Cauta
Perseverenta si dragoste fata de meserie la Centrul de Excelenta Onesti10/09/2018


Cu sufletul plin de bucurie, pentru rezultatele deosebite pe care le-au obtinut, au incheiat anul scolar 2017-2018 elevii ce au urmat cursurile Centrului de Excelenta de la Onesti, ce este gazduit de Scoala Gimnaziala "Emil Racovita". Daca scoala onesteana se remarca prin rezultate deosebite obtinute de catre elevi si profesori, "o radacina" a acestor succese pentru cei ce invata in invatamantul primar si gimnazial o constituie si stradania pentru invatatura a cadrelor didactice si a "discipolilor" lor in cadrul Centrului de Excelenta Onesti. Acest centru se afla in cel de-al patrulea an de activitate, functionand din anul 2014, cand alaturi de Centrul de Excelenta pentru elevii din invatamantul primar de la Bacau, a fost extinsa aceasta activitate si la Onesti si Comanesti. In prezent judetul Bacau detine 7 (sapte) centre de excelenta - 3 la Bacau si cate unul la Onesti, Comanesti, Moinesti si Targu Ocna.

Profesor pentru invatamantul primar Simona-Elena Andrei, coordonator al Centrului de Excelenta Onesti, ne-a prezentat mai multe aspecte ale activitatii de aici."Acesta este un proiect inovator, avizat de Ministerul Educatiei Nationale si de Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau, ce este coordonat la nivel judetean de inspector invatamant primar, prof. Ciotlos Mandita. Proiectul este realizat din dorinta de a descoperi si valorifica potentialul si creativitatea copiilor dornici de performanta. La evaluarea finala din cadrul Centrului de Excelenta Onesti, la Limba si literatura romana si Matematica, clasele a III-a si a IV-a (care a avut loc in ziua de 5 mai), au participat un numar de 93 de elevi, selectati pe baza unei testari initiale organizate la inceputul anului scolar 2017-2018. Atat elevii participanti, cat si cele 30 de cadre didactice voluntare, care au desfasurat activitatea centrului in fiecare zi de vineri, cate doua ore, sunt din toate scolile Onestiului, dar si din imprejurimi (Oituz, Manastirea Casin, Deleni, Dragugesti, Caiuti). Cele 50 de premii si mentiuni obtinute de elevi demonstreaza responsabilitatea cu care se desfasoara activitatea si eficienta acestui proiect judetean".

Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" a gazduit la mijlocul lunii iunie (in ziua de 13 iunie), festivitatea de premiere a elevilor care au frecventat Centrul de Excelenta Onesti. La acest eveniment, alaturi de profesor pentru invatamantul primar Simona - Elena Andrei s-a aflat si prof. Mandita Ciotlos, inspector scolar pentru invatamantul primar la ISJ Bacau."Premiem excelenta si performanta! Succesele acestui proiect se datoreaza muncii de echipa ! Pe parcursul intregului an scolar aici a existat o echipa, care s-a ocupat de suportul de curs al elevilor. Tot ce am facut pentru acestia la Centrul de Excelenta Onesti va fi bun pentru mai tarziu", a declarat prof. Mandita Ciotlos la festivitatea de premiere de la biblioteca onesteana, ea mentionand si faptul ca "nu a fost simplu nici pentru elevi si nici pentru profesori, pentru ca au venit saptamana de saptamana, pentru a obtine performante in acest domeniu". Premierea elevilor a evidentiat ca dupa participarea la evaluarea finala judeteana a unui numar de 93 elevi (care au sustinut proba scrisa la Limba si literatura romana si la Matematica), au fost obtinute 50 de premii si mentiuni. "Faptul ca pentru obtinerea acestor premii elevii au avut punctaje cuprinse intre 85 si 100 de puncte, demonstreaza responsabilitatea cu care se desfasoara activitatea didactica de la Centrul de Excelenta Onesti precum si eficienta acestui proiect judetean. Atat elevii participanti, cat si cele 30 de cadre didactice voluntare, care au desfasurat activitatea centrului in fiecare zi de vineri, cate doua ore, sunt din toate scolile Onestiului, dar si din imprejurimi (Oituz, Manastirea Casin, Deleni, Dragugesti, Caiuti)", a mentionat prof. Simona - Elena Andrei, coordonator al acestui centru.

Ca intr-un "centralizator al rezultatelor", mentionam ca la Limba si literatura romana, la clasa a III-a 2 elevi au obtinut premiul I, 2 elevi s-au bucurat de premiul II si 4 elevi de premiul III fiind acordate si 9 mentiuni iar la clasa a IV-a 2 elevi au primit premiul II, 4 elevi premiul III iar 11 cate o mentiune. La Matematica, la clasa a III-a, au primit premiul I, 2 elevi, premiul II - 4, premiul III - 2 si unui numar de 5 elevi le-a revenit cate o mentiune in timp ce la clasa a IV-a au fost 3 elevi premianti (2 cu premiul I si 1 cu premiul II).

A urmat si premierea cadrelor didactice. Diplomele pe care invatatorii si profesorii pentru invatamantul primar le-au primit "sunt o recunoastere simbolica a muncii dar si pentru perseverenta si dragostea fata de aceasta meserie", a mentionat prof. Mandita Ciotlos, de la ISJ Bacau. In finalul festivitatii au fost felicitati , de catre prof. pentru invatamantul primar Simona - Elena Andrei (coordonator al Centrului de Excelenta Onesti), elevii, cadrele didactice si parintii pentru daruirea, interesul si perseverenta de care au dat dovada si in acest an scolar in vederea promovarii excelentei" si a fost lansata o idee benefica activitatii centrului - de implicare a ONG-urilor, asociatiilor si a sponsorilor, lucru care a dat roade la Moinesti si la Comanesti.

Festivitatea de premiere de la Onesti s-a incheiat cu diplomele primite de catre elevi ridicate cat mai sus, cu multe aplauze si cu buchete de flori pentru cadrele didactice voluntare ale acestui centru de excelenta . Cu emotiile si cu toata consideratia pentru aceste clipe prof. Mandita Ciotlos, de la ISJ Bacau, ea avand o bogata activitate didactica, a reinnoit indemnul "sa reusim sa ducem mai departe acest proiect si sa avem mai multi copii implicati".
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII