Cauta
Sarbatorirea «seniorilor» Onestiului10/10/2018


Consiliul Local si Primaria municipiului Onesti au adus cu prilejul sarbatoririi Zileii Internationale a Persoanelor in Varsta (celebrata in fiecare an la 1 octombrie), un prinos de recunostinta celor care in urma cu mai multe decenii au contribuit la construirea si dezvoltarea acestei localitati. Astfel, sute de pensionari onesteni au trait clipe de bucurie aflandu-se la Sala Polivalenta "Nadia Comaneci", unde au fost sarbatoriti intr-un cadru deosebit. Daca de pe aleile si din locurile de peste tot din municipiu pentru onesteni "toate drumurile au dus" la Sala Polivalenta "Nadia Comaneci", aici ei au fost intampinati de catre autoritatile municipiului intr-un mod placut, inca de la intrare putandu-se bucura de cate un fir de trandafir si de o cutie cu bomboane. Primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a adresat pensionarilor onesteni un gand de pretuire, multumindu-le pentru tot ceea ce au facut "pentru acest oras, ca sa fie unul dintre cele mai frumoase din Romania". Nicolae Gnatiuc a mai declarat: "Sarbatorim azi si familiile ce implinesc 50 de ani de la casatorie, familii ce sunt un model de viata pentru noi!"

Mentionam ca la festivitatrea de la Onesti a sarbatoririi persoanelor in varsta au fost prezenti senatorul Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu , parlamentara Theodora Sotcan si alte oficialitati. Inedit la acest eveniment a fost faptul ca a avut un raspuns alocutiunea deputatei Teodora Sotcan, ce a mentionat ca "Guvernul Romaniei s-a hotarat pentru modificarea Legii pensiilor si are determinarea ca va indrepta toate inechitatile pentru a se imbunatati viata pensionarilor". Raspunsul a fost dat de Elena Belciu, presedinta Asociatiei Pensionarilor din Onesti, care a declarat ca "toate asociatiile afiliate Federatiei Nationale a Sindicatelor din Romania au solicitat ca modificarea punctului de pensie, propusa de Guvernul Romaniei a se realiza din anul 2021 sa aiba loc in anul 2019!" Ea a transmis si un indemn de participare la Referendumul din zilele de 6 si 7 octombrie "pentru a pastra si a avea in Romania o familie inchegata!"

Premierea familiilor care au implinit 50 de ani de la casatorie s-a constituit ca un moment foarte pitoresc al acestei sarbatori. Rand pe rand pe scena amenajata in Sala Polivalenta "Nadia Comaneci" au urcat 56 de familii - fosti petrochimisti, ingineri, profesori si din alte categorii sociale. Intre sarbatoriti s-a aflat o familie de refugiati greci, care in urma cu 50 de ani si-au unit destinele in tanarul (atunci) municipiu de pe Trotus. Si a mai fost ceva la aceasta "sarbatoare a familiilor": prezenta intr-un frumos costum popular traditional a unei pastratoare a acestor frumoase straie (Mioara Cernea) si omagierea unei onestence - Elisabeta Strat - care chiar la inceput de octombrie implineste 100 de ani! Ea a fost felicitata (foto 2) de catre primarul Onestiului, Nicolae Gnatiuc cu un buchet de flori, o frumoasa diploma si cu suma de 1500 lei!

Demn de remarcat este faptul ca dupa premierea familiilor ce au aniversat 50 de ani de casatorie "seniorii" Onestiului s-au bucurat de o intalnire emotionanta cu Paul Surugiu (Fuego) si cantecele sale.
Ion MoraruScrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII