Cauta
Profesorul Nica-Serban Ion de la Colegiul Tehnic "Petru Poni" Onesti a murit20/06/2018


VA ANUNTAM CU PROFUND REGRET SI AMARACIUNE CA DOMNUL PROFESOR NICA-SERBAN ION, FOST DIRECTOR ADJUNCT IN PERIOADA 2002-2015 SI CADRU DIDACTIC DE NADEJDE AL COLEGIULUI NOSTRU, INCA DIN ANUL 1990, A DECEDAT LA 15 IUNIE, DUPA O LUPTA GREA DE O LUNA DE ZILE CU BOALA DE INIMA DE CARE SUFEREA!

IL VOM PASTRA MEREU IN MEMORIA NOASTRA CA UN STALP DE BAZA AL COLEGIULUI NOSTRU, UN OM DEOSEBIT, METICULOS, UN CARACTER APARTE, UN EXEMPLU DE BUN SIMT SI CORECTITUDINE CU CEI DIN JURUL SAU!

DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA IN PACE!

PROF. ADRIAN PODARU, DIRECTORUL COLEGIULUI TEHNIC "PETRU PONI" ONESTI


Dragi prieteni, scriu aceste randuri cu sufletul indurerat si chiar daca nu i le pot inmana personal, DOMNULUI PROFESOR si DIRECTOR NICA-SERBAN ION, sper sa le vada de acolo, de sus.
Asa precum se incheie un timp, cu regrete, dar si cu multa nadejde in ajutorul lui Dumnezeu, asa a fost si plecare din aceasta viata, a domnului profesor NICA-SERBAN ION, la varsta la care urma sa se bucurede nepoti si de pensie. Putem spune ca domnul profesar si-a incheiat stradania sa pamanteasca, de dascal, dar si-a inceput viata cea vesnica.
Vestea mutarii in Imparatia lui Dumnezeu a domnului Nica, a produs multa durere si tristete.
Un dascal, vrednic de cinstire, caruia ii vom pastra in suflet amintiri frumoase, pentru ca ne-am bucurat de prezenta lui plina de lumina si caldura sufleteasca, calitati ce izvorau din dragostea si daruirea pentru elevii sai. Un vechi proverb romanesc ne spune ca «pomul bun se cunoaste dupa roade!». Putem afirma ca domnul profesor Nica, a cultivat darurile primite de la Dumnezeu si le-a facut roditoare pentru binele elevilor de la Colegiul Tehnic "Petru Poni"din Onesti.
La ceas de vremelnica despartire, ne rugam ca Domnul sa-l odihneasca cu dreptii in lumina si pacea Imparatiei Cerurilor, iar familiei indoliate si tuturor celor care l-au cunoscut si pretuit, sa le daruiasca mangaiere si intarire sufleteasca.
In aceste clipe grele, de tristete, clipe care despart si ne lasa doar amintirile ca mangaiere, ne rugam ca Dumnezeu, sa intareasca si sa mangaie familia indurerata, sa-i dea pace si liniste.
Cu sufletele cernite, indoliate, ne luam ramas bun de la fostul director adjunct care a fost o prezenta dinamica, slujitoare in cadrul colegiului, de cel al carui cuvant era retinut dar echilibrat, al carui sfat era intelept, izvorat dintr-o experienta pe care a dobandit-o aici, la chimie. Era genul de om putin sever, cu un aer de seriozitate, dar care mereu ridica coltul gurii la fiecare gluma, Un om absolut minunat, care facea orice lucru cu dragoste.
A ramas neuitarea vredniciei faptelor sale, care nu trebuiesc ingropate, caci asa precum marturiseste intelepciunea romaneasca: "In moarte nu toti murim, asa precum in viata nu toti traim!"
Am pierdut un om drag sufletului meu, un om caruia i-am fost diriginta, cu care am fost colegi de cancelarie ani multi, un prieten apropiat al sotului, cu care au facute orarele scolii, ani de zile. L-a ajutat enorm pe Nelu, cand eu eram la spital: sfaturi, incurajari, vorbe frumoase, toate daruite cu o sincera prietenie si respect deosebit. Din adancul sufletului, ii multumesc pentru tot ce a facut pentru mine si pentru colectivul de cadre didactice, pentru elevi, intr-un cuvant pentru Colegiul Tehnic "Petru Poni".
O sa va pastram vesnic in amintirea noastra. O sa ramaneti mereu profesorul si colegul nostru drag. N-o sa va uitam niciodata, domnule profesor si director NICA-SERBAN ION !
Pleci insotit de regretele si rugaciunile noastre! Vesnica lui pomenire din neam in neam!
Prof. Florica Velescu


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII