Cauta
Profesori din opt tari europene la Colegiul Tehnic «Petru Poni» din Onesti28/09/2017


La deschiderea noului an scolar de invatamant 2017 - 2018 elevii, parintii si cadrele didactice de la Colegiul Tehnic "Petru Poni" au fost insotiti de 17 profesori din licee teoretice si tehnice din Germania, Bulgaria, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Suedia si Turcia. Acest lucru a fost posibil datorita implementarii proiectului de parteneriat "Erasmus+", finantat de Comisia Europeana. Acest proiect poarta numele "Closing the Gap in ICT" ("Eliminarea decalajelor in domeniul TIC") iar subiectele abordate in proiect se refera la: utilizarea instrumentelor TIC si a noilor tehnologii; la abordarea de strategii inovative / metode moderne de invatamant / dezvoltarea de cursuri de formare precum si la dezvoltarea de competente cheie ( incluzand invatarea limbii engleze si competente digitale de baza)

Proiectul, inceput in urma cu doi ani, a permis elevilor Colegiului Tehnic "Petru Poni" din Onesti sa descopere avantajele platformelor educationale online si, pentru cei mai buni dintre ei, sa participe la activitati de invatare in Germania, Turcia si Polonia, unde au luat parte la cursuri de limba engleza, matematica si fizica, in compania colegilor lor din tarile partenere ale proiectului. In acest an scolar alti elevi ai colegiului nostrum vor participa la activitati de invatare in Lituania, Grecia si Italia. Proiectarea acestor activitati a fost realizata in cadrul intalnirii cu partenerii de proiect care s-a desfasurat la Colegiul Tehnic "Petru Poni" in perioada 9-13 septembrie.

In cadrul proiectului a fost implementata o platforma Moodle (moodle.rekord.com.pl) care permite imbinarea invatamantului clasic cu elemente de E-learning. Pe platforma au fost create lectii in format digital in limba engleza, de catre toti partenerii proiectului, precum si lectii in limba romana pe care profesorii colegiului nostru le folosesc la clasa, imbinand invatamantul traditional cu metode moderne de integrare a calculatorului in actul didactic. Activitatile incep in sala de clasa, cu o lectie introductiva bine structurata, pentru ca apoi sǎ continue cu materiale online, explicarea materialeor in cadrul orelor de curs, aplicatii practice «face-to-face», evaluari on-line, evaluari «face-to-face». Modul de imbinare a strategiilor didactice clasice cu cele on-line ramane la latitudinea cadrului didactic. Au fost abordate lectii din materii diferite, ca matematica, fizica, limba engleza, discipline de specialitate iar in acest an scolar vor fi create instrumente pentru analiza unor aspecte sociale sau personale (de exemplu, rasismul sau parasirea timpurie a scolii).

Prin acest proiect profesorii isi propun sa elaboreze strategii care sa elimine decalajul dintre cunostintele si competentele in domeniul TIC ale profesorilor si elevilor si sa creasca numarul profesorilor care folosesc instrumente TIC in procesul de predare-invatare. Ca o recunoastere a profesionalismului cu care profesorii scolii noastre s-au implicat in acest proiect, la deschiderea noului an scolar, coordonatorul german al proiectului a anuntat implementarea, incepand din acest an, a unui nou proiect in parteneriat cu colegiul nostru. Noul proiect "Erasmus+", finantat de Comisia Europeana si intitulat "Sanatatea te face bogat", are ca obiectiv principal dezvoltarea la elevi a unui stil de viata sanatos, prin intermediul unei invatari colaborative.
Profesor Carmen Epure, Colegiul Tehnic "Petru Poni" din Onesti

Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
Mihai Nicoleta
#1 : 29/09/2017, 10:11
Mult succes!!!


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu