Cauta
O fotografie de vara…03/08/2017


Desi arata situatia concreta, o fotografie cu mizeria dintr-o intersectie a unui cartier al municipiului, postata pe o retea de socializare de Elena Pascu Apavaloaie (consilier local al Partidului National Liberal in Consiliul Local Onesti), a trezit numeroase comentarii! "Cam asa arata o parte din Onestiul nostru. Mizerie, caini vagabonzi, tigani la tot pasul. A cui sa fie vina??? A autoritatilor sau a noastra? Cred ca ar trebui sa ne-o asumam cu totii si sa constientizam ca asta este directia spre care ne indreptam. Oameni needucati, autoritati incompetente sau neputincioase si raul e gata facut. Asa ca, ce sa mai spun; cei care aveti copii, stimulati-i sa invete, educati-i si deschideti-le calea catre occident!" - acestea sunt cuvintele Elenei Pascu Apavaloaie, (care exprima si ele adevarul), ce insotesc fotografia… Si cate comentarii "au curs", fiecare cautand sa spuna cate un lucru de luat in seama! "Asta-i neamul! N-ai ce-i face! De la autoritati pleaca totul, pentru ca daca s-ar pune camere video, nu ar mai fi gunoiul acesta!" este de parere un onestean. Si cu cateva intrebari vine un alt raspuns: "Autoritati incompetente? Da! Dar neputincioase, de ce? Ce-i mai impiedica acum ca doar au toata puterea si la nivel local si la nivel judetean si la nivel de tara ? Sau..aaa..da...greaua mostenire! Anul trecut trambitau peste tot ca nu pot face mai nimic din cauza tehnocratilor. Acum ce- i mai opreste? Cat despre educatie...cetateanul roman nu poate fi educat cu vorba buna si mangaiere pe crestetul capului. Sunt legi care sanctioneaza...de ce nu sunt aplicate? Pentru ce ii platim pe indivizii aia sa faca legi daca ele nu sunt aplicate....stau si ma intreb?" Apare si "vocea patriotului local" si … independent , care mentioneaza: "Tot dam vina pe autoritati dar nu ne gandim sa starpim raul de la radacina. A aruncat primaria cumva gunoiul acolo? Abandoneaza cumva primaria caini pe strada?" Si, imediat primeste raspunsul: "Dam vina pe autoritati pentru ca ei trebuie sa gaseasca solutii, sa sanctioneze... Noi, cetatenii avem obligatia sa sesizam. Nu traim in evul mediu sa ne facem singuri dreptate!"

Cu o privire spre… cateii din fotografie vine si un alt comentariu:" Autoritàtile sunt obligate sà facà multe campanii de sterilizare gratuita, asa se va rezolva problema animalelor abandonate . Nu costa mult , poate mai putin decat se crede... Ca-i greu sa punem creierul la muncà , asta-i alta treaba! «Pestele se-mpute de la cap», tocmai la asta ma refer, ca nu se doreste rezolvarea problemelor , ca doar n-o fi… un capat de tara, sa nu mai vedem pui suferinzi de foame peste tot si orasul este mai curat !" Si ce aflam? "In campania electorala dl actual primar se lauda ca vom avea la Onesti un adapost conform standardelor europene si vor fi sterilizati cate 30 de caini pe zi, ca ma si apucase mila de saracu dl doctor veterinar, ca n-o sa aiba timp nici macar o cafea sa bea! Nu s- a sterilizat pana acum (intr- un an) NICI MACAR UN SINGUR CATEL! Noroc cu voluntarii care se implica, fac campanii de sterilizare... dar e o picatura intr-un ocean!"

Concluziile sunt mentionate de Elena Pascu Apavaloaie: "Este un sistem corupt, birocratic si incompetent. Ala care capuseaza toata tara asta. Iesirea de sub comunism si-a pus amprenta, pare-se, in mod negativ asupra multora dintre noi Sunt de aceeasi parere. Nu se poate disciplina aceasta natie decat prin coercitie. Iar la noi, aceasta notiune e valabila doar pentru cei care muncesc din greu si sunt constransi sa plateasca taxe si impozite pentru a supravietui. Pe noi ne pot constrange. Pe restul, fara scoala, fara educatie... nu le e teama de nimic. Nu are cine sa ii verifice. Vedem cum s-a transformat si munca in folosul comunitatii intr-o institutie care exista doar in Codul penal pentru ca nu sunt in stare autoritatile sa o implementeze".
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII