Cauta
Prezent si viitor la echipa de handbal masculin - juniori I - a Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" din Onesti18/02/2017


Intr-un Onesti din ce in ce mai trist, care parca "nu mai are nimic sa te atraga si cu oameni ce par mereu ingandurati" (dupa cum mentiona recent o vizitatoare din zona Medias), echipa de handbal masculin - juniori I- a Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" persevereaza, ea activand in Seria a I a a Campionatului national. Handbalistii onesteni au ca parteneri de intrecere echipele CS Stiinta Municipal Bacau I si II, LPS Vaslui, LPS Suceava, LPS Piatra Neamt, LPS Roman si LPS Iasi. Profesorul Mihai Titianu, care pregateste aceasta echipa, ne-a declarat:" De doi ani ne-am inscris la un nivel mai mare decat varsta noastra, in Campionatul national Juniori I. Avem o echipa cu jucatori mai tineri cu doi ani decat prevede regulamentul sportiv dar incepand cu editia de campionat 2017 - 2018 ne vom incadra la varsta ceruta (17 -18 ani). Lotul echipei este format din 16 jucatori si este de evidentiat faptul ca acest lot s-a mentinut de mai multi ani, in actualul sezon competitional inchegandu-se. Echipa Colegiului Sportiv Nadia Comaneci este formata din jucatorii: Alin Cernea (portar), Marius Dohotaru, Daniel Crintea (care este cel mai vechi), Stefan Grosu (golgeterul turului, care intr-un singur meci, cel cu LPS Iasi, a marcat nu mai putin de 16 goluri), Adrian Botea,Alexandru George, Razvan Florescu, Mihnea Circiu. Mai noi si foarte buni in echipa activeaza si jucatorii Stefan Matei, Alin Butincu, Robert Ignat, George Radu, Cezar Banisor, Razvan Ciobotaru si Nicolae George". Daca in campionat meciurile se desfasoara tur-retur, fiind programate si turneele din sezonul sportiv regulat (care au fost la date apropiate unele de altele), la sfarsitul turului acestui sezon competitional, in preajma sarbatorilor de iarna, la sala din Parcul Sportiv al Onestiului echipa de handbal masculin de la "Nadia Comaneci" a sustinut un meci in care a avut ca adversari fosti elevi ai liceului, care au practicat "sportul de la semicerc" la nivelul acestei institutii de invatamant. Acest "meci-vedeta" este "impamantenit" pentru jucatorii echipei Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci", devenind o traditie, pretuita cu deosebit respect, fiind si un prilej de comemorare a fostilor profesori Marian Popescu, Ioan Zarzu si Sandu Popescu. Evidentiind faptul ca "nivelul de joc este intr -o continua crestere", profesorul antrenor Mihai Titianu a mentionat ca "intre jucatori este o concurenta pozitiva, ei sunt prieteni si colegi foarte buni. Un lucru deosebit este dat de faptul ca au rezultate scolare bune spre foarte bune la invatatura iar activitatea sportiva si participarea la Campionatul national de handbal masculin - Juniori I nu ii incomodeaza deloc"
Profesorul Mihai Titianu, ce lucreaza de mai multi ani cu acesti jucatori "urcand" treptele desavarsirii unui puternic caracter sportiv in sufletul fiecaruia dintre acestia, a remarcat si un fapt care ne bucura pe toti:"jucatorii echipei onestene sunt constienti ca ceea ce fac pentru handbal este un lucru foarte serios . Tinand cont ca provin din medii sociale diferite, cu un anumit nivel de educatie, ei invata «prin descoperire» tot ceea ce vad bun la altii! Mai mult, datorita seriozitatii, pe toate domeniile unui jucator, ei si-au castigat statutul de lideri, meritul pentru acest lucru fiind si al parintilor!" O alta bucurie care "misca lucrurile in sens pozitiv" este ca munca jucatorilor de la echipa onesteana (care evolueaza in Campionatul national de handbal - Juniori I sub titulatura LPS "Nadia Comaneci" Onesti) si a profesorului antrenor care o pregateste - Mihai Titianu, incepe sa aduca prieteni alaturi de echipa! Astfel, foarte imbucurator este sprijinul Farmaciei "Radifarm" din Onesti (ce a oferit jucatorilor un rand de echipament sportiv) dar si a Grupului Serban, care a ajutat la achizitionarea unui set de mingii competitionale, pentru participarea echipei in intrecerile sportive. Amintim aici ca alaturi de campionatul organizat de catre Federatia Romana de Handbal echipa onesteana participa si la intrecerile cuprinse in cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar si a fost prezenta de-a lungul anilor si la "Cupa Onesti" precum si la alte competitii amicale - toate aceste participari fiind foarte benefice.
Este de remarcat faptul ca la echipa Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" un mare accent se pune pe promovarea de jucatori, urmarindu-se cu indarjire acest obiectiv, nu cucerirea pozitiilor inalte din clasamentul seriei in care evolueaza in campionat (o redutabila adversara a onestenilor CS Stiinta Municipal Bacau fiind campioana a Romaniei la categoriile jucatori nascuti in 1998 si 1999!) De aici, de la Onesti, nu cu multi ani in urma au plecat campionul mondial universitar de anul trecut Vlad Rotaru ( in prezent, component al lotului national al Romaniei si jucator la CSM Bucuresti), Alexandru Gramatic (ce joaca la CSM Focsani, in Liga Nationala), Cristian Balcanu (jucator la Piatra Neamt, in Divizia A), Bogdan Constantin precum si Florin Botezatu, ce activeaza acum ca antrenor la OK Sport Onesti. De la nivelul Colegiului Sportiv "Nadia Comaneci" acestia au avut si oportunitatea de a urma cursurile universitare. Despre prezent dar si ... despre viitor profesorul antrenor Mihai Titianu a declarat: "Speram ca echipa sa ramana in aceasta formula si cu deschiderea pe care o avem de la Primaria municipiului Onesti in sustinerea acestei echipe obiectivele noastre de viitor privesc fazele superioare ale Campionatului national de handbal - Juniori I. Dorim sa obtinem calificarea la turneul semifinal al campionatului si chiar si la turneul final dar si promovarea de jucatori catre loturile nationale de juniori".
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
un microbist de sport
#1 : 23/02/2017, 19:26
Felicit─âri Mihai Titianu !


IMAGINEA SAPTAMANII