Cauta
Prezidentialul Klaus Iohannis a fost la Onesti pe «drumul victoriei»24/10/2014


Peste 4000 de onesteni l-au asteptat pe Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin Liberale la functia de presedinte al Romaniei in alegerile care au loc in luna noiembrie. Mitingul electoral a avut loc in fata Primariei vechi din municipiul Onesti, unde au fluturat steaguri tricolore si albe (ale ACL) iar pe numeroase pancarte se putea vedea "Iohannis presedinte / Nu Ponta care minte!" In timp ce de pe toate strazile care ajung in centrul Onestiului au venit mereu simpatizanti ai acestui candidat - oameni de toate varstele, un mare grup de tineri s-a aflat in fata scenei instalate, cu totii exprimandu-si bucuria pentru prezenta lui Klaus Iohannis in municipiul de pe Trotus. El a fost intampinat de Constantin Lazar, presedinte al PNL Onesti, de Gelu Panfil, presedinte al PDL Onesti (ambii fiind co-presedinti ai Aliantei Crestin Liberale din municipiul trotusean). Aici, Klaus Iohannis a fost insotit de importanti oameni politici (Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu, Ludovic Orban), de parlamentarii bacauani Ionel Palar, Dragos Luchian si Viorica Marcu. La acest mare miting au fost prezenti consilieri locali onesteni si primarii comunelor Magiresti, Gura Vaii, Urechesti, Poduri si Helegiu.
Tudorita Lungu si Ionel Palar (co-presedinti ai Aliantei Crestin Liberale Bacau) au vorbit in deschiderea mitingului. "PSD-ul ne-a dat in judetul Bacau liderii care au stiut numai sa fure", a declarat Tudorita Lungu, amintind ca "acest partid «a facut praf» Onestiul, dovada fiind anii de inchisoare ce-i executa Corneliu Iacobov si Marian Iancu, vinovati ca «au terminat industria» de pe platforma industriala de aici. De pe locul 5 pe tara acum judetul Bacau a ajuns printre ultimele." Ea a mai mentionat: "Am intrat acum 16 ani in politica si nu mai credeam ca voi trai momentul in care sa avem un candidat serios, hotarat, nepus pe cearta si cu raspundere pentru romani, la presedintia tarii. Sa invatam romanii sa respecte munca si ca trebuie sa se stimeze intre ei! Klaus Iohannis merita votul dumneavoastra!" Ionel Palar a chemat toti locuitorii Vaii Trotusului si din judetul Bacau la vot in ziua de 2 noiembrie pentru ca sa avem un presedinte demn. "Oare mai merita tara sa fie condusa in aceasta forma? Romania are nevoie de oameni de cuvant, care sa aiba curaj sa vina in fata dumneavoastra", a mentionat Ionel Palar. Ludovic Orban a adus in atentie un fapt sumbru: "pentru 54 de locuitori ai orasului Comanesti nu s-a putut retroceda o suprafata de padure de 247 hectare pentru care detin titluri de proprietate, gasindu-se in schimb 42.000 de hectare de padure (in valoare de 500 milioane de euro), pentru un mostenitor inexistent, fara niciun act! Faradelege Viorel Hrebenciuc si-a cerut partea sa, de 12.000 de hectare de padure!" Ludovic Orban a rostit raspicat: "Romania nu este condamnata ca sa traiasca la fel ca azi in Onesti, fara locuri de munca - desi aici a existat o industrie puternica! - unde mincinosii, imbogatitii fara temei si prin abuz fac tot ceea ce vor. Nu putem trai intr-o astfel de tara! Avem dorinta de a trai ca si francezii, germanii, belgienii si olandezii pentru ca Romania poate sa renasca din munca si din proprietatile noastre. Acest lucru este posibil daca il votam pe Klaus Iohannis".

O atmosfera insufletitoare

Mihai Razvan Ungureanu s-a adresat celor prezenti, mentionand: "avem in fata un sibian ce a pornit «drumul victoriei» ! Moldoveni, munteni, ardeleni, dobrogeni, toti ce suntem cu totii romani, dupa 25 de ani de prapad, vrem o Romanie care sa fie respectata! Vrem ca romanii sa se recunoasca in conducatorii sai. Klaus Iohannis a demonstrat in ani de zile ca poate sa faca lucruri bune. Timp de 25 de ani de ticalosie am fost furati, copiii ne-au fost alungati din tara! El ii va chema inapoi! Ne ducem viata de pe o zi pe alta si prin «Romania lucrului bine facut», el are solutia! Va fi o echipa pe care Klaus Iohannis o va avea in jurul sau, chemandu-va sa-l sustineti! Moldova, aceasta regiune care reprezinta o treime din Romania «se misca» si il va da pe Klaus Iohannis presedinte pentru toti romanii!" Vasile Blaga, "omul mana de fier" a tinut ca sa multumeasca mai intai primarilor din aceasta zona, care nu au putut fi «cumparati» de catre Victor Ponta printr-o ordonanta ilegala.
Cu un discurs acid la adresa "pacostei PSD", ce a transformat Moldova in regiunea cea mai saraca, Vasile Blaga a declarat: "Nu a fost niciodata mai greu ca acum pentru un om ca sa isi gaseasca un loc de munca. Programul nostru este despre Onesti, despre Moldova si despre toata tara aceasta. Oricand deschidem televizorul vedem «balacareala zilnica»! Ne trebuie un presedinte ca sa convinga prin fapte si nu prin vorbe si sa scoata «politica din mocirla»! Alianta Crestin Liberala il propune pe Klaus Iohannis, primarul Sibiului. Victor Ponta ne-a promis un milion de locuri de munca si au disparut 100.000 de locuri de munca! La Sibiu, Klaus Iohannis a creat 30.000 de locuri de munca si ne-a facut sa ne mandrim cu Romania, prin proiectul «Sibiu - Capitala culturala europeana». Victor Ponta ii prosteste pe oameni asa cum i-a prostit Ion Iliescu la timpul sau! Daca Victor Ponta a plagiat, cum sa nu caute ca sa dea mita la bacalaureat si primarul acestui oras, Onesti! Nu poate fi liber un om care depinde de Duicu de la Mehedinti, de Cosma de la Prahova, de Hrebenciuc, de Mazare si de Bunea Stancu de la Braila si de alti presedinti ai consiliilor judetene! Victor Ponta este prim-ministru si are multe neamuri in jur: socrul sau - sef la Senat, nasul sau - Ministru de Interne iar finul este Ministru de Justitie! PSD-ul nu s-a schimbat dar se va schimba! Iar noi suntem membri ai marelui partid de dreapta si avem candidat, avem echipa - Nu va fie frica, Ponta si-ai lui pica!"
Acest discurs a adus un val de aplauze, in fata vechii primarii onestene auzindu - se multe glasuri strigand "Iohannis presedinte!" Prin faptul ca a vorbit in mod firesc, accentuand situatia critica actuala, discursul lui Klaus Iohannis i-a bucurat foarte mult pe onesteni. "Cand vorbim de Onesti iti vin in minte un oras cu o industrie puternica, ai carui locuitori sunt bine realizati, o scoala de gimnastica puternica. Unde sunt toate aceste lucruri? Cine vi le-a luat?"a intrebat Klaus Iohannis, gasind si un raspuns""S-au intamplat aceste lucruri pentru ca Romania este prost condusa si trebuie sa schimbam felul cum este condusa. Sunt de acord ca asa nu se mai poate si vreau ca impreuna sa traim intr-o Romanie normala, pentru oameni normali! Sa terminam cu acest circ inutil! O Romanie normala inseamna un stat de drept si o justitie independenta, o economie care sa functioneze si sa se dezvolte… inseamna locuri de munca, scoli pentru copii si salarii decente si pensii mai bune pentru romani. PSD-istii spun despre mine ca vin ca «sa tai» pensile, eu dorind ca «sa pun tara pe picioare», pentru a creste pensile si salariile. PSD-ul foloseste Programul si proiectele mele, pe care le intorc si le rastalmacesc, pentru a minte… Apropo de aceasta, Victor Ponta este premierul mincinos al Romaniei!" Klaus Iohannis a mai pus o intrebare participantilor la mitingul de la Onesti: "Va merge mai bine de cand este Victor Ponta prim-ministru si credeti ca va fi si mai bine daca va fi ales presedinte?" In "nuuu-ul " prelung ce s-a auzit din toate partile candidatul ACL la presedentia Romaniei a mai declarat la Onesti: "In zilele de 2 si 16 noiembrie vom merge la vot sa ne alegem presedintele, care nu poate sa fie un om manevrat de «gasti de partid», de structuri. El trebuie sa fie al tuturor romanilor si daca Victor Ponta este un om manevrabil, eu sunt un om liber!"
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
L.croitoru
#2 : 10/11/2014, 21:09
adoptati pozitia strutului. Dupa vizita domnului Iohanis, am facaut cateva aprecieri critice in legatura cu "miile" de sustinatori, insa probabil aciditatea lor a deranjat si s-a pierdut "scrisoarea". Pentru a da o nota de corectutudine, ati publicat al trei-lea comentariu. Acum ati inteles ?..despre asta e vorba ! La urma urmei este dreptul vostru sa decideti ce trebuie si ce nu trebuie sa publicati, insa ceva "deontologie" parca ar fi necesara chiar si aici in targul nostru.
L.Croitoru
#1 : 03/11/2014, 21:20
Se pare ca la voi in redactie nu sunt acceptate criticile....deveniti si voi un fel de agarici ai puterii basesciene....eu nu mi-am schimbat opiniile, sunt la fel de vertical ca si pana acum, insa atunci cand am spus adevarul, cand am incercat sa exprim o parere echilibrata fara partizanat politic, voi..mucles !....cand va reveniti din sevraj va mai scriu..sau nu... Salutari celor doi co-presedinti Gelu Panfil si Constantin Lazar...prietenii stiu de ce...

Admin.: Nu inteleg! Despre ce e vorba?
Ultima modificare: 09/11/2014, 16:27 - user  


IMAGINEA SAPTAMANII