Cauta
Patru sectii ale Spitalului Municipal Onesti au fost renovate si date in folosinta20/04/2018

Spitalul Municipal "Sfantul Ierarh Doctor Luca" din Onesti a cunoscut in ziua de 5 aprilie reverberatia clipelor de implinire la darea in folosinta, dupa efectuarea unor ample lucrari de renovare, a sectiilor Medicina Interna, Neurologie, ORL si Oftalmologie. La acest eveniment au fost prezenti parlamentarii Dragos Benea si Ionel Floroiu, Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onesti, dr. Oana Secara, managerul spitalului onestean. De asemenea, alaturi de reprezentanti ai institutiilor sanitare din judet au participat la inaugurarea acestor sectii parintele protopop Ioan Bargaoanu (de la Protopopiatul Onesti), consilieri locali ai municipiului, primari ai mai multor comune (Casin, Buciumi, Barsanesti, Manastirea Casin), aflate in apropierea Onestiului. Dupa savarsirea unei scurte slujbe religioase de sfintire si vizitarea noilor saloane pentru pacienti, care au acum un aspect nou si modern, oficialitatile prezente la Spitalul Municipal au punctat cateva lucruri, la finalizarea lucrarilor de renovare si modernizare a celor patru sectii.

Primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a evidentiat faptul ca "in Saptamana Mare a acestui an s-a reusit la Spitalul Municipal realizarea unui proiect, in colaborare cu Consiliul Judetean Bacau, in valoare de peste 1.8 milioane de euro, cu modernizarea sectiilor Medicina Interna, Neurologie, ORL si Oftalmologie. Lucrarile au decurs bine, cu mici sincope si dupa ce Consiliul Judetean Bacau a fost alaturi de noi la realizarea Compartimentului Primire Urgente, iata ca acum am reusit impreuna modernizarea acestor sectii. Asiguram conducerea Spitalului Municipal Onesti de sustinerea noastra, aici urmand a se derula un proiect de doua milioane de euro (proiect finantat prin fonduri europene), proiectul vizand pregatirea cadrelor medicale din municipiu si din imprejurimi. Mentionez ca si in acest an ne-am asociat cu Consiliul Judetean pentru modernizarea Statiei de Ambulanta iar ‹‹surprizele›› de la Spitalul Municipal Onesti vor continua!" Dr. Oana Secara, managerul acestei mari unitati medicale de pe valea Trotusului a mentionat ca "in urma acestei renovari putem oferi pacientilor nostri conditii de cazare moderne, la nivel european. Este important confortul pacientilor. In anul 2020 spitalul onestean se va reacredita iar acum, prin aceasta renovare reusim ca sa indeplinim toate criteriile care ni se solicita, la sectiile Medicina Interna, Neurologie, Oftalmologie si ORL fiind inainte cel mai mic grad de reabilitare".

Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a subliniat faptul ca "in urma cu exact un an a fost semnat contractul de executie al acestor lucrari de la Spitalul Municipal Onesti, unde a fost renovata o suprafata de peste 3000 metri patrati. Au fost sincope deoarece constructorul si-a asumat finalizarea lucrarilor in timp de noua luni dar acum, constatam ca totul a iesit bine. Primaria municipiului Onesti s-a ocupat de dotarea materiala a saloanelor pentru bolnavi si consideram ca de aici incolo personalul medical trebuie sa aiba o atitudine deosebita pentru ingrijirea sanatatii."

Faptul ca sanatatea este o prioritate a fost subliniat si de senatorul Dragos Benea, ce era presedinte in functie al Consiliului Judetean Bacau la semnarea acestui parteneriat (in ianuarie 2014) cu Consiliul Local Onesti, in privinta renovarii celor patru sectii ale Spitalului Municipal Onesti. El a mai mentionat: "Ii felicit pe cei care au avut curaj si incet si sigur vedem cum Onestiul intra pe un fagas administrativ corect, nu ca in anii din urma cand aici era o administratie mai colorata si galagioasa!

Expunandu-ma la comentarii mai rautacioase, vorbind de sincopele inregistrate aici, pot spune ca sunt investitii care stagneaza si intarzie doar din pricina faptului ca sunt firme ce marjeaza pe pretul cel mai mic. Acum lucrurile sunt mai asezate si mai temperate iar Onestiul nu mai este cel din urma cu 4-5 ani, cand s-a intarziat luarea unor decizii".
Onesti Expres
Foto: Adda Pricope


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Ioana
#1 : 20/04/2018, 20:56
SI cand va fi'' renovat ''si personalul;;asistente,infirmiere ,etc ?


IMAGINEA SAPTAMANII