Cauta
Pe treptele afirmarii, la «Balul Bobocilor» de la Liceul Teologic «Fericitul Ieremia» din Onesti19/01/2018


Ineditul Concursului "Balul Bobocilor" , de la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onesti, a fost dat de faptul ca a oferit elevilor acestei institutii de invatamant prilejul de a "urca treptele" afirmarii artistice, de a le da increderea ca pot realiza lucruri minunate pe acest taram, bucurand publicul spectator. Desfasurat in sala de festivitati a liceului acest concurs a fost urmarit cu un deosebit interes de catre cadrele didactice truditoare aici dar si de preotii formatori, de Fratii capucini, de catre parinti precum si de invitati. "Boboceii" clasei a IX a, ce la mijlocul lunii septembrie a anului trecut paseau cu multa sfiala si emotie la noua lor scoala - Liceul Teologic "Fericitul Ieremia", s-au bucurat acum de realizarea unuia dintre cele mai frumoase si asteptate evenimente culturale de aici. Laura Bucur si Cosmin Petrasc au fost prezentatorii editiei din acest an a "Balului Bobocilor". La inceperea concursului, "pentru Oamenii de suflet" au fost adresate multumiri de suflet, acestea indreptandu-se catre (regizorul si scenaristul) Corneliu Bulai, reprezentant al Asociatiei Kolping Moldova, care (si de aceasta data) a indrumat cu multa eleganta, cu buna dispozitie si profesionalism pasii concurentilor "in lumea teatrului" si catre preotul Eugen Giurgiuca, pentru sprijinul oferit bobocilor clasei a IX a A. Evidentiind faptul ca nu mai putin de 16 concurenti s-au inscris la acest concurs, mentionam ca juriul a avut o misiune ce nu a fost deloc usoara pentru a a admira si nota frumusetea, talentul, naturaletea si inteligenta acestora.Astfel, calitatile concurentilor au fost apreciate de catre un juriu format din directorul Liceului Teologic "Fericitul Ieremia"- parintele profesor Cosmin Daniel Constantin, de cadrele didactice Olivia Gabureanu, Monica Scripcaru, Ioana Vacaru si de elevii Cristina Stefania Camil si Andrei Ciorba (castigatorii precedentei editii a "Balului bobocilor").

Prima proba a acestui concurs a fost prezentarea concurentilor, pentru ca dupa un sir de aplauze sa urmeze o alta proba a concursului, cea de verificare a culturii generale."Boboceii si… bobocitele" au aratat ca frumusetea le este dublata de cunostinte temeinice, intrebarile la care au trebuit ca sa raspunda fiind dintre cele mai diverse (de la notiuni de … informatica, astronomie, istorie la personalitati ale timpului, "chestiuni" de gramatica si… logica- o intrebare mai mult distractiva fiind "cate urechi are un om, daca are si ureche muzicala?!?") "Perseverenta" concurentilor a fost pusa la incercare si prin proba - surpriza! (realizata cu sprijinul profesorului Toth). Aceasta - fiind contracronometru! - a constat in extragerea unui bilet pe care era scris unul din "proverbele clasice romanesti" si concurentii au trebuit sa reflecteze la acestea privind un sir de imagini, sugerate de enuntul proverbelor! In ce priveste aceste "vorbe de duh", am intalnit, intre altele, proverbele "Banu-i ochiul dracului", "Bate fierul cat e cald", "Cainii latra si caravana trece", "Gaina batrana face ciorba buna", "Tara arde si baba se piaptana", "Munca-i bratara de aur!"

Momentele de "respiro" pentru concurenti au cuprins interpretarea mai multor melodii de muzica usoara (cu o nota autentica de sentimentalism) de catre Beatrice Volonciu si Mihai Laslau. A urmat proba de aptitudini artistice, care a pus in valoare cel mai bine talentul celor 16 concurenti, ei fiind ajutati cu o deosebita generozitate si de catre colegii de liceu! "Paleta" momentelor artistice prezentate a fost una larga, de la melodii de muzica usoara si populara (Lidia Sansu - "Eu nu am atins nici o stea", Iuliana Nechifor - "Undo", Andreea Luiza Handoca - "Nebun de alb", Anastasia Larisa Alexa - "Constantine, Constantine"), la secvente "gustate" de comedie (cu scenetele "Micul mic, nimic", "Nu stiu la scoala", "Iliuta si Diana", "Rasete si hohote") si pana la ritmurile de dans modern (la care concurenta Roxana - Ecaterina Pricope a primit numeroase aplauze!) La sectiunea "Fair-play" notam evolutia de exceptie a concurentului Albert Patriciu Vacaru, ce a interpretat, la inaltele cote ale sublimului si maiestriei artei - impreuna cu Beatrice Volonciu- melodia "Daca noi ne iubim", atmosfera "Balului bobocilor" fiind brazdata de profunzimea versurilor acestui cantec: "Daca eu te iubesc / N-ai sa stii niciodata …/ Poate ne-am ratacit / Printre nori cenusii / Dar in inima mea esti mereu!") Acesta a fost cel mai aplaudat moment al spectacolului - concurs de la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia", ce a aratat ca si aici sunt elevi inzestrati cu un deosebit talent, ce duc "vocatia artei pe culmile interpretarii!" A dovedit acest lucru si Roxana Martinas, care printr-un colaj de monologuri ne-a amintit de copilarescul joc "Podul de piatra s-a daramat!" si "frizand" unele perle, a amintit de faptul ca "lupta impotriva alcoolului se duce cu tarie" - interpretarea sa fiind comparabila unei " magii 3 in 1!" Tot la inaltime la "Balul bobocilor" a fost si elevul Cocianga Petrica, solist instrumentist dublat si de certe calitati vocale, ce a transformat toata atmosfera concursului in show la prezentarea momentelor muzicale "Un trandafir creste la firida mea" si "Ca sarac ii greu", la care Beatrice Volonciu si-a dovedit din nou "superclasa"(ea fiind "o incepatoare" in drumul de a acumula experienta!)

Iata si castigatorii de la "Balul bobocilor" - Liceul Teologic "Fericitul Ieremia": Premiul 3, Dorin Andrei Bordeianu si Alina - Andreea Bolog, Premiul 2- Andrei Plescan si Valeria Agolini si Premiul I, Adelin Paduraru si Anastasia Larisa Alexa. Titlul de "Miss Boboc" a revenit lui Albert Vacaru iar "Miss Boboc" a fost desemnata Alexandra Matei. In final au fost adresate multumiri elevilor claselor a X a A, a X a B, a XII a A si a XII a B, "care au pus mult suflet si daruire in prestatia lor si au dat si o mana de ajutor in ornarea salii" si au fost felicitati toti "bobocii" care si-au invins emotiile, demonstrand ca sunt talentati, creativi, intuitivi si spontani. Alaturi de ei, in reusita acestui spectacol - concurs a fost si prof. Ioan Palistan, consilier educativ al Liceului Teologic "Fericitul Ieremia" din Onesti.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu