Cauta
Referendumul05/10/2018


Multe dispute (oare nu sunt prea multe?), s-au iscat de la "Referendumul pentru familie", la care suntem invitati ca sa participam sambata, 6, si duminica, 7 octombrie. Daca televiziunile nu mai contenesc cu talk-show-urile, Facebook-ul a fost "inundat " de mii si mii de mesaje! Unul este asa: "Cu sfiala va rog a-mi ingadui sa va spun cele ce urmeaza. In aceste zile pline de zgomot am facut putina liniste in sinele meu si am ascultat vocea parintilor mei, care nu mai sunt, a bunicilor mei, am ascultat vocea marilor nostri oameni de mai inainte, a lui Petre Tutea, a lui Coposu, a lui Iorga, a lui Ferdinand Intregitorul, a lui Cuza marele (cu adevarat) Reformator, a martirilor Brancoveni, a lui Cleopa, a Eroului necunoscut (milioane)..., si am inteles ca este un moment cu adevarat istoric in care pot face si eu ceva pentru Tara mea. Vocea lor am auzit-o mai puternic decat galagioasa mica multime a celor de acum, care incearca sa impuna o noua ideologie (neomarxista in esenta) si stim cat de daunatoare pot fi acestea. Si am inteles ca pot face si eu ceva pentru tara care m-a nascut: sa votez la acest referendum. ACUM pot face ceva. Nu stiu daca voi mai avea alt prilej. M-am gandit adanc ce va urma dupa. Schimbari rapide, neastepate, imprevizibile, coplesitoare, (unii ni le anunta, dar nu-i prea auzim), schimbari carora nu le vom mai putea face fata. Nu vi le spun eu acum, cercetati si veti afla singuri. Sa nu ne fie indiferent! Sa avem bucuria de a fi participat macar odata la un moment istoric. Va indemn cu smerenie si recunostinta sa incercati a asculta si voi acele voci care va sunt dragi si sa auziti ce va vor spune... E un moment cu adevarat istoric la care putem fi partasi..."

Sunt prezentate si intamplari, ce in final au acelasi mesaj: "Va marturisesc ca sunt ingrijorata... Fetitele mele se joaca in jurul meu si glascioarele lor vesele nu reusesc sa acopere aceasta spaima, aceasta dezamagire pe care o simt de cateva zile... Parca bat in inimi de piatra, vorbesc cu prieteni buni de altfel, si in inima lor rasuna a gol... Si ma intreb... si ce am facut in timpul in care, mamici ca mine, da, mame! au ajuns atat de departe, de orbite incat acum nu inteleg ce deserviciu fac copiilor lor, nemergand la referendum, unele chiar boicotand... ce vor face mai departe? Cand in scoli vor napadi ore de educatie sexuala obligatorii - pentru ca experienta altor tari ne arata ca aceste ore nu vor avea democratia de care s- a bucurat ora de religie...dar ce spun eu de scoli... O prietena din Franta imi trimitea programa de la o gradinita de acolo, programa a copiilor de 5 ani, am citit-o si am inlemnit... copiii erau indemnati, in joaca, sa isi descopere si sa isi mangaie sexul, sa mimeze iubirea intre persoane de acelasi sex... si alte oribilitati. Deja au inceput si la noi, in unele manuale de clasa a treia sa se furiseze intunericul... Aceste mamici ce vor face, sarmanele? Vor iesi atunci la protest? Pe cine vor mai boicota? Pe cele care nu au niciun copil dar fac aceste manuale pentru bani multi? Cum vor mai privi in ochisorii puilor lor? ...Credeti ca asta nu ni se va intampla noua, probabil ca asa au gandit si persoanele de buna credinta din Occident, care au gresit prin pasivitate. Probabil ca asa credem si despre cancer sau despre moarte... Noua ni ni se poate intampla... Dar s-a intamplat si la case mai mari.
Ma adresez mamelor - care daca m-ati intreba pe mine, ar trebui sa aiba atatea drepturi de vot cati copii cresc... mamelor, primul cuvant al unui copil, Mama, nu «parinte 1» si «parinte 2».
Mamicilor din Romania intreaga, mergeti la vot, spuneti «Da mama, Da tata» Atat, DA. Luptam pentru cel mai dulce cuvant din lume."

In aceasta disputa a intrat si un cunoscut onestean, Laurentiu Neghina, care facand clarificarea ca va merge la vot, a notat: "Referendumul din 6-7 octombrie e o disputa ce a reusit performanta de a imparti tara noastra in doua Romanii. Am avut ocazia sa vad prieteni jignindu-se, soti ce nu-si mai vorbesc si, toate acestea dintr-un motiv aparent banal…" Si vin… comentariile: "Fiecare are dreptul la decizie si trebuie sa ne respectam unii pe altii!! Liberul arbitru trebuie sa primeze in democratie!!"; "Peste 75% cred ca sunt analfabeti functionali!"; "Indiferent ce votam noi... ei oricum ne distrug au planuri de ambele parti... asa ca degeaba ne strofocam noi...tot aia e!"

In ideea ca "iubirea dintre un barbat si o femeie, prin casatorie, intemeiaza o lume si sambata si duminica votam casatoria dintre un barbat si o femeie", au fost si onesteni ce au raspuns cu fermitate: "Da, pentru familie, pentru copii, pentru normalitate, pentru dragoste adevarata. Iubirea dintre un barbat si o femeie este singura datatoare de viata. De aceea, casatoria dintre un barbat si o femeie trebuie protejata prin Constitutie". Un alt raspuns a fost asa: "Votez DA! desi este absurd. Este absurd sa fie o astfel de lege in Constitutie. Am ajuns sa votam normalitatea. E incredibil. E revoltator. Fiecare are dreptul de a-si exprima liber convingerile, chiar si homosexualitatea atata timp cat o face discret, fara a se afisa in public, fara a leza moralitatea celor din jur. Casatoria intre persoane de acelasi sex interzisa categoric!" Ca un argument "solid" sunt cuvintele: "Daca nu ne implicam in viata tarii, daca nu luam atitudine, cum vrem sa mearga bine tara? Si la alegeri, multi nu am mers la vot pentru ca nu le convenea nu stiu ce! Rezultatul: suportam ceea ce a iesit la vot , din partea celor care s-au dus. Oare cand se va implica intelectualitatea ca sa putem avea oameni capabili, de calitate, in fruntea tarii. Ca sa-si acopera incompetenta cei din ministere cer hartii.. ca sa munceasca cei de jos! oare trebuie sa asteptam pana se distruge tot ce a fost bun, in tara asta? Haideti sa ne asumam fiecare dintre noi opiniile, sa nu cautam numai vinovati!" Si parerea generala: "Un referendum inutil, alti bani irositi, alt motiv pentru care suntem criticati si tara noastra este unde este!"
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII