Cauta
Prioritatea "protejarea naturii" da elan elevilor Scolii Gimnaziale Bogdanesti intr-un concurs national10/05/2017


Primavara acestui an a adus un succes pe deplin meritat la Scoala Gimnaziala Bogdanesti. Elevii de la aceasta institutie scolara au participat, cu o mare dorinta de a fi printre invingatori, la Concursul national de educatie ecologica si colectare selectiva "Scoala Zero Waste". Concursul este deschis tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania si a debutat in anul 2013. Ideea concursului este "O lume cu zero deseuri" si are in centrul atentiei sustinerea educatiei ecologice si intarirea obiceiului colectarii selective a deseurilor incepand cu varsta la care copiii si tinerii isi formeaza valori si deprinderi pe care le vor avea tot restul vietii. Fiind o solutie evidenta educatia, participarea elevilor la acest concurs le da posibilitatea de a-si aduce aportul la protejarea naturii si la reducerea poluarii mediului inconjurator dar si sa concureze pentru castigarea premiilor puse in concurs.

Cu un elan insufletitor pentru frumoasa varsta a copilariei,incurajati de prof. Mioara Grigore, director si de celelalte cadre didactice , elevii Scolii Gimnaziale Bogdanesti au participat la o actiune de ecologizare pe malul raului Oituz, au adunat pet-uri si fel de fel de deseuri, fiind primii la colectarea selectiva si in acelasi timp au promovat aceasta activitate in mijlocul comunitatii. Un lucru care bucura comunitatea locala din Bogdanesti este infrumusetarea cu flori a unei troite de catre elevii scolii. De asemenea, in cadrul actiunilor cuprinse in Concursul "Scoala Zero Waste" ei au plantat flori si legume in gradina scolii si au realizat o frumoasa "parada eco", au participat la un concurs de desene si au plantat puieti de brad, in cadrul Lunii plantarii copacilor. Monitorizand toate aceste actiuni elevii Scolii Gimnaziale Bogdanesti au adunat peste 1000 de vizualizari si spera astfel sa se afle printre castigatorii concursului.

Daca elevii de la alte scoli au desfasurat activitati diverse, cu caracter educativ in cadrul concursului (gorjenii au «supradimensionat» jocul de domino, harghitenii au realizat din CD-uri si pet-uri palete pentru ora de desen si suporturi pentru creta, sibienii «au gasit solutia» de a face cele mai frumoase huse de telefon si gentute din… blugi!), nici elevii Scolii Gimnaziale Bogdanesti nu au fost mai prejos! In ziua de 24 aprilie la aceasta scoala a fost organizata activitatea »De vorba cu Ucenicul Astronom", elevii afland lucruri interesante despre Planeta Pamant dar si despre eforturile uriase de reciclare din lumea intreaga, despre incalzirea globala si despre "lupta" pentru un mediu curat.
Un lucru demn de remarcat este ca in acest an participa elevi de la 205 scoli din tara iar la cele patru editii anterioare ale Concursului national de educatie ecologica si colectare selectiva "Scoala Zero Waste" au participat 390 de scoli din aproape toate judetele tarii si din Bucuresti si peste 40.000 de elevi au fost participanti direct in competitie. Proiectul a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 in cadrul Galei Energy Globe Award.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII