Cauta
Partenerii europeni ai Proiectului Erasmus Plus «Made by Two Hands» in vizita la Scoala Gimnaziala nr. 1 Onesti04/05/2017


In perioada 3-7 aprilie 2017, Scoala Gimnaziala nr. 1 din Onesti si-a deschis portile pentru desfasurarea celei de-a cincea dintre mobilitatile proiectului Erasmus Plus "Made by Two Hands". Proiectul, aflat in al doilea an al desfasurarii sale, se bucura de participarea unui numar de 17 profesori si 18 elevi din: Polonia, Italia, Grecia, Turcia si Suedia.

In prima zi, echipele de elevi si profesori din tarile amintite au fost asteptate cu multa caldura si nerabdare la Scoala Gimnaziala nr. 1. "Maestrul de ceremonii", profesor Cristina Chirculescu, a deschis reuniunea si s-au facut prezentarile. Oaspetii au fost intampinati de colectivul de cadre didactice prezente in scoala, dar si de cativa copii imbracati in costume populare, care le-au oferit paine si sare, conform traditiei. In aceeasi zi, dupa vizitarea Scolii si a Gradinitei, a urmat un spectacol de bun-venit, care a avut loc la Biblioteca Municipala "Radu Rosetti". Copiii, indrumati de dascalii lor, au reusit sa creeze momente de neuitat, facand seara cu adevarat magica si primind felicitari din partea tuturor spectatorilor: profesori, parinti, colegi. Oaspetii si-au exprimat admiratia fata de copiii Scolii Gimnaziale nr. 1, care au demonstrat inca o data, ca iubesc invatatura , muzica si dansul deopotriva. Seara s-a incheiat cu o cina festiva organizata de gazde la restaurantul "First Class".

Marti, respectiv 4 aprilie, participantii proiectului au vizitat Fabrica de biscuiti Croco si Laboratorul de patiserie "Serban". In laboratorul de patiserie, copiii au aflat care este secretul delicioaselor prajituri. O zi cu adevarat memorabila a fost cea de miercuri 5 aprilie, cand a fost organizata o excursie la Brasov si la Castelul Bran. Oaspetii nostri au experimentat istoria, mitul si magia unui loc minunat, cum este Castelul Bran. Locurile vizitate si intalnirile cu mestesugari autentici au contribuit la familiarizarea copiilor cu mestesuguri traditionale romanesti .

In zilele urmatoare, in cadrul acestei mobilitati de la Onesti, s-au desfasurat vizite la Fabrica de bere "Albrau", la Tipografia "Magic Print", la Fabrica de sticla si la Sala de gimnastica "Nadia Comaneci". Deosebit de atractiv a fost atelierul de quilling, desfasurat in scoala. Acest atelier, ca si cele de cusaturi traditionale, origami si decoratiuni cu oua de Paste, au pus in valoare creativitatea, imaginatia si indemanarea atat a profesorilor, cat si a elevilor. Momentul care a incununat dupa-amiaza zilei de 7 aprilie, ultima zi din mobilitate, a fost cel de ramas-bun care a fost si cel mai greu, mai ales pentru elevii care au legat prietenii pe parcursul acestui proiect. Copiii participanti din Italia, Polonia si Suedia s-au bucurat de ospitalitatea romaneasca aratata de elevii nostri: Andreas Iliopolos (cl. VI C), Mantu Ioana, Simionica Amalia, Serban Matei (cl. VI D), Andries Andrei (cl. VII A), Asavei Andrei, Avram Rares, Neghina Catalina, Potirca Tudor, Serban Luca, Tihoc Maria, Unguru Carina (cl. VII B), Ciubotaru Ilinca, Ana Maria Botezatu (VII D) si Bontas Sandra (cl. VIII C).

Activitatile proiectului s-au derulat foarte bine prin implicarea cadrelor didactice: Zaharia Dan si Orindaru Maria - directori ai Scolii Gimnaziale Nr. 1, Melinte Mihaela, Calin Gabriela, Nadejde Delia, Colimis Maricica, Ursachi Carmen, Aivanesei Cristina, Abaza Irina, Bolocan Mihaela, Vladut Elena, Munteanu Iulian, Sburlan Corneliu, Sbircea Gheorghe - profesori ai acestei scoli si Ionescu Mirela-bibliotecar la aceeasi institutie scolara. Reusita acestei intalniri de la Onesti a demonstrat ca elevii si dascalii implicati in proiect au depasit barierele de limba, educatie, participand activ la toate activitatile.Vizita la Scoala Gimnaziala nr. 1 a fost apreciata la modul superlativ, partenerii fiind impresionati de organizarea activitatilor, de promovarea traditiilor, de colaborarea dintre scoala si institutiile locale, dar mai ales de ospitalitatea gazdelor.

DORINTA DE A CONSTRUI IMPREUNA, DE A PATRUNDE PE NOI TERITORII ALE CULTURII SI CIVILIZATIEI EUROPENE A INVINS!

Coordonator prof. Cristina Chirculescu si prof. Cristina Aivanesei


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
musat doina
#1 : 13/05/2017, 19:22
FELICITARI pentru initiativa si pentru munca pe care o desfasurati. Sunteti un exemplu pentru toate scolile, pentru toate comunitatile si familiile noastre. Eu, MUSAT DOINA, prof. pensionabil la LICEUL AGRICOL SMEENI, jud. BUZAU, organizez in 10 unie 2017 SIMPOZIONUL NATIONA DE TRADITII POPULARE ROMANESTI ADELA PETRE si as fi incantata daca s-ar putea sa ne trimiteti ceva materis despre proiect si despre rezultatele obtinute pana acum. Pot fi contactata la tel. 0722282171 sau 0238535062. MULTE REALIZARI VA DORIM SA AVETI SI DE ACUM INAINTE. TOATA STIMA PENTRU OAMENI CA DUMNEAVOASTRA!!!!!!!!!!!!\


IMAGINEA SAPTAMANII