Cauta
O vara plina de competitii pentru atletii de la CSM Onesti14/07/2017


In plina vara, cand temperaturile sunt din ce in ce mai ridicate de la o zi la alta, atletii de la CSM Onesti se pregatesc sa participe la numeroase competetii internationale. Dupa cum ne-a declarat prof. Dorin Aradavoaicei, consilier de imagine al CSM Onesti, "acest lucru se datoreaza considerentului ca un numar tot mai mare de sportivi abordeaza atat campionatele europene cat si cele mondiale, in perspectiva apropierii de performanta. Anul 2017 este primul an olimpic pentru Tokyo 2020, astfel ca comporta «un tantar» numerous de intreceri sportive. Prima competetie la care se vor afla la start si atleti onesteni este Festivalul Olimpic a Tinerilor Europei unde Bianca Toader, Andreea Dinu, Gerald Tudorache si {tefania Camin (nascutI in anii 2001 - 2002), concureaza la probele de sprint si sarituri, pentru a face parte din echipa Romaniei. Pentru Campionatele Mondiale de Atletism (juniori II), care au loc intre 12-16 iulie la Nairobi (in Africa de Sud) sunt selectionati atletii Diana Ion (la saritura in lungime si la triplu salt), Alin Anton, Alexandru Iconaru (ambii, la 110 m garduri), Andreea Caracuda (la 100 m garduri), Cosmin Pichiu (200 m), Bogdan Prepelita(saritura cu prajina), Eugen Alexandrescu (aruncarea greutatii), Ioana Stirbu (saritura in inaltime). Un alt grup de atleti onesteni, format din Andreea Teodorescu, Elena Mitrea, Gabriel Bitang, Stefan Florian si Tudor Petrisor, vor fi prezenti in zilele de 20 - 23 iulie la Campionatele Europene (juniori I) la Grosseto (Italia). Obiectivul cel mai important din aceasta vara este participarea si obtinerea mai multor medalii la Campionatele Europene de Tineret (U - 23) de la Bytgszks (Polonia). In ultimii ani la aceasta competitie CSM Onesti a adunat mai multe medalii si isi doreste sa confirme ascensiunea atletismului onestean. La aceasta intrecere sportivea vor concura Andreea Panturoiu (la triplu salt si saritura in lungime), Andrei Melnicescu (la 100 m si 4X400 m stafeta), Valentin Tanase, Mihaela Puscasu (20 km mars), Ana Maria Tudor (la heptatlon) si Mara Iftene (la 5000 m). Reprezentantii atletismului onestean fac parte, fiind selectionati in echipa Romaniei si la Campionatele Europene de probe combinate ( din Spania) dar si la Campionatele Europene pe echipe de la Vaasa (Finlanda). Astfel, Andrei Melnicescu, Andreea Panturoiu, Alexandru Terpezan vor incerca sa aduca echipa Romaniei in esalonul superior. Toate aceste competetii vor fi finalizate cu Campionatele Mondiale in aer liber, ce se vor desfasura la Londra intre 4 si 13 august".

Atletii onesteni, ce incearca sa adune puncte pentru a invinge adversarul devenit "traditional" - Steaua Bucuresti, vor mai fi prezenti la Jocurile Universitare de Vara (care vor avea loc in zilele de 20 - 25 august la Taipae, in China), la "Deca Nations (o competitie ce va fi gazduita de orasul francez Angers - Franta). Calendarul competetional estival al atletilor de la CSM Onesti "este presarat" si cu Campionatul Balcanic de Seniori (de la Novi Sad), Balcaniadele de atletism pentru junior I (de la Pitesti) si juniori II (de la Istanbul).

In asteptarea obtinerii unor rezultate pe masura la aceste competitii internationale atletii de la CSM Onesti (director, prof. Ingrid Istrate) s-au remarcat si in competitiile nationale. O adevarata "panoplie" cu performante a fost cucerita la Pitesti, in cadrul Campionatelor Nationale de Atletism (Juniori II). La saritura in lungime Diana Ana Maria Ion a cucerit primul loc cu 5.82 m, cu aproape 40 cm mai mult decat ocupanta locului 2 (o sportiva din Turnu Magurele care a sarit 5.43 m), dovedind astfel ca este o lidera incontestabila a acestei probe. Un rezultat tot "de primul loc" a inregistrat Diana Ana Maria Ion si la triplu salt (13.07 m fata de 12.33 cat a reusit galateanca Ioana Zorila, clasata pe locul 2). Pe podiumul primului loc au urcat Ioana Sabina Stirbu (la saritura in inaltime, cu 1.66 m), Alexandru Ionut Iconaru (la 110 m garduri, cu timpul de 13.51 secunde), Alin Ionut Anton (la 400 m garduri, cu timpul de 56,80 secunde), Cosmin Andrei Pichiu (in probele de 100 m si 200 m) si Andra Elena Botez (la 5000 m cu timpul de 24 minute 29 secunde si 24 zecimi). "Stafeta" de la CSM Onesti s-a clasat pe primul loc atat la feminin (cu Andreea Mihaela Caracuda, Andreea Dinu, Bianca Elena Toader si Stefania Camin,, ce a intrecut pe cea a LPS Focsani) dar si la masculin. Astfel, Alin Anton, Cosmin Pichiu, Alexandru Iconaru si Marius Tone s-au impus in fata sportivilor de la LPS Braila. S-au mai evidentiat la recentele intreceri sportive la care au participat Andreea Caracuda (locul 2 la 100 m garduri), Alin Anton (locul 2 la 110 m garduri), Alexandru Iconaru (locul 2 la 200 m) si Eugen Mihai Alexandrescu (la aruncarea greutatii). Mentionam ca intrecerile au avut loc pe Stadionul "Nicolae Dobrin" din Pitesti, unde s-au mai desfasurat cateva competitii nationale asupra carora vom reveni.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII