Cauta
PROBLEMELE ONESTIULUI, IN ATENTIA CONSILIULUI LOCAL11/07/2017


Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Onesti din 6 iulie s-au aflat un numar de peste 15 proiecte de hotarare, prin aprobarea acestora dorindu-se a se aduce o schimbare a multor lucruri din viata municipiului de pe Trotus Aprobarea unor modificari in structura bugetului local si a bugetului de venituri si cheltuieli al Spitalului Municipal "Sf. Ierarh Dr. Luca" , asteptate de catre onesteni (la aceasta institutie sanitara fiind mai mult decat necesara schimbarea unei parti a mobilierului de care dispune), aduce "un nou orizont" -al modernitatii, pentru cei care trec pragul acestei mari institutii de ocrotire a sanatatii de pe valea Trotusului. Consilierii locali ai municipiului Onesti au decis si asupra acordarii unui sprijin financiar de la bugetul local pentru unitatile de cult din municipiu ce apartin cultelor religioase recunoscute in Romania. Prin prezentul proiect se aduce o indreptare la faptul ca la votarea bugetului municipiului Onesti pentru acest an a fost alocat un sprijin financiar consistent doar Catedralei Ortodoxe "Pogorarea Sfantului Duh", dintre unitatile de cult onestene.

Asteptari...


Dupa peste 5 ani de cand s-a solicitat infiintarea Politiei Locale Onesti (aceste cereri venind si de la comisarii -sefi ai Politiei Municipale Onesti), pe ordinea de zi a acestei sedinte a legislativului onestean s-a aflat si o asemenea propunere. Printr-un proiect de hotarare consilierii onesteni, luind decizia asupra constituirii Comisiei locale de ordine publica si a infiintarii Politiei Locale Onesti, s-a mentionat ca aceasta va functiona in cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului. Din pacate, lipsa unor avize de la Administratia Nationala a Functionarilor Publici a facut imposibila infiintarea Politiei Locale a municipiului Onesti. In zadar au asteptat aceste avize consilierii locali impreuna cu primarul municipiului Nicolae Gnatiuc (initiatorul proiectului de hotarare privind infiintarea Politiei Locale),prin prelungirea sedintei ordinare a lunii iulie, ele nu au ajuns. Astfel, peste o luna se vor relua in cadrul Consiliului Local Onesti aceste demersuri. Aprobarea Regulamentului de organizare a cimitirelor aflate in domeniul public al municipiului si in administrarea SC Domeniu Public si Privat Onesti si a organigramei si a statului de functii pentru aparatul permanent al Consiliului Local si al institutiilor si serviciilor publice din subordinea acestuia precum si modificarea unei hotarari privind modelul cadru de contract de concesiune si inchiriere pentru imobilele din domeniul public sau privat al municipiului au fost alte proiecte de hotarare care s-au aflat in atentia consilierilor locali la aceasta sedinta. Incetarea Contractului de delegare de gestiune a serviciilor de alimentare cu apa si canalizare in municipiul Onesti incheiat cu SC Domeniul Public si Privat (care are acum ca operator pe RAJA Constanta), atrage dupa sine si exprimarea Acordului de principiu pentru inceperea procedurilor de dizolvare, lichidare si radiere a SC Apa Municipal SA Onesti, in acest sens consilierii locali ai Onestiului, au luat act printr-o informare prezentata de secretarul municipiului, consilierul juridic Daniel Spanu.. Pe ordinea de zi a acestei sedinte s-au mai aflat un proiect privind stabilirea costurilor medii anuale pentru finantarea serviciilor sociale destinate protectiei si promovarii drepturilor copilului si ale persoanei adulte cu handicap precum si a contributiei Consiliului Local Onesti pentru anul 2017. De asemenea a fost propus un proiect de hotarare privind aprobarea incetarii contractului de administrare al lui Ioan Claudiu Faraon, administrator special al SC Termon SRL .

«Obiectivele» verii

Consilierii locali onesteni au aprobat alocarea a 150.000 lei catre Parohia Ortodoxa "Sfantul Nicolae" si 200 000 pentru amenajarea Protopopiatului Onesti (care va functiona in spatiile de la fostul Centru Rezidential "Alexandra") si cate 8570 lei la celelalte unitati de cult din municipiu, ce apartin cultelor religioase recunoscute in Romania. Prezent la aceasta sedinta a Consiliului Local parintele Ioan Bargaoanu, protopopul Protoieriei Onesti, a mentionat:"Un obiectiv important pentru noi este Catedrala Ortodoxa Pogorarea Duhului Sfant dar dorim sa ne sprijiniti si pentru amenajarea Protopopiatului, care necesita o investitie foarte mare. Este un obiectiv ce ne responsabilizeaza pentru ca aici nu va fi numai sediul Protopopiatului, vrem sa avem o sala de conferinte, o sala de mese la care dorim sa oferim zilnic o masa pentru 53 de copii dar si un cabinet de mentenanta medicala pentru copiii cu autism si un atelier de logopedie. Vrem ca toate acestea sa fie amenajate in conditii care sa apartina secolului in care traim!"

Amintind ca a avut discutii cu Sindicatul salariatilor din Primaria Onesti pentru a vedea ce posibilitati financiare sunt pentru armonizarea salariilor, primarul municipiului, Nicolae Gnatiuc a declarat ca "in cadrul acestei luni va fi o noua sedinta a Consiliului Local pentru stabilirea salariilor angajatilor si a indemnizatiilor alesilor locali, conform cu ultimele reglementari legale".
Si "problema problemelor"...

De la sedinta Consiliului Local Onesti de zilele trecute nu putea lipsi nici... problema podului peste raul Trotus, aflat intr-o stare agravata de deteriorare. Raspunzand unei interpelari adresate de consiliera ALDE Mihaela Badic Geaboc, ce a intrebat "cat de grav este afectata structura podului?" edilul - sef al Onestiului a mentionat:"Starea in care se afla podul de peste Trotus a fost evidentiata de catre o expertiza tehnica, realizata in luna decembrie a anului trecut. Toate masurile impuse de aceasta expertiza au fost implementate de catre SC Domeniul Public si Privat SA Onesti. La ora actuala pot circula pe pod autovehicule cu o greutate de pana la 30 tone, viteza admisa fiind de 30 km / ora. Este interzisa circulatia pietonala pe trotuarul din stanga al podului, in sensul de mers al iesirii din municipiul Onesti". Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onesti a mai afirmat cateva lucruri despre aceasta problema: "La vizita Ministrului Transporturilor,Razvan Alexandru Cuc, care a avut loc la podul peste Trotus, ni s-a sugerat efectuarea unei noi expertize, cu toate lucrarile ce trebuiesc efectuate pentru ca toate restrictiile mentionate sa fie ridicate. Aceasta expertiza a fost predata, procedura fiind in lucru! Noi, Primaria Onesti, am trimis adrese la Autoritatea Rutiera Romana, la Prefectura Bacau pentru a fi monitorizat traficul pe acest pod. La trecerea pe podul de peste Trotus a autovehiculelor de peste 30 tone este posibil sa se creeze o situatie neplacuta!"
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII