Cauta
Onestiul are o noua sala de sport23/01/2017


"Peisajul sportiv" al Onestiului s-a imbogatit recent cu o noua sala de sport. Ea se afla la intrarea dinspre Bacau in municipiul Onesti, avand in preajma maretia dealului Perchiu. Aceasta sala se constituie ca o realizare inedita nu numai pentru municipiul de pe Trotus ci pentru intreaga zona a Moldovei , fiind o constructie impozanta realizata de o familie mare iubitoare a sportului - Dan si Luminita Damaschin, impreuna cu fii lor Delia si Gabriel. "Suntem bucurosi ca in frumoasele zile ce se incadreaza in mijlocul sarbatorilor de iarna, am intalnit cateva momente pentru a binecuvanta stradania familiei Damaschin", a marturisit parintele inspector Constantin Alupei, de la Protoieria Onesti la inaugurarea salii, eveniment la care a fost celebrata si o slujba religioasa de sfintire. Parintele inspector Constantin Alupei, de la Protoieria Onesti, prieten drag al familiei Damaschin, a mai mentionat:"Menirea acestei sali de sport este pentru sanatate, pentru revigorare, aici fiind locul unde intalnesti «mens sana in corpore sano» («o minte sanatoasa intr-un corp sanatos»). La aceasta sala de practicare a activitatilor sportive toti cei care vor veni aici vor castiga «cununa de invingator» a frumusetii vietii si a sportului". Odata cu savarsirea slujbei de sfintire parintele inspector Constantin Alupei a daruit familiei Damaschin o icoana ce infatiseaza pe Mantuitorul Iisus Hristos, sa fie ocrotitor al acestei sali impozante.

La inaugurarea noii sali de sport, care a avut loc intr-o autentica zi de iarna din care nu a lipsit zapada, au fost prezenti numerosi iubitori ai sportului din municipiu, in special tenismeni cunoscuti ai Onestiului, pentru care dragostea fata de "sportul alb" nu cunoaste nici un obstacol! Astfel, au fost prezenti Costel Coman, Adrian Danca, Vasile Berdila, Adrian Pletea, Dima Samson, Ion Ciobotaru, Dumitru Palaghita, , Remus Balcanu, Romica Grigoras, alaturi fiind si personalitati onestene cu sufletul larg deschis catre sport - inginerii Stefan Redea si Tudor Gaureanu precum si fostul director general al Clubului Sportiv Municipal Onesti, Eugen Eftimiu. Grupul celor prezenti a crescut cu alti iubitori ai sportului si a lucrurilor si obiectivelor implinite, cu totii facand ca bucuria membrilor familiei Damaschin sa fie si mai mare si mai frumoasa. Cu satisfactia deosebita data de implinirea unui vis Dan Damaschin ne-a declarat ca "aceasta constructie cuprinde o sala de jocuri (fiind ideala pentru disputarea meciurilor de tenis, handbal, baschet si minifotbal) , o sala de fitness (ce este dotata cu 40 de aparate) si una pentru aerobic. Noua sala de sport (care a si intrat in circuitul competitiilor sportive prin organizarea "Cupei Unirii" la tenis), are o suprafata de 1240 metri patrati si beneficiaza de un sistem modern de iluminat, cu reflectoare conform standardelor actuale. La aceasta sala sunt urmarite si celelalte conditii benefice pentru practicarea sportului (cum este si umiditatea) iar pe suprafata de teren saritura mingiei este comparabila celei de la terenurile acoperite din Franta, de la «Roland Garros», pe care se desfasoara unul din cele mai importante turnee de tenis din lume". Dan Damaschin ne-a mai declarat ca a construit aceasta sala "dintr-o vointa foarte mare, fiind o necesitate pentru municipiul Onesti unde salile de sport sunt de dimensiuni mai mici si pentru jocul de tenis nu sunt adecvate. Iubitorii tenisului eram nevoiti ca sa mergem la Targu Ocna ori la Slanic Moldova dar acum putem sa ne bucuram de aceasta sala, ce este foarte necesara in municipiul Onesti".
Mentionam ca familia Damaschin, ce a construit aceasta sala intr-un an si jumatate si care invita acum cu mare drag onestenii la miscare, este una dintre cele mai mari iubitoare a tenisului de camp din Onesti. Daca Dan Damaschin se numara printre tenismenii onesteni care au participat la numeroase intreceri sportive de la categoria "veterani", fiica sa, Delia s-a clasat pe primele locuri la mai multe competitii de tenis, la feminin, in intrecerile de la nivel national, fiind si campioana nationala. Demn de notat este faptul ca programarile pentru a fi prezenti la salile de fitness si de jocuri (tenis, handbal, baschet, volei) ale noii constructii se fac la seful statiei PECO "Delia si Gabi" (aflata la circa 20 m distanta), aici onestenii putand sa se bucure din plin de satisfactiile sportului!
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII