Cauta
‹‹Sclipiri›› in voleiul onestean26/06/2018


Prin grija profesorului Laurentiu Popescu, ce a slujit sportul onestean vreme de peste 40 de ani, voleiul feminin revine in actualitate pentru o zi in municipiul de pe Trotus! Sambata 30 iunie, de la ora 10.30 la sediul CSS Onesti (din incinta Colegiului Tehnic Petru Poni) va avea loc un emotionant eveniment pentru cei care au tinut sus stafeta voleiului feminin onestean, purtand in tara numele Onestiului! Este vorba despre "Intalnirea generatiilor" care au activat la echipa de volei feminin sub indrumarea profesorului Laurentiu Popescu, de la catedra de volei a Clubului Sportiv Scolar Onesti. "Va fi un moment al amintirilor, cu aceasta ocazie avem onoarea ca sa ne intalnim cu fostele campioane si componente ale echipei nationale de volei feminin, care s-au lansat in acest sport la Onesti. Va fi prezenta la aceasta intalnire si sportiva onesteana Georgiana Anghel (Fales), care este componenta a lotului echipei Stiinta Bacau, ea fiind si componenta a lotului national de senioare a Romaniei! Ma bucur ca pentru pentru aceasta activitate au raspuns 50 de foste jucatoare ale echipei CSS Onesti, din generatii diferite! Ele vin din diferite localitati in care s-au stabilit, unele din Franta, Italia si Spania confirmand faptul ca vor fi prezente la aceasta intalnire", ne-a declarat profesorul Laurentiu Popescu, ce a pregatit echipa de volei feminin de la CSS Onesti (Trotusul) pana in anul 2013, cand pentru aceasta nu au mai fost asigurate conditii pentru a activa in continuare.

In timp ce a mentionat cu bucurie de prezenta la Onesti a componentei lotului national al Romaniei Georgiana Anghel (Fales), ce a fost votata de catre iubitorii voleiului feminin ca una din cele mai valoroase jucatoare din Divizia A la volei feminin profesorul Laurentiu Popescu are mahnirea ca odata cu desfiintarea Catedrei de volei feminin de la Clubul Sportiv Scolar Onesti a fost desfiintata si singura echipa a municipiului de la acest sport! "Pacat ca s-a desfiintat aceasta echipa, ce era indragita de iubitorii voleiului din Onesti, prezenti in numar mare la fiecare meci! Acum copiii nu mai au unde sa faca miscare si sa practice acest sport", a declarat prof. Laurentiu Popescu. Profund emotionat de asteptarea Intalnirii generatiilor, el ne-a marturisit ca un eveniment asemanator a avut loc in municipiul Onesti in urma cu 10 ani!

Este de mentionat faptul ca prin sprijinul iubitorilor voleiului onestean, in continuarea unei traditii de a cinsti pe cei care s-au daruit acestui sport, in ziua de 16 iunie Sala Municipala a gazduit "Turneul Memorial Ion Zarzu, Cristian Mogozsan si Gheorghe Gaureanu". Editia din acest an a fost a VI a si s-a bucurat de participarea echipelor de volei din Tulcea, Buzau, Focsani, Piatra Neamt, Barlad si Onesti. A fost o zi plina de volei, cu multe meciuri la fileu, ce au fost arbitrate de prof. Laurentiu Popescu. Echipele participante au evoluat in doua grupe, in care au jucat fiecare cu fiecare. Onestiul a evoluat in serie alaturi de echipele din Focsani si Barlad si prin victoriile obtinute (cu 2-0 la seturi, 25-18, 25-14 cu Focsaniul si 25-14, 25-21 cu Barladul), s-a calificat in finala competitiei. In seria ce a avut in componenta echipele din Tulcea, Buzau si Piatra Neamt, pe primul loc s-a clasat Tulcea. Invingatoare in doua seturi (cu 25-18 si 25-20), in urma unui meci viu disputat Tulcea a invins in finala echipa Onestiului (ce s-a clasat pe locul II). Organizatorii acestei competitii multumesc sponsorilor care au ajutat la desfasurarea intregii intreceri sportive.

* NOU IN VOLEIUL ONESTEAN Cind municipiul Onesti nu mai are nici o echipa divizionara de volei feminin, ramanand doar nostalgia si regretele din confruntarile voleibalistelor onestene cu echipele Penicilina Iasi, Rapid Bucuresti, Unic Piatra Neamt, CSU Galati, Pro Volei Botosani, CSM 2007 Focsani, Concordia Chiajna si altele, sunt de notat cateva lucruri: in acest an Colegiul National "Grigore Moisil" a organizat, avand echipa castigatoare a Etapei judetene a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar, Etapa zonala la volei feminin, la care au participat cele mai bune echipe de la liceele si colegiile din judetele Moldovei. Cu jucatoarele Ianos Raluca Ioana - capitan, Stanciu Andreea Sorina, Stanciulescu Larisa Alexandra, Batranu Iulia, Albert Bianca Roberta, Radu Amalia Maria, Petcu Giulia Roberta, Samoila Ana Maria si Rosu Ioana Cristina, coordonate de prof. Ana Maria Chelaru aceasta echipa a Colegiului National "Grigore Moisil" s-a clasat pe locul IV. O intrezarire pentru noi performante in viitor apare la Scoala Gimnaziala "Ghita Mocanu" din Onesti, echipa de volei masculin (]n foto) de aici clasandu-se pe locul III la Etapa pe Moldova a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar (la scoli gimnaziale). Aceasta echipa formata din David Albu, Ianos Radu, Alexandru Docan, Mihai Gondos, Dragos Lupas, Vlad Mirodone, Daniel Plop, Mihnea Sirbu si George Tugulea (profesori coordonatori Ana Maria Chelaru si Luminita Raileanu), au avut in lupta pentru primul loc un adversar puternic - echipa Scolii Gimnaziale "Mihail Sadoveanu" din Falticeni, care a obtinut rezultate notabile si pe plan national.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII