Cauta
Optimism si sperante in alinarea suferintei10/05/2015


Sarbatorile Primaverii au adus o mica mangaiere in sufletul elevei Diana Elena I. din satul Curita, comuna Casin, care in iarna acestui an dupa o zi la sanius, lovindu-se de un copac, s-a ales cu probleme de sanatate, ea deplasandu-se acum cu ajutorul unui scaun cu rotile. Pentru ea, cadrele didactice si elevii de la Scoala Gimnaziala "Invatator N. Paslaru", alaturi fiind si autoritatile locale, au organizat un frumos spectacol de caritate, daruindu-i pentru aceste clipe grele seninatatea si optimismul de care are nevoie, impreuna cu dulciuri si un modest sprijin material, necesare pentru inceperea unor tratamente medicale la Sanatoriul de la Techirghiol.

Spectacolul ce a avut loc pe scena Caminului Cultural Casin a debutat cu prezentarea, de catre elevii scolii din localitate a unei sezatori literare (din care nu au lipsit "nazdraveniile" lui Ion Creanga). Ei au recitat si poezii de primavara din creatia scriitorilor Anton Pann, George Toparceanu si Elena Farago, aducand pe scena si mai multe snoave populare despre durere (implorand ca pe aceasta "s-o arda focul", in aceste zile deseori fiind cazuri cand "dureri mai rare si mai dese / lovesc… si-n functie de interese!) Spre bucuria Elenei Diana, colegii sai de scoala s-au intrecut "a mestesugi" cuvinte care se repeta ("tot am zis c-am zis, ca vom zice… nici n-am zis, nici n-oi mai zice!") iar un grup vocal a interpretat doua melodii populare specifice zonei vaii Casinului, cantand ca intr-un singur glas "hora noastra o iubim si cu ea ne veselim!".

In final, cu un deosebit talent actoricesc Livia Scorbura si Razvan Dragoi au fost eroii scenetei teatrale "Noaptea la veverite". Intregul program artistic, pregatit de cadrele didactice Georgeta Mihalcea, Cristiana Mirica si Olga Misu, a fost aplaudat cu generozitate de catre spectatori si i-a placut foarte mult si Dianei Elena I., prezenta langa scena, in preajma sa fiind "un copil iepuras" al Sarbatorilor de Pasti. Daca elevii Scolii Gimnaziale Casin au tinut ca sa participe la acest spectacol de caritate in costume populare traditionale, pentru a aduce o bucurie din suflet colegei lor Diana Elena I., aceasta a fost incantata de toate darurile primite, promitand tuturor ca va lupta ca sa se faca bine. Mentionam ca pentru a alina durerea Dianei Elena I. s-au implicat autoritatile locale, agentii economici si parohiile din comuna iar cei care doresc sa vina in sprijinul acestei eleve din clasa a VI a, pentru a-i mangaia sufletul si durerea se pot adresa la Primaria Casin si la Scoala Gimnaziala "Invatator N. Paslaru" din localitate. Mentionam ca suferinta Dianei Elena I. are diagnosticul "paraplegie flasca" si se pot face donatii in contul deschis la CEC: RO64CECEBC0308RON0910722. Elena Diana I. va continua procedurile de recuperare de la Techirghiol si in luna iunie, pe timpul a trei saptamani si orice sprijin este binevenit.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Lailatul
#1 : 13/06/2015, 10:38
Super inmorfative writing; keep it up.


IMAGINEA SAPTAMANII