul MECON, luat cu asalt de spectatori, in teren fiind echipele Diviziei Nationale (A), cu care lupta FC Onesti - ca sa nu mai vorbim de vremurile in care alte echipe din localitate (Energia, CSM Borzesti), au tinut aprinsa dragostea pentru jocul cu balonul rotund, fotbalul onestean este prezent doar in disputa darza a liceenilor! Faza pe municipiul Onesti a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar au adus fata in fata echipele Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" si a Colegiului National "Grigore Moisil", care in lupta pentru obtinerea primului loc, au oferit un spectacol fotbalistic fascinant si plin de surprize. Meciul s-a desfasurat pe terenul de la Baza sportiva a municipiului Onesti, unde echipa Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" a fost incurajata de o galerie frenetica. Este de mentionat ca aceasta finala a avut loc intre castigatoarele celor doua grupe in care au evoluat echipele de fotbal ale liceelor si colegiilor onestene. Echipa Colegiului National "Grigore Moisil" a avut un parcurs greu, cu meciuri foarte puternice, pana a ajunge la aceasta finala, dupa ce a intrecut echipele Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi", a Colegiului National "Dimitrie Cantemir" si a Liceului Teologic "Fericitul Ieremia". Fotbalistii de la Colegiul Sportiv "Nadia Comaneci" au facut parte dintr- o grupa in care a avut ca adversari pe cei de la Colegiul Tehnic "Petru Poni" si de la Liceul Tehnologic.

Finala pentru obtinerea primului loc s-a desfasurat o vreme rece, mohorata, de toamna si in prima repriza a adus echipei coordonate de prof. Maria Stanciu (a Colegiului National "Grigore Moisil" ) doua frumoase goluri, care au fost inscrise de Alexandru Cosa si de Dominic Nicolau. "Moisilistii" s-au aflat in atac dar nu au mai reusit sa inscrie, "momentul psihologic" al meciului fiind dat de neacordarea-de catre brigada de arbitri, a unei lovituri de la 7 metri, la un fault clar in careul advers! Pe fondul unor noi ratari ale echipei Colegiului National "Grigore Moisil" fotbalistii de la Colegiul Sportiv "Nadia Comaneci" reduc din diferenta, scorul primei reprize fiind 2-1. A doua parte a acestui meci "a suras" echipei Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci"(pregatita de profesorii Bucur Catalin si Tantaru Gheorghita Florin), care, dupa doua ratari ale "moisilistilor" au egalat pe contraatac si au reusit ca sa se desprinda in invingatori prin alte doua reusite. Este de notat faptul ca aceasta echipa a avut coordonator de joc pe Iurie Bobea (care a inscris doua goluri) iar efortul jucatorilor de la Colegiul National "Grigore Moisil" de a inscrie din nou in finalul meciului, nu s-a materializat pe tabela de marcaj.

Echipa Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" din Onesti (pregatita de prof. Bucur Catalin si Tantaru Gheorghita Florin), a avut in teren jucatorii: Lenghen Luca (autor a doua goluri), Serian Florin, Ripanu George Iulian, Marcu Eusebiu-George, Bustihan Stefan-Razvan, Danculea Nicusor Ioan, Bobea Iurie, Olteanu Cosmin-Claudiu, Avadani Adonis-Ionut, Mihed Denis, Olteanu Andrei-Sorin, Rusu Vladut-Nicusor si Schiopu Marian.

Echipa Colegiului National "Grigore Moisil" (indrumata de prof. Maria Stanciu, ce pune mult suflet in participarea elevilor la competitiile sportive), a fost formata din: Croitoru Vlad, Moraru Mihai , Maxim Silviu Ionut, Cosa Alexandru, Mihai Andrei Valentin, Nicolau Dominic, Ciobanu Razvan, Circiu Mihnea Teodor, Bardan Claudiu, Lucaci Felix, Vitan Augustin, Ciobanu Razvan, Gherasim Dragos, Neagu Stefan, Petrone Andrei si Luca Dragos. Este de evidentiat faptul ca la Colegiul National "Grigore Moisil" la obtinerea unor performante sportive stralucite trudeste si prof. Ana Maria Chelaru alaturi de prof. Maria Stanciu, acest colegiu inregistrand in ultimii ani cele mai multe rezultate de prestigiu din municipiul Onesti in domeniul sportului. Daca echipa Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" va reprezenta municipiul Onesti la Faza judeteana a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar, cea de la Colegiul National "Grigore Moisil" va sustine mai multe meciuri in cadrul unui campionat in care mai are ca adversare echipele Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" si de la Scoala Nationala de Pregatire a Ageniilor de Penitenciare Targu Ocna.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
un microbist de sport
#1 : 29/11/2017, 19:00
Mă simt obligat să informez cititorii acestei pagini, microbiști sau nu, cunoscători sau nu ai fenomenului fotbal, că Asoc.Sportivă Energia nu a putut fi în nici- un clasament înaintea Clubului Sportiv Muncitoresc Borzești. Nu suport să văd (în articol) că Energia este în fața CSM-ului. Acest club, ce a avut în componență (zi de zi, an de an) în jur de 500 de sportivi,era cotat la nivel internațional.


IMAGINEA SAPTAMANII