Cauta
Primaria Onesti, lucrare de peste 100.000 euro, fara licitatie29/05/2014

Reparatii electorale pe str. Al.I. Cuza din Onesti
Reparatiile electorale de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Onesti sunt facute cu fortarea legii achizitiilor publice. Fara a se vedea prin intermediul Sistemului Electronic de Achizitii Publice daca ar putea exista si oferte mai ieftine, DPP, societatea Consiliului Local, primeste de la Primarie un contract direct de 133.000 euro. De la 100.000 euro contractele de lucrari trebuie publicate in SEAP. Viceprimarul Nicolae Gnatiuc spune ca situatia nu impunea organizarea unei licitatii, „deoarece nu este o investitie a Primariei, ci este o reparatie, nu este o lucrare noua. Si inca o data va spun ca persoana juridica care se ocupa de intretinerea si repararea drumurilor din municipiul Onesti este SC DPP Onesti SA.”

Primaria Onesti aloca discretionar fonduri catre DPP SA, societatea Consiliului Local, fara a vedea daca pe piata sunt si oferte mai bune financiar pentru bugetul municipiului. Pentru a nu scoate la licitatie contractul care prevede lucrari de reparatii strada Al. I. Cuza, din cartier Mal, asa cum prevede Ordonanta de Urgenta nr. 77/2012, care modifica si completeaza OUG nr. 34/2006, Primaria Onesti spune ca a inclus investitia de peste 133.000 de euro la capitolul lucrari de reparatii, in conditiile in care, de exemplu, pe santier au aparut borduri noi. Asta nu e modernizare? Oricum, pe SEAP sunt si lucrari de reparatii la valori mai mici. Conform legislatiei, autoritatea contractanta, respectiv Primaria Onesti, in cazul in care valoarea depaseste 100.000 de euro, este obligata sa organizeze o licitatie pentru atribuirea contractului de lucrari, fie ele de modernizare, reparare sau alte tipuri de interventii.
Reparatii electorale pe str. Al.I. Cuza din Onesti
Viceprimarul Municipiului Onesti Nicolae Gnatiuc sustine demersul Primariei de a nu organiza o licitatie, chiar daca valoarea contractului de lucrari depaseste 100.000 euro: „In primul rand, nu este o investitie si nici o modernizare. Este vorba de o reparatie capitala a unei strazi, care, dupa aceasta iarna, era intr-o stare foarte deteriorata. Este impracticabila din punct de vedere auto. Este o reparatie facuta prin societatea Domeniul Public si Privat SA Onesti, fiind societatea careia Consiliul Local i-a delegat acest serviciu de reparare si intretinere a drumurilor de pe raza municipiului Onesti.”

Lucrarile de reparatii sau de modernizare presupun o alocare financiara din partea autoritatii contractante, respectiv Primaria Onesti. „Noi suntem firma Consiliului Local si avand in vedere ca avem ca obiect de activitate si reparatii infrastructuri drumuri, suntem abilitati sa facem toate lucrarile de reparatii ce privesc infrastructura drumurilor,” explica Ioan Paris, administrator unic al SC DPP Onesti SA. „Mai ales ca este o reparatie capitala si nu o investitie. Daca era o investitie si era o lucrare de anvergura, atunci autoritatea contractanta, Primaria, facea achizitie publica.” 133.000 euro nu inseamna o lucrare de anvergura?
Reparatii electorale pe str. Al.I. Cuza din Onesti
Proiectele lui Lemnaru, in campania lui Neghina

Strada Al. I. Cuza este reparata dupa un proiect mai vechi, din vremea fostului primar Emil Lemnaru. Inca odata, Lemnaru isi ajuta colegul de alianta politica, adica pe primarul Neghina, in perioada unei campanii electorale. „Acolo punem in practica un proiect facut de Primarie de vreo 4 ani. Am chemat proiectantul, din nou, acum o luna. Am mai facut o mica modificare. Am marit putin mai mult armarea stratului suport pentru traficul de masini grele. Dupa calculele noastre initiale, lucrarile ar fi de vreo 600.000 - 700.000 de lei. Daca timpul permite, cred ca in jur de 1 iulie lucrarile se vor finaliza. Daca vremea va fi cu ploaie, atunci estimam 15 iulie,” arata Paris.
Reparatii electorale pe str. Al.I. Cuza din Onesti
In numarul trecut ati putut citi despre procentajul din profitul societatii Consiliului Local obtinut de Ioan Paris (3,1%, adica peste 10.500 lei pe 2013), administrator unic al DPP, delegat al municipalitatii in Consiliul de Administratie al FCM Onesti si membru al Partidului Social Democrat. Alimentata cu astfel de lucrari de catre Primarie, de peste 133.000 de euro din bugetul local, DPP va genera prime reconfortante pentru administratorul unic Ioan Paris. Daca se pastreaza rata profitului din 2013, aproximativ 4%, din lucrarea de pe strada Al. I. Cuza administratorul Ioan Paris va primi un bonus, pe langa salariu si celelalte beneficii, de 165 euro.
Marius Munteanu


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
ANTI
#2 : 03/06/2014, 10:28
Mai bine numai faceau nimic! Daca bagau pe SEAP cred ca se apucau de lucrare cam prin 2015-2016. Dar asa e omul: daca se face nu e bine, daca nu se face iar nu e bine! Mai bine scrieti un articol despre ce au facut distinsii domni liberali din functiile de directori pe care le-au detinut!

Onesti Expres: De ce sa se mai faca licitatii in tara asta, daca se poate fura in grup organizat si sa se mai si vada ceva, nu?
Ultima modificare: 03/06/2014, 23:11 - user  
monchelini
#1 : 01/06/2014, 16:45
cum naiba sunt numiti administratori unici numai golani din astia care au furat de-au falimentat societati comerciale (Comore SA). PSD este un partid al hotilor. La SE Borzesti au pus director pe unul care nici nu stie cate dosare penale are. Urmasii comunistilor ne-au adus in sapa de lemn.
Ultima modificare: 02/06/2014, 14:01 - user  


IMAGINEA SAPTAMANII